Profil electoral: Alexandru Bujorean, candidatul PLDM la primăria Leova

Leova 19 octombrie 2019 2146

Alexandru Bujorean este candidatul propus de Partidul Liiberal Democrat la şefia primăriei Leova.A devenit membru al PLDM în anii de studenție, mai exact în 2008. A absolvit în 2010 Academia de Studii Economice din Moldova, specialitatea finanţe şi bănci. După încheierea studiilor, a fost preşedinte al Uniunii Teritoriale Leova a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură şi Alimentaţie AGROINDSIND, arată portalul Moldova Curată.

Între 2011–2015 a fost șef adjunct al Oficiului Teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat. În aceeași perioadă, a deținut funcția de secretar al Organizaţiei Teritoriale Leova a PLDM, apoi de președinte al aceleiași structuri.  

În 2015 a candidat la funcţia de primar al orașului Leova, reprezentând aceeași formațiune politică. În urma alegerilor locale a obținut funcția de consilier raional.

Doi ani mai târziu Bujorean a fost ales vicepreşedinte al PLDM. A fost vicepreședinte al formațiunii în perioada mai 2017 – martie 2019, deţinând şi funcția de președinte al Organizației Teritoriale din Leova a PLDM. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 el a candidat independent în circumscripția nr. 41 – Leova, însă nu a obținut mandatul.

În martie 2019 a venit cu o nouă inițiativă social-politică. Este vorba de „Mișcarea de Eliberare a Moldovei”.

Averea și veniturile

Alexandru Bujorean a avut în 2013–2014 un venit de circa 239.000 de lei, obținut din salariu. Pentru 2013 a declarat un venit anual de 103.000 de lei, iar pentru 2014 – de circa 136.000, potrivit declarației sale de avere.

În perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 2015, când a candidat la funcția de primar al orașului Leova, a donat partidului 35.000 de lei. Bujoreanu nu a indicat în perioada deținerii funcției de șef adjunct al Oficiului Teritorial Hâncești nicio locuință. În perioada când era funcționar de stat a mai declarat un autoturism de marca Mercedes C 180, fabricat în 1996.

Deține împreună cu soția un lot de 7 ari în intravilanul orașului Leova. Are viza de reședință în casa mamei sale, şi nu are niciun imobil în proprietate. La capitolul vehicule, declară un Volvo XC90 din 2004.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentarii:

Ileana-Maria Balanescu 11/07/2021

Felicitari pentru toate realizarile, mintea deosebit de deschisa pe care o aveti si sa dea Dumnezeu sa traim, cu totii, in ROMANIA MARE,MARE SI EUROPEANA!!!Va imbratiseaz, cu drag si sustin, din Bucuresti!!!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Leova

Profil electoral: Aliona Briceag, candidata PSRM pentru...

Aliona Briceag este candidata Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al orașului Leova.

19 octombrie 2019
1365
Leova

Profil electoral: Vadim Cioric, candidatul PDM pentru f...

Vadim Cioric este candidatul Partidului Democrat pentru funcția de primar al orașului Leova.

19 octombrie 2019
1405
Leova

Profil electoral: Sergiu Tomșa, candidatul PPPN pentru...

Sergiu Tomșa este candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar al orașului Leova. Tomşa este pensionar al fostului serviciu de grăniceri, unde a lucrat până în anul 2010.

19 octombrie 2019
1075