Candidat: Egor Nichita, Partidul Nostru

Basarabeasca 11 octombrie 2019 1341

Egor Nichita (33 de ani), candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al orașului Basarabeasca este de meserie jurist și activează în calitate de consilier orășenesc în Basarabeasca.Activitatea din cadrul Partidului Nostru este prima sa activitate politică. În aprilie 2018, Nichita era ales vicepreședintele Organizației Teritoriale Basarabeasca a Partidului Nostru, fiind propus în această funcție de către Valentin Cimpoeș, actualul primar de Basarabeasca. Nichita este acum coordonatorul Organizaţiei Teritoriale Basarabeasca a Partidului Nostru, după ce Valentin Cimpoeș a plecat din partid. La alegerile parlamentare din februarie curent, Egor Nichita a fost al 34-lea în lista Partidului Nostru.

Egor Nichita: „Eu sunt președintele OT Basarabeasca de vreo două luni. Am fost ales cu puțin timp înainte ca dl Cimpoeș să plece. Anterior nu am mai fost implicat în activități politice. Sunt în Partidul Nostru încă de la început, din 2014-2015”.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Conform informațiilor din declarația de avere depusă de Nichita la CECE Basarabeasca la înregistrarea în cursa electorală, acesta ar fi avut în perioada 2017-2018 venituri salariale în sumă de 108 mii de lei, în timp ce soția sa a declarat venituri de 57 mii de lei. Egor Nichita este proprietarul a trei terenuri intravilane, pe care le-a dobândit în anii 2016-2017. Familia sa mai deține două apartamente și o casă de locuit, toate trei procurate în perioada 2014-2017.

Candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al orașului Basarabeasca a indicat în declarație și trei automobile, toate cumpărate în perioada 2017-2018, deși familia sa a raportat venituri salariale de doar 165 de mii de lei: Mini S, fabricat în 2013 și procurat în 2018 cu 50 de mii de lei, un Volkswagen Passat - fabricat în 2012 și cumpărat în 2018 cu 110 mii de lei și un Hyundai, fabricat în 2008 și achiziționat în 2017 cu 200 mii de lei.

În declarația de avere depusă de Egor Nichita în campania electorală pentru alegerile parlamentare din februarie curent, acesta indica faptul că era angajat la compania „Lider-Com” în calitate de jurist.

Totodată, în declarația depusă atunci, Egor Nichita indica alte venituri și mai multe proprietăți decât în declarația de avere depusă în campania electorală pentru alegerile locale, deși în ambele documente urmau să fie indicate veniturile salariale dobândite în perioada 2017-2018, dar și proprietățile deținute de familia sa în acest interval.

În declarația depusă în campania pentru alegerile parlamentare, Nichita a indicat un salariu de 19,7 mii de lei obținut de la firma „Lider-Com”, 46 de mii de lei de la compania „Eurolife Broker de Asigurare” și alți 180 de lei de la Consiliul Orășenesc Basarabeasca. Totodată, venitul declarat al soției, angajată la CNAS Basarabeasca, a fost de 60,9 mii de lei. Datele sunt diferite față de cele indicate în declarația de avere depusă în septembrie 2019, la înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile locale.


Totodată, în declarația anterioară, depusă în campania electorală pentru alegerile parlamentare, Nichita a indicat venitul obținut dintr-un șir de tranzacții. El a indicat că a vândut șapte automobile „prin procură generală”, iar soția sa, o casă de locuit cu teren aferent, obținând în urma tranzacțiilor aproximativ 225 de mii de lei. Egor Nichita indica în acea declarație de avere că a deținut 10 automobile, nouă dintre ele cumpărate în anul 2017.

Egor Nichita: „Probabil a fost o eroare pentru că nu am înțeles corect. A fost și mai puțin loc în declarație. Eu am completat tot. Eu în declarația nouă, depusă la alegerile locale am indicat și venitul obținut în 2019, că a trecut mai mult de jumătate de an deja, nu? Nu trebuia să depun pe anul acesta? Îmi cer scuze, poate e greșeala mea. Da, eu mă ocup cu mașinile. Multe le-am vândut prin procură generală”.

Integritatea în gestionarea funcției publice și cazier judiciar

Nu există informații publice despre eventuale încălcări admise în perioada în care a deținut funcții publice sau despre implicarea în dosare penale.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Basarabeasca

Candidat: Valentin Cimpoeș, independent

Valentin Cimpoeș (47 de ani) este actualul primar al orașului Basarabeasca, ales pe listele Partidului Nostru în urma alegerilor locale din 28 iunie 2015. La 20 august 2019, cu două luni înainte de alegerile locale, a anunțat că demisionează din partidul condus de Renato Usatîi.

09 octombrie 2019
1238
Basarabeasca

Candidat: Petru Tarlev, PDM

Petru Tarlev este candidatul PDM la funcţia de primar al s. Başcalia, raionul Basarabeasca și candidează pentru al cincilea mandat de primar. La 20 octombrie, pentru el şi-au dat votul 43,19% din alegători și va concura în turul doi al alegerilor cu Petru Bordan, candidatul Blocului ACUM, pentru care au votat 33,97% dintre alegători.

28 octombrie 2019
1564
Basarabeasca

Candidat: Piotr Pușcari, PSRM

Piotr Pușcari (32 de ani), candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de primar al orașului Basarabeasca, este în prezent președintele raionului Basarabeasca. A făcut parte din Partidul Comuniștilor până în anul 2011, când s-a alăturat lui Igor Dodon și Zinaidei Greceanîi, desprinși atunci de la comunişti.

09 octombrie 2019
1356
Basarabeasca

Candidat: Petru Bordan, Blocul ACUM

Petru Bordan, 31 de ani, este candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar al s. Başcalia, raionul Basarabeasca. La alegerile din 20 octombrie, curent, pentru el şi-au dat votul 33, 97% din alegători. Va concura în turul doi cu Petru Tarlev, candidat PDM, care a obţinut în primul tur 43,19% din voturi.

28 octombrie 2019
1323
Basarabeasca

Candidat: Vasili Filipov - Partidul Șor

Vasili Filipov, 60 de ani, candidatul Partidului Șor la funcția de primar al orașului Basarabeasca, este economist de profesie și activează în calitate de administrator la Întreprinderea de Instruire şi Producţie „AMBAS-FER” SRL. Filipov este născut într-un sat din Ucraina, dar deține cetățenia R. Moldova și locuiește în orașul Basarabeasca.

11 octombrie 2019
1382