Candidat: Andrei Tcaciuc, PSRM

Rîșcani 9 octombrie 2019 1592

Andrei Tcaciuc, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de primar al orașului Râșcani, este de profesie inginer. El a activat anterior în calitate de inginer-șef în cadrul întreprinderii „Bălți-Gaz”, filiala Râșcani, fiind locuitor al orașului Râșcani de peste 40 de ani. Acesta nu a deținut anterior alte funcții publice, fiind și la prima legătură oficială cu politica. „Înainte nu am fost implicat în politică. Sunt membru al PSRM de trei ani”, a menționat Andrei Tcaciuc, fiind contactat pentru precizări.Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Conform informațiilor din declarația de avere depusă pentru anii 2017-2018, Tcaciuc a obținut în această perioadă venituri oficiale de la SRL „Gimnast” - 14,2 mii de lei, de la ÎI „Varzari Tatiana” - 36,5 mii de lei, de la „Chișinău Gaz” SRL - 77,5 mii de lei și de la „Cazacu AT” - 1,6 mii de lei.

În această perioadă, soția sa a beneficiat de o moștenire în valoare de 85,6 mii de lei, de o pensie în valoare de 25,5 mii de lei și de alți 5 mii de lei, proveniți dintr-un depozit păstrat la MoldovaAgroindbank, în sumă de 40 de mii de lei.

Cei doi soți dețin patru terenuri, trei dintre ele în s.Ivancea și unul în or. Râșcani. Tot în orașul Râșcani, familia Tcaciuc deține o casă de locuit, obținută în 1986.

La capitolul bunuri mobile, Andrei Tcaciuc a trecut două automobile: un Chrysler Voyager fabricat în 2001 și cumpărat în 2006 cu 60 de mii de lei și un Renault Grand Scenic, fabricat în 2004 și procurat în 2016 cu 68 de mii de lei.

Integritatea în gestionarea funcției publice și de partid și cazier judiciar

Candidatul nu a ocupat anterior funcții publice și nu există informații despre eventuale dosare penale sau litigii în care să fi fost implicat.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Rîșcani

Candidat: Octavian Grițcu, PDM

Octavian Grițcu, candidatul PDM la funcția de primar al orașului Râșcani, este de profesie inginer mecanic și activează în calitate de inspector principal în cadrul Agenției de Supraveghere Tehnică, Direcția Nord.

11 octombrie 2019
1282
Rîșcani

CANDIDAT: LILIA VASILIEVA, PN

Lilia Vasilieva este candidata Partidului Nostru la funcția de primar al satului Răcăria din raionul Râșcani. În turul doi, ea se va  confrunta cu Valentina Nadulișneac, candidata Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

26 octombrie 2019
1294
Rîșcani

Candidat: Victor Bogatico, Partidul Nostru

Victor Bogatico (42 de ani), actualul primar al orașului Râșcani, candidează pentru un nou mandat din partea Partidului Nostru, formațiune cu care a câștigat alegerile locale în 2015. Anterior, Bogatico a fost primarul orașului Râșcani din partea Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), fiind și candidat la funcția de deputat pe listele PCRM la alegerile parlamentare din 2009 și 2010. În luna aprilie 2015, Victor Bogatico a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că nu se mai regăseşte în PCRM, pe motiv că, după alegerile din 30 noiembrie 2014, „partidul s-a transformat într-o formaţiune satelit a lui Plahotniuc şi Filat”.

09 octombrie 2019
1568
Rîșcani

Candidat: Oleg Coțuc, Blocul ACUM

Oleg Coțuc, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al orașului Râșcani, este de meserie economist și inginer. Acesta activează în calitate de inginer în cadrul companiei „Moldovatransgaz”. Coțuc este locuitor al orașului Râșcani și originar din această localitate. Este membru al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) și președintele Organizației orășenești.

11 octombrie 2019
1597