Candidat: Elena Macrii, PCRM

Rezina 18 octombrie 2019 375

Elena Macrii s-a născut în 1972 şi locuieşte în s. Saharna Nouă. Mai mulţi ani a lucrat vânzătoare la un magazin din sat. În ultimii doi ani nu a fost angajată în câmpul muncii. Între timp a finalizat studiile de asistent social, dar nu activează in acest domeniu. La alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 pretinde la funcţia de primar al comunei Saharna Nouă, formată din trei localităţi: Saharna nouă, Saharna, Buciuşca.Este membră a Partidului Comuniştilor, şi din partea acestei formaţiuni la alegerile generale locale din 2011 şi 2015 a fost aleasă consilier comunal. În cadrul scrutinului din 2015 a pretins şi la mandatul de primar al comunei Saharna Nouă. În primul tur a acumulat 25 la sută din voturile alegătorilor, un scor cu 13% mai mic decât contracandidata sa care a înregistrat cel mai bun rezultat şi care în turul doi a câştigat competiţia.

 La alegerile parlamentare din februarie 2019 Elena Macrii a concurat din partea Partidului Comuniştilor din R.Moldova şi pentru funcţia de deputat în circumscripţia uninominală nr.13 Rezina. Acumulând doar 1135 voturi, s-a clasat pe locul al cincilea, în scrutin fiind încadrate şase persoane.

 În ultimii zece ani, Partidul Comunist a pierdut poziţii în comuna Saharna Nouă. Dacă în anul 2009 circa 65 la sută din populaţia comunei împărtăşea politica PCRM, apoi deja peste cinci ani doar 35% din electorat mai simpatiza acest partid, majoritatea trecând în lagărul formaţiunilor politice de dreapta – PDM, PLDM, PL.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Conform declaraţiei prezentate la CEC în calitate de concurent electoral, în anii 2017-2018 Elena Macrii a avut doar două surse de venit – pensia de 1005 lei/lună şi indemnizaţia pe doi ani de 92 de lei/lună de consilier local. Candidata mai are în proprietate cinci terenuri agricole cu suprafaţa totală de circa un hectar, o casă de 60 m2 şi un automobil Opel Astra, fabricat în a. 2005 şi procurat peste zece ani la preţul de 40 mii lei.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidată în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid., dar şi despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației SorosPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Rezina

Candidat: Victor Cibotari, Blocul ACUM

Victor Cibotari, candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar al orașului Rezina la alegerile din 20 octombrie 2019, vine din lumea afacerilor, dar are și reputaţie de activist civic. Pedagog de profesie, conform primelor studii, la vârsta de 56 ani este student în anul patru la Faclutatea de Drept al Universităţii de Stat din Moldova. Un timp a fost susţinător al Mişcării Antimafie.

03 octombrie 2019
623
Rezina

Candidat: Elena Macrii, PCRM

Elena Macrii s-a născut în 1972 şi locuieşte în s. Saharna Nouă. Mai mulţi ani a lucrat vânzătoare la un magazin din sat. În ultimii doi ani nu a fost angajată în câmpul muncii. Între timp a finalizat studiile de asistent social, dar nu activează in acest domeniu. La alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 pretinde la funcţia de primar al comunei Saharna Nouă, formată din trei localităţi: Saharna nouă, Saharna, Buciuşca.

18 octombrie 2019
376
Rezina

Candidat: Simion Tatarov, PPEM

Simion Tatarov este actualul primar al orașului Rezina, El s-a născut la 8 octombrie 1965 în satul Oxântea, raionul Dubăsari, are studii superioare în administrarea businessului. La Rezina locuieşte de la începutul anilor ‘90, când împreună cu alte persoane a înregistrat firma „Hermes”. Peste un timp s-a retras din acest parteneriat și și-a continuat afacerile cu alţi businessmani din Rezina şi Râbniţa. În anul 2005 și-a înregistrat propria Întreprindere Individuală "MAST-TATAROV". După ce a fost ales primar, firma este administrată de soţia sa. 

03 octombrie 2019
656
Rezina

Candidat: Valentin Rotari, PSRM

Valentin Rotari, 56 de ani, este profesor de istorie, ştiinţe sociale şi drept și candidează la funcția de pimar al orașului Rezina. A participat la Războiul din Afganistan, a lucrat la Şcoala profesională din Rezina, la postul vamal Rezina, iar în ultimii ani este lucrează la firma soției sale, specializată în brocheraj vamal. Este membru al organizației teritoriale a PSRM Rezina, care l-a și propus drept candidat la funcția de primar.

14 octombrie 2019
590