Averile şi interesele a şapte persoane cu funcţii de răspundere, pe masa CNI

Arhiva 20 noiembrie 2013 344

În şedinţa Comisiei Naţionale de Integritate(CNI) din 21 noiembrie curent vor fi discutate declaraţiile de avere şi cele de interese personale a şapte persoane cu funcţii de răspundere din R. Moldova. Printre acestea se regăsesc doi deputaţi, trei conducători ai autorităţilor publice locale, un director adjunct al unei instituţii publice şi un poliţist.În şedinţă vor fi examinate posibile încălcări comise la declararea averii de către Gheorghe Todirean, primar al satului Trifăuţi, raionul Soroca, Oleg Budnea, primar al satului Ilenuţa, raionul Făleşti, Tudor Tulbure, ofiţer superior de investigaţii al Inspectoratului de Poliţie Râşcani, DP Chişinău. Membrii CNI vor decide dacă vor începe procedurile de control pe numele acestor persoane.

De asemenea, va fi discutată iniţierea procedurii de control privind eventuala încălcare a regimului juridic al conflictului de interese de către Efrosinia Greţu, preşedinta raionului Leova. CNI s-a autosesizat după ce Moldova Curată a publicat materialul ,,De la Leova la Primorsk” în care menţiona că președinta raionului Leova, împreună cu câțiva colegi de partid şi cu un membru al familiei sale, a însoțit Ansamblul de muzică și dans ,,Pruteanca” din localitate la un festival din Bulgaria. Această călătorie a costat peste 20 de mii de lei şi a fost achitată din bani publici.

Totodată, Comisia Naţională de Integritate va examina rezultatele controalelor privind eventualele încălcari ale regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii de către Stella Jantuan şi Nae-Simion Pleşca, deputaţi în Parlament, şi de către Vitalie Valcov, director general adjunct al Biroului Naţional de Statistică.


Lilia Zaharia
 Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Dezbatere: „Avertizorul de integritate - un element ese...

23 mai 2019
378
Arhiva

Natalia Trofim, șefă de direcție la Curtea de Conturi:...

Sectorul achizițiilor publice reprezintă un domeniu favorabil pentru fraudă și abuz, fiind foarte sensibil la acte de corupție, a declarat şefa direcţiei generale de audit al bugetului de stat şi patrimoniului din cadrul Curții de Conturi, Natalia Trofim, într-un interviu pentru Moldova Curată.

28 martie 2016
476
Arhiva

Uşa Curţii de Apel Chişinău, închisă pentru judecătorii...

Niciunul din cei cinci judecători ai Curţii de Apel Bender, instanţă lichidată printr-o decizie de Parlament, nu are loc la Curtea de Apel Chişinău, unde au solicitat să fie transferaţi. Pentru că nu au adunat voturi suficiente pentru a ocupa un post în instanţa de apel din Capitală, printr-o decizie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) le-au sugerat judecătorilor Grigore Druguş, Svetlana Leu, Mihai Antonov, Aurelia Parpalac şi Nicolae Nogai să-şi încerce norocul timp de 15 zile la alte instanţe unde sunt locuri vacante. Pe de altă parte, experţii susţin că lipsa de transparenţă în luarea acestei hotărâri creează o situaţie confuză şi lasă loc de interpretări.

17 septembrie 2014
342
Arhiva

Profil candidat: Victor Său

Integritatea în activitate politică

25 ianuarie 2019
384