Camelia Bogdan: ”A fi un magistrat corect înseamnă, în primul rând, a fi un om cu caracter puternic”

Arhiva 25 aprilie 2016 1075
Camelia Bogdan

În examinarea dosarului ce vizează furtul miliardului, anchetatorii din Republica Moldova ar trebui să se ghideze de standardele internaționale și să colecteze dovezi pentru întoarcerea banilor la bugetul de stat, a declarat judecătoarea Curții de Apel București, Camelia Bogdan, în cadrul unui interviu acordat pentru Moldova Curată. ”Accentul trebuie pus nu doar pe strângerea probelor pentru condamnare, dar şi pe strângerea de dovezi pentru readucerea a ce s-a furat la bugetul de stat. Deoarece statul trebuie să îşi onoreze obligaţiile de bază pe care le are faţă de cetăţenii săi: să le asigure drepturile la viaţă, la educaţie, la cultură. Sunt nevoi de bază care trebuie satisfăcute de stat şi nivelul de trai al unei populaţii este direct proporţional cu capacitatea statului de a recupera ceea ce s-a furat de la bugetul de stat. Judecătorii care judecă aceste cauze de corupţie sau de criminalitate gravă trebuie să înţeleagă că justiţia se face în interesul general, nu în interesul unor persoane”, a menționat Camelia Bogdan.

Totodată, magistratul din România a subliniat importanța unei atitudini corecte pe care trebuie să o adopte judecătorii și procurorii atunci când examinează cazuri de corupție.

Nu trebuie să încurajăm pe acel magistrat hrăpăreț, ”homo economicus” din societățile neanderthaliene. Printre magistrați trebuie să existe oameni care cred în idealul de dreptate. A fi un magistrat corect înseamnă, în primul rând, a fi un om cu caracter puternic”,  adăugat Camelia Bogdan.

Natalia EnachePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

SONDAJ: Fostul șef al FISC-ului va fi achitat, cred 49...

Fostul șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (FISC), Nicolae Vicol, ajuns pe banca acuzaților pentru acte de corupție și interceptarea ilegală a telefoanelor subalternilor săi, va fi achitat. Cel puțin, așa cred 49 la sută din participanții la sondajul de pe www.moldovacurata.md.

14 iunie 2013
1144
Arhiva

CNI a amânat examinarea dosarului lui Serafim Urechean

Preşedintele Curţii de Conturi (CC), Serafim Urechean, este bănuit de Comisia Naţională de Integritate (CNI) că nu ar fi indicat toate veniturile şi proprietăţile în declataţia de avere pentru anul 2012. Membrii CNI însă nu au emis o decizie finală, dosarul urmând să fie reexaminat. Serafim Urechean susţine că unii membri ai CNI nu se bazează pe fapte reale, ci ar face jocul partidelor.

16 iunie 2014
1136
Arhiva

„Legile imperfecte și tergiversarea procesului de conso...

20 martie 2017
842
Arhiva

CNI a decis: Boris Golovin se află în incompatibilitate...

Comisia Națională de Integritate (CNI) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, că deputatul neafiliat Boris Golovin se află în incompatibiltate de funcții, iar o asemenea situație atrage după sine, potrivit legislației, încetarea de drept a mandatului de deputat. El deține, din 31 decembrie 2015, și funcția de director al Centrului Național de Medicină Urgentă Prespitalicească (CNMUP). 

28 aprilie 2016
798
Arhiva

Profil candidat: Alla Dolință

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
1965
Arhiva

Profil candidat: Marcela Adam

Integritate în activitatea politică

19 februarie 2019
2810