Victor Strătilă, membru CNI
Victor Strătilă şi-a început activitatea profesională în anul 1994 la Procuratura municipiului Chişinău, iar în perioada anilor 1998-1999 a deţinut funcţia de procuror al secţiei anchetă penală din cadrul acestei instituţii unde activa şi actualul preşedinte al CNI, Anatolie Donciu.
Candidatura lui Victor Strătilă pentru funcţia de membru CNI a fost înaintată Parlamentului de către societatea civilă din Republica Moldova, după ce fostul membru Cristina Cojocaru şi-a prezentat demisia, iar un al candidat al societăţii civile – Galina Bostan, a fost respins de către deputaţi. Pe 4 aprilie 2013, Strătilă a fost numit de către Legislativ în funcţia de vicepreşedinte al CNI.
În declaraţia de avere pentru anul trecut, Strătilă a indicat că deţine un apartament cu trei camere în Chişinău, 2,4 hectare de pământ lăsate moştenire în satul Abaclia, raionul Basarabeasca, şi că a încasat un venit de circa 40 de mii de lei din activitatea de avocat.
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
După aproape un an și jumătate, Autoritatea Națională d...
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul privind numirea Rodicăi Antoci în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate. Potrivit prevederilor legislației, odată cu publicarea decretului în Monitorul Oficial, Rodica Antoci trebuie să depună jurământul în decursul a 5 zile.
Deputații vor verifica declarațiile de interese ale mem...
Declarațiile de interese ale membrilor Comisiei Naționale de Integritate (CNI) vor fi verificate de deputați. Parlamentul a lărgit, joi, atribuțiile Comisiei parlamentare care a fost creată în noiembrie 2012 pentru a verifica proprietățile membrilor CNI.
ANI clarifică modul în care urmează să fie eliberate ce...
Certificatele de integritate urmează să fie eliberate de ANI la solicitarea conducătorilor entităților publice, în cazul procedurilor de angajare prin concurs sau la cererea persoanelor fizice care intenționează să candideze pentru ocuparea funcțiilor publice eligibile.
Dezbateri pe marginea ”pachetului de integritate”: veri...
Persoanele cu demnitate publică ar putea fi verificate în mod prioritar de Comisia Națională de Integritate (CNI), după reformarea acestei structuri, la propunerea Ministerului Justiției. Este vorba despre judecători, procurori și membrii instituțiilor de autoadministrare ale acestora, adică ai Consiliului Superior al Magistraturii și ai Consiliului Superior al Procurorilor, dar și de membrii Adunării Parlamentare a Găgăuziei, membrii Consiliului de Observatori ai Companiei Teleradio Moldova, membrii CCA și membrii CEC.
Victoria Iftodi a renunțat la funcția de membră a Consi...
După ce a fost aleasă judecătoare la Curtea Constituțională a Republicii Moldova, Victoria Iftodi a renunțat la calitatea de membră a Consiliului de Integritate (CI) din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI), iar acum Ministerul Justiției caută o altă candidatură care ar reprezenta Executivul în această entitate anticorupție.
Ministerul Justiției vrea să elimine proba la poligraf...
Ministerul Justiției propune eliminarea testului la detectarea comportamentului simulat (poligraf) la angajarea inspectorilor de integritate. De asemenea, instituția intenționează să excludă acest test ca probă eliminatorie pentru candidații le funcțiile de președinte și vice-președinte al Autorității Naționale de Integritate.
Aici așteptăm comentariul tău!