CANDIDAT: LILIA VASILIEVA, PN

Rîșcani 26 octombrie 2019 1234

Lilia Vasilieva este candidata Partidului Nostru la funcția de primar al satului Răcăria din raionul Râșcani. În turul doi, ea se va  confrunta cu Valentina Nadulișneac, candidata Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).În mandatul trecut, Lilia Vasilieva a fost aleasă consilieră locală la Răcăria. Și la alegerile trecute aceasta a figurat pe lista Partidului Nostru, formațiune condusă de Renato Usatîi.

La alegerile din 20 octombrie 2019, Lilia Vasilieva a acumulat peste 38 la sută din voturi.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2018, Lilia Vasilieva declară o îndemnizație de doar 4500 de lei, iar soțul acesteia un venit salarial de peste 54 de mii de lei. Soții Vasiliev mai declară patru terenuri agricole, o casă de locuit, dar și un apartament. De asemenea, ei mai au un autoturism de model Citroen C3.

Integritatea în gestionarea funcțiilor publice

Lilia Vasilieva deține statutul de ales local din anul 2015.

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației SorosPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Rîșcani

Candidat: Andrei Tcaciuc, PSRM

Andrei Tcaciuc, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de primar al orașului Râșcani, este de profesie inginer. El a activat anterior în calitate de inginer-șef în cadrul întreprinderii „Bălți-Gaz”, filiala Râșcani, fiind locuitor al orașului Râșcani de peste 40 de ani. Acesta nu a deținut anterior alte funcții publice, fiind și la prima legătură oficială cu politica. „Înainte nu am fost implicat în politică. Sunt membru al PSRM de trei ani”, a menționat Andrei Tcaciuc, fiind contactat pentru precizări.

09 octombrie 2019
1521
Rîșcani

Candidat: Victor Bogatico, Partidul Nostru

Victor Bogatico (42 de ani), actualul primar al orașului Râșcani, candidează pentru un nou mandat din partea Partidului Nostru, formațiune cu care a câștigat alegerile locale în 2015. Anterior, Bogatico a fost primarul orașului Râșcani din partea Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), fiind și candidat la funcția de deputat pe listele PCRM la alegerile parlamentare din 2009 și 2010. În luna aprilie 2015, Victor Bogatico a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că nu se mai regăseşte în PCRM, pe motiv că, după alegerile din 30 noiembrie 2014, „partidul s-a transformat într-o formaţiune satelit a lui Plahotniuc şi Filat”.

09 octombrie 2019
1483
Rîșcani

Candidat: Oleg Coțuc, Blocul ACUM

Oleg Coțuc, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al orașului Râșcani, este de meserie economist și inginer. Acesta activează în calitate de inginer în cadrul companiei „Moldovatransgaz”. Coțuc este locuitor al orașului Râșcani și originar din această localitate. Este membru al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) și președintele Organizației orășenești.

11 octombrie 2019
1521
Rîșcani

Candidat: Octavian Grițcu, PDM

Octavian Grițcu, candidatul PDM la funcția de primar al orașului Râșcani, este de profesie inginer mecanic și activează în calitate de inspector principal în cadrul Agenției de Supraveghere Tehnică, Direcția Nord.

11 octombrie 2019
1228