Candidat: Anton Loreti, Blocul ACUM

Telenești 3 octombrie 2019 1124

Anton Loreti are 56 de ani și candidează la funcția de primar al orașului Telenești din partea Blocului ACUM. Este născut în or. Teleneşti și a absolvit Facultatea de Merceologie a Comerţului la Universitatea de Stat din Moldova în 1984. În câteva legislaruri a fost ales consilier orăşenesc şi raional de Teleneşti.După facultate, Anton Loreti a lucrat mai mulţi ani în calitate de merceolog la ASECOOP Telenești. În 2007, când la guvernare şi în raionul Teleneşti era coaliţia PCRM-PDM, a fost numit în funcția de şef al Secției Economie a CR Telenești. Atunci Loreti era membru activ al Organizației Teritoriale a Partidului Popular-Creştin Democrat din Moldova. În perioada 2015 - 2018 a fost șef al Reprezentanței Telenești a Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, iar din octombrie 2018 Anton Loreti, considerat unul dintre cei mai puternici economişti din raion, a revenit în funcția de șef al Secției Economie a CR Teleneşti. Tatăl său tot a fost economist și a deținut și el funcția de șef al secției economie a raionului, pănă în anul 1990.

Anton Loreti a trecut prin câteva formaţiuni politice, toate de orientare naţional-patriotică. De PPCD s-a dezis când toată organzația teritorială a acestui partid, una dintre cele mai numeroase din țară, contrariată de politica promovată de liderul ei Iurie Roşca, a părăsit formațiunea. La alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 îl găsim pe lista Mișcării ”Acțiunea Europeană”, condusă atunci de istoricul Anatol Petrenco. Formațiunea nu a trecut pragul electoral. În anul 2011 obține déjà un mandat de consilier orășenesc la Telenești, candidând pe listele Partidului Liberal. În iunie 2019 organizația teritorială Teleneşti a Partidului Liberal, iar cu ea şi Anton Loreti, aderă la Blocul ACUM.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Conform declaraţiilor de venituri şi averi depuse la Autoritatea Națională de Integritate în perioada 2016-2018, soţii Loreti (soţia este angajată la Spitalul raional Teleneşti) au avut din salarii, premii şi serviciile prestate un venit comun de circa 360 mii de lei.

Familia deține  o casă de locuit cu suprafaţa de 81,1 m2, estimată la 78 mii de lei, un garaj de 27 m2 şi un spațiu trecut în declarație ca ”altă avere imobilă”, la fel de 27 m2. De asemenea, Anton Loreti și soția sa dețin două terenuri – unul de construcții și altul agricol.  Toate au fost dobândite până în anul 1996. La capitolul vehicole, candidatul arată că deține o mașină Fiat Albea, produs în anul 2007 și procurat în 2017, cu suma de 1500 de euro.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedentele penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile locale generale 2019, implementat de Asociația Presei Independente cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Telenești

Candidat: Vadim Lelic, PLDM

Vadim Lelic este actualul primar al orașului Telenești. Născut în anul 1972, a absolvit Facultatea de Istorie și Psihologie a Universității Pedagogice „Ion Creangă” din Chișinău. În APL a venit din business și acum încheie al treilea mandat de primar al orașului Telenești. 

03 octombrie 2019
1401
Telenești

Candidat: Alexandru Isac, PSRM

Alexandru Isac, liderul socialiştilor din raionul Teleneşti, pretinde anul acesta pentru a doua oară la o funcţie de demnitar. La alegerile parlamentare din 24 februare 2019 a concurat pentru funcţia de deputat pe circumscriţia electorală nr.14 Teleneşti, dar cu 12,24 % din sufragii s-a poziţionat doar pe locul 4.

15 octombrie 2019
1599
Telenești

Candidat: Vasile Ozun, PDM

Vasile Ozun este actualul primar al satului Bogzești, r-l Telenești. Exercită această funcție din anul 2003 și acum candidează pentru al 5-lea mandat. Inițial a fost ales pe lista Partidului Comuniștilor, ulterior însă a trecut la Partidul Democrat.

15 octombrie 2019
1928
Telenești

Constantin Ciobanu, PLDM

Constantin Ciobanu, 51 ani, agronom de profesie, are două mandate de primar la Chiștelnița. Anterior a fost șef de brigadă, om de afaceri, iar în perioada 2004-2011 a activat ca specialist la Insecția raională pentru protecția plantelor Telenești. 

18 octombrie 2019
1361