Candidat: Octavian Grițcu, PDM

Rîșcani 11 octombrie 2019 1101

Octavian Grițcu, candidatul PDM la funcția de primar al orașului Râșcani, este de profesie inginer mecanic și activează în calitate de inspector principal în cadrul Agenției de Supraveghere Tehnică, Direcția Nord.Octavian Grițcu:Anterior nu am avut activitate politică. În acest moment nu sunt membru PDM. Nici nu am fost membru. Activul PDM mă cunoaște ca fiind o persoană onestă în orașul Râșcani. Eu am fost candidatul optim pentru funcția dată. Anterior nu am mai candidat. Am lucrat anterior ca expert la o stație de testări auto, în domeniul reparației automobilelor, am activat ca maistru la școala profesional-tehnică, am activat și la vama moldo-română. Sunt de baștină din Râșcani și de 52 de ani trăiesc în acest oraș. Toată lumea mă cunoaște.”

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Conform informațiilor din declarația de avere depusă pentru anii 2017-2018, Grițcu a obținut în această perioadă venituri oficiale în sumă de 64 de mii de lei, iar soția sa, venituri de 25 de mii de lei. În aceeași perioadă, Grițcu a indicat că a vândut un automobil Mercedes cu 100 de mii de lei.

Familia Grițcu deține trei terenuri intravilane, un apartament, o casă de locuit, un garaj, toate obținute în perioada 2001-2005. Totodată, familia candidatului la funcția de primar al orașului Râșcani are două automobile Volkswagen Fox, fabricate în 2005 și 2007 și achiziționate în 2019 și o motocicletă BMW F 650 GS, fabricată în 2001 și procurată tot în 2019.

În declarația de avere și interese depusă la Autoritatea Națională de Integritate, în care au fost indicate date referitoare la anul 2018, de Octavian Grițcu a indicat un salariu de 62,3 mii de lei, sumă aproape similară cu venitul pentru perioada 2017-2018 declarat de în documentul depus la CECE Râșcani, la înregistrarea în cursă.

Octavian Grițcu: „Posibil a fost o scăpare. Eu în 2017 nu am avut venituri oficiale. Eu în 2017 nu am fost în țară, am fost în Londra. Acolo am lucrat, ca toți moldovenii care se duc să mai facă un ban când nu le-ajunge”.

Integritatea în gestionarea funcției publice și de partid și cazier judiciar

Nu există informații publice despre eventuale încălcări admise în perioada în care a deținut funcții publice sau despre implicarea în dosare penale.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Rîșcani

Candidat: Victor Bogatico, Partidul Nostru

Victor Bogatico (42 de ani), actualul primar al orașului Râșcani, candidează pentru un nou mandat din partea Partidului Nostru, formațiune cu care a câștigat alegerile locale în 2015. Anterior, Bogatico a fost primarul orașului Râșcani din partea Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), fiind și candidat la funcția de deputat pe listele PCRM la alegerile parlamentare din 2009 și 2010. În luna aprilie 2015, Victor Bogatico a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că nu se mai regăseşte în PCRM, pe motiv că, după alegerile din 30 noiembrie 2014, „partidul s-a transformat într-o formaţiune satelit a lui Plahotniuc şi Filat”.

09 octombrie 2019
1274
Rîșcani

Candidat: Oleg Coțuc, Blocul ACUM

Oleg Coțuc, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al orașului Râșcani, este de meserie economist și inginer. Acesta activează în calitate de inginer în cadrul companiei „Moldovatransgaz”. Coțuc este locuitor al orașului Râșcani și originar din această localitate. Este membru al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) și președintele Organizației orășenești.

11 octombrie 2019
1366
Rîșcani

CANDIDAT: LILIA VASILIEVA, PN

Lilia Vasilieva este candidata Partidului Nostru la funcția de primar al satului Răcăria din raionul Râșcani. În turul doi, ea se va  confrunta cu Valentina Nadulișneac, candidata Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

26 octombrie 2019
1091
Rîșcani

Candidat: Andrei Tcaciuc, PSRM

Andrei Tcaciuc, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de primar al orașului Râșcani, este de profesie inginer. El a activat anterior în calitate de inginer-șef în cadrul întreprinderii „Bălți-Gaz”, filiala Râșcani, fiind locuitor al orașului Râșcani de peste 40 de ani. Acesta nu a deținut anterior alte funcții publice, fiind și la prima legătură oficială cu politica. „Înainte nu am fost implicat în politică. Sunt membru al PSRM de trei ani”, a menționat Andrei Tcaciuc, fiind contactat pentru precizări.

09 octombrie 2019
1370