Candidat: Vasili Filipov - Partidul Șor

Basarabeasca 11 octombrie 2019 1381

Vasili Filipov, 60 de ani, candidatul Partidului Șor la funcția de primar al orașului Basarabeasca, este economist de profesie și activează în calitate de administrator la Întreprinderea de Instruire şi Producţie „AMBAS-FER” SRL. Filipov este născut într-un sat din Ucraina, dar deține cetățenia R. Moldova și locuiește în orașul Basarabeasca.Vasili Filipov este președintele Organizației Teritoriale Basarabeasca a Partidului Șor. Anterior, între anii 2005-2011, a deținut funcția de primar al orașului Basarabeasca, candidând independent. În 2015, Vasili Filipov a candidat, din nou, la funcția de primar, independent. A fost votat de 6,8% din alegătorii cu drept de vot și s-a clasat pe locul patru, fără a accede în turul doi.

„Anterior, în perioada Uniunii Sovietice, am fost în Partidului Comunist, pentru că atunci nu puteai să obții ceva fără a fi membru de partid. Ulterior, am avut diferite propuneri de la mai multe partide, dar eu am acceptat oferta doar de la Partidul Șor. A fost în martie anul trecut. Am fost economist la Serviciul Fiscal și de două ori am fost ales primar al orașului Barasabeasca. În 2005 au fost alegeri anticipate și am câștigat. În 2007 am fost ales din nou. Am fost independent. În anii trecuți era mai ușor (să fii independent, n.r.), dar acum, cu noile tehnologii, cu tehnologii politice, e mai greu și am decis să merg cu acest partid. Am putere și experiență multă”, a menționat Vasili Filipov, fiind contactat pentru precizări.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Conform informațiilor din declarația de avere depusă la CECE Basarabeasca la înregistrarea în cursa electorală, Filipov a avut în perioada 2017-2018 venituri salariale în valoare de 109 mii de lei, iar soția sa, Elena, de 116 mii de lei. Din pensie, soția candidatului a mai acumulat alți 65 de mii de lei.

Soții Filipov declară cinci terenuri intravilane obținute în perioada 1985-2014 și un teren agricol, dobândit în 2010. Totodată, ei dețin o casă de locuit, un garaj, un spațiu comercial, un bun imobil dobândit printr-o decizie judecătorească în 2004 și un apartament amplasat în mun. Chișinău. Vasili Filipov este proprietarul unui automobil Toyota Avensis, fabricat în 2005 și cumpărat în 2011 cu 105,8 mii de lei.

Integritatea în gestionarea funcției publice și cazier judiciar

Nu există informații publice despre eventuale încălcări admise în perioada în care a deținut funcții publice sau despre implicarea în dosare penale.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Basarabeasca

Candidat: Egor Nichita, Partidul Nostru

Egor Nichita (33 de ani), candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al orașului Basarabeasca este de meserie jurist și activează în calitate de consilier orășenesc în Basarabeasca.

11 octombrie 2019
1341
Basarabeasca

Candidat: Piotr Pușcari, PSRM

Piotr Pușcari (32 de ani), candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de primar al orașului Basarabeasca, este în prezent președintele raionului Basarabeasca. A făcut parte din Partidul Comuniștilor până în anul 2011, când s-a alăturat lui Igor Dodon și Zinaidei Greceanîi, desprinși atunci de la comunişti.

09 octombrie 2019
1355
Basarabeasca

Candidat: Valentin Cimpoeș, independent

Valentin Cimpoeș (47 de ani) este actualul primar al orașului Basarabeasca, ales pe listele Partidului Nostru în urma alegerilor locale din 28 iunie 2015. La 20 august 2019, cu două luni înainte de alegerile locale, a anunțat că demisionează din partidul condus de Renato Usatîi.

09 octombrie 2019
1237
Basarabeasca

Candidat: Petru Tarlev, PDM

Petru Tarlev este candidatul PDM la funcţia de primar al s. Başcalia, raionul Basarabeasca și candidează pentru al cincilea mandat de primar. La 20 octombrie, pentru el şi-au dat votul 43,19% din alegători și va concura în turul doi al alegerilor cu Petru Bordan, candidatul Blocului ACUM, pentru care au votat 33,97% dintre alegători.

28 octombrie 2019
1564
Basarabeasca

Candidat: Petru Bordan, Blocul ACUM

Petru Bordan, 31 de ani, este candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar al s. Başcalia, raionul Basarabeasca. La alegerile din 20 octombrie, curent, pentru el şi-au dat votul 33, 97% din alegători. Va concura în turul doi cu Petru Tarlev, candidat PDM, care a obţinut în primul tur 43,19% din voturi.

28 octombrie 2019
1323