Profil electoral: Valeriu Gorobeț, candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al orașului Briceni

Briceni 19 octombrie 2019 961

Valeriu Gorobeț, candidatul Blocului ACUM  pentru funcția de primar al orașului Briceni, deține o afacere în agricultură. Gorobeț este președintele organizației teritoriale a Platformei DA și candidează pentru prima dată la o funcție publică.Valeriu Gorobeț ne-a comunicat că a declarat, în calitate de candidat electoral, casa din Briceni, și afacerea sa în domeniul agricol, Valgor-Com SRL, care este pe cale de a falimenta. Potrivit lui Gorobeț, Fiscul pretinde de la el impozite nejustificate de 30 de milioane de lei, astfel că el este victimă a unei scheme puse la cale de exponenții fostei guvernări, care ar fi încercat să-i ia averea.

Presa a scris că în schemă ar fi fost implicat ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria, Oleg Țulea. Solicitat de jurnalişti, diplomatul a menţionat că nu își amintește să-l fi întâlnit vreodată pe Gorobeț. Problema a început în toamna anului 2014, când Valeriu Gorobeț a încheiat cu un businessman danez un contract de vânzare-cumpărare, potrivit căruia, danezul urma să-i achite, timp de cinci ani, 3,5 milioane de euro pentru complexul de creștere a porcinelor, care se întinde pe 36 de hectare. După ce a primit doar 200 de mii de euro, Inspectoratul Fiscal de Stat l-a anunțat că are de achitat aproximativ 16 milioane de lei, suma fiind impozitată integral, susține Gorobeț. În aceste condiții, Valeriu Gorobeț a reziliat contractul cu danezul, care ar fi fost un interpus al Partidului Democrat. În primăvara lui 2015, omul de afaceri ar fi fost chemat la sediul Organizației Teritoriale Edineț a Partidului Democrat. Gorobeț susține că aceste consecinţe ar fi apărut după ce a respins oferta lui Țulea.

Printr-o decizie a instanței de judecată, complexul de creştere a porcinelor a revenit în posesia lui Gorobeț. Potrivit reprezentanților Serviciului Fiscal de Stat, citaţi de www.jurnaltv.md, deciziile lor sunt legale, iar suma datorată de Gorobeţ este rezultatul neonorării de către omul de afaceri a declarării veniturilor.  

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Briceni

Profil electoral: Vitali Gorodinschi, candidatul PSRM p...

Vitali Gorodinschi, primarul oraşului Briceni, candidează din partea PSRM pentru un nou mandat.

19 octombrie 2019
1332
Briceni

Profil electoral: Stanislav Pavliuc, candidatul PDM pen...

Stanislav Pavliuc este candidatul Partidului Democrat  pentru funcția de primar al orașului Briceni.

19 octombrie 2019
979
Briceni

Profil electoral: Vasilii Petrașișin, candidatul Partid...

Vasilii Petrașișin este candidatul Partidului Șor pentru funcția de primar al orașului Briceni.

19 octombrie 2019
1101