Profil electoral: Vasilii Petrașișin, candidatul Partidului Șor pentru funcția de primar al orașului Briceni

Briceni 19 octombrie 2019 1121

Vasilii Petrașișin este candidatul Partidului Șor pentru funcția de primar al orașului Briceni.În prezent este președinte al Organizației Teritoriale a Partidului Șor din orașul Briceni. Petrașișin a candidat, fără succes, la alegerile parlamentare din iarna trecută, pe Circumscripția nr.1 Briceni. El este om de afaceri, fondator şi  administrator al unei companii şi al unei întreprinderi individuale.

În declarația de avere pentru ultimii doi ani, depusă la CEC, Petrașișin nu indică niciun salariu, ci doar suma de 12 mii de lei, obținută de soția sa din activitatea de reprezentant al statului în societăți comerciale, precum și pensia sa și a soției, în sumă totală de 173 de mii de lei.

La capitolul bunuri imobile, candidatul Partidului Șor la Briceni a indicat un teren agricol și două loturi intravilane, un apartament și un spațiu comercial de 109 metri pătrați. Acesta mai are un autoturism a cărui marcă nu o indică, iar la bancă are depozitaţi patru mii de euro.

​Nu există informații privind tragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Briceni

Profil electoral: Valeriu Gorobeț, candidatul Blocului...

Valeriu Gorobeț, candidatul Blocului ACUM  pentru funcția de primar al orașului Briceni, deține o afacere în agricultură. Gorobeț este președintele organizației teritoriale a Platformei DA și candidează pentru prima dată la o funcție publică.

19 octombrie 2019
983
Briceni

Profil electoral: Vitali Gorodinschi, candidatul PSRM p...

Vitali Gorodinschi, primarul oraşului Briceni, candidează din partea PSRM pentru un nou mandat.

19 octombrie 2019
1363
Briceni

Profil electoral: Stanislav Pavliuc, candidatul PDM pen...

Stanislav Pavliuc este candidatul Partidului Democrat  pentru funcția de primar al orașului Briceni.

19 octombrie 2019
999