Profil electoral: Aliona Briceag, candidata PSRM pentru funcția de primar al orașului Leova

Leova 19 octombrie 2019 1362

Aliona Briceag este candidata Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al orașului Leova.Briceag este consilieră raională și președinta organizației teritoriale din Leova a PSRM. Lucrează în calitate de profesoară de biologie la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din oraș. În cadrul campaniei pentru alegerile locale din 2015, Briceag a donat Partidului Socialiștilor 30.000 de lei.

La alegerile parlamentare din 2019 a fost candidata PSRM pe circumscripția uninominală nr.41 Leova, dar a pierdut alegerile în favoarea democratei Eufrosinia Crețu.

Potrivit declarației de avere și interese pentru anii 2017-2018, depusă la CEC, Aliona Briceag a avut venituri salariale de aproape 177 de mii de lei și a primit o indemnizație de puțin peste trei mii de lei de la Consiliul raional Leova. Totodată, socialista a raportat o donație de 500 de mii de ruble rusești.

Aliona Briceag deține în proprietate un apartament cu suprafața de 30 de metri pătrați, pe care l-a procurat în 2009. Valoarea bunului nu este indicată în document. La fel, nu a indicat nici valoarea automobilului de model Hyundai, produs în 2000, și procurat de candidată în 2008. Fruntașa PSRM a mai raportat și 10 terenuri agricole, dar nu a indicat suprafața și valoarea acestora.

Aliona Briceag a fost surprinsă de mai multe ori împărțind daruri de la președintele Igor Dodon în raionul Leova.

Nu există informații privind tragerea candidatei la răspundere penală sau contravențională.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Leova

Profil electoral: Sergiu Tomșa, candidatul PPPN pentru...

Sergiu Tomșa este candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar al orașului Leova. Tomşa este pensionar al fostului serviciu de grăniceri, unde a lucrat până în anul 2010.

19 octombrie 2019
1075
Leova

Profil electoral: Alexandru Bujorean, candidatul PLDM l...

Alexandru Bujorean este candidatul propus de Partidul Liiberal Democrat la şefia primăriei Leova.

19 octombrie 2019
2141
Leova

Profil electoral: Vadim Cioric, candidatul PDM pentru f...

Vadim Cioric este candidatul Partidului Democrat pentru funcția de primar al orașului Leova.

19 octombrie 2019
1404