Constantin Ciobanu, PLDM

Telenești 18 octombrie 2019 1320

Constantin Ciobanu, 51 ani, agronom de profesie, are două mandate de primar la Chiștelnița. Anterior a fost șef de brigadă, om de afaceri, iar în perioada 2004-2011 a activat ca specialist la Insecția raională pentru protecția plantelor Telenești. În alegerile locale din 2011 şi 2015 a câștigat mandatul de primar din partea PLDM. Acum aproape doi ani, Constantin Ciobanu, alături de majoritatea primarilor aleși pe listele PLDM, au aderat la PDM. Constantin Ciobanu afirmă că primarii care reprezentau PLDM au fost supuși atunci unor presiuni enorme, dar, deşi au trecut la PDM, nimeni dintre ei nu a scris cerere de aderare la formațiunea respectivă.           

La alegerile locale din 20 octombrie 2019 Constantin Ciobanu candidează pentru al treilea mandat tot lista PLDM.

Integritatea in gestionarea averii si intereselor personale

In anul 2013, in primul mandat de primar, s-a aflat că alesul local Constantin Ciobanu se află intr-o situație de conflict de interese. La acel moment soţia sa lucra la primărie în calitate de contabilă-şefă. Constantin Ciobanu a anuntat ca divorțează in acte, doar ca sa rezolve aceasta situatie. La scurt timp, soția sa a reușit, prin concurs, să obțină funcția de contabilă-șefă la  primăria Țânțăreni, sat aflat la 7 km distanță de Chiștelnița, unde activează și în prezent.  

     Familia primarului dispune de următoarele proprietăți: două automobile: Wolkswagen Caddi produs acum 20 ani şi Nissan – Almero, de 17 ani;  4 terenuri, o gheretă și un sector de 20 ari de lângă casa construită acum 20 de ani. Singurele venituri ale familiei Ciobanu sunt salariile de primar al soţului şi cel de contabilă-şefă al soţiei.  

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Telenești

Candidat: Anton Loreti, Blocul ACUM

Anton Loreti are 56 de ani și candidează la funcția de primar al orașului Telenești din partea Blocului ACUM. Este născut în or. Teleneşti și a absolvit Facultatea de Merceologie a Comerţului la Universitatea de Stat din Moldova în 1984. În câteva legislaruri a fost ales consilier orăşenesc şi raional de Teleneşti.

03 octombrie 2019
1097
Telenești

Candidat: Vadim Lelic, PLDM

Vadim Lelic este actualul primar al orașului Telenești. Născut în anul 1972, a absolvit Facultatea de Istorie și Psihologie a Universității Pedagogice „Ion Creangă” din Chișinău. În APL a venit din business și acum încheie al treilea mandat de primar al orașului Telenești. 

03 octombrie 2019
1365
Telenești

Candidat: Alexandru Isac, PSRM

Alexandru Isac, liderul socialiştilor din raionul Teleneşti, pretinde anul acesta pentru a doua oară la o funcţie de demnitar. La alegerile parlamentare din 24 februare 2019 a concurat pentru funcţia de deputat pe circumscriţia electorală nr.14 Teleneşti, dar cu 12,24 % din sufragii s-a poziţionat doar pe locul 4.

15 octombrie 2019
1564
Telenești

Candidat: Vasile Ozun, PDM

Vasile Ozun este actualul primar al satului Bogzești, r-l Telenești. Exercită această funcție din anul 2003 și acum candidează pentru al 5-lea mandat. Inițial a fost ales pe lista Partidului Comuniștilor, ulterior însă a trecut la Partidul Democrat.

15 octombrie 2019
1886