Candidat: Ghenadie Cuzuioc, independent

Rezina 9 octombrie 2019 1048

Ghenadie Cuzuioc, 46 de ani, originar şi locuitor al suburbiei Ciorna, a orașului Rezina, este om de afaceri bine cunsocut în raion. Până acum a fost consilier raional la Rezina în fracțiunea PDM, nsă candidează independent.Ghenadie Cuzuioc a absolvit Universitatea Tehnică din Chişinău şi este inginer licenţiat  în construcţii industriale, civile şi agricole. În 2006 a fondat Întreprindera Mixtă Refracim SRL, iar peste doi ani – şi Compania SC TCS Internaţional SRL, fiind administrator la ambele. La moment, deţine 25% din capitalul social al ÎM Refracim SRL şi 100% din cel al Companiei SC TCS Internaţional SRL. Genurile principale de activitate ale ambelor întreprinderi sunt construcţiile, reconstrucţiile, reparaţiile şi mai mulţi ani acestea au prestat servicii companiei Lafarge Ciment Moldova SA din Rezina. Ghenadie Cuzuioc a primit de mai multe ori titlul “Cel mai bun antreprenor al anului din raionul Rezina”.

În activităţi publice s-a implicat intens începând cu anul 2015, după ce la alegerile locale a fost ales consilier raional pe lista PDM.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Datele din declaraţia de venituri şi interese depusă la Consiliul electoral al circumscripţiei Rezina arată că în calitate de manager al celor două firme, în anii 2017-2018, candidatul a avut un salariu de aproape 424 de mii de lei, la care soţia, angajată la Primăria Rezina, a contribuit cu încă 48 de mii de lei. De la SC TCS Internaţional a mai avut, în calitate de dividende, un venit de 1,46 milioane de lei.

Ghenadie Cuzuioc are în proprietate trei terenuri intravilan cu suprafeţele de 0,0347 ha, 0,119 ha şi 0,2288 ha, estimate la 115 836 de lei; un apartament de 54,9 m2, două case de locuit şi un spaţiu de producţie cu suprafaţa de 136 m2, estimat la preţul de aproape 191 de mii de lei. Candidatul mai are un automobil Toyota Prado, fabricat în 2004 şi procurat în 2015 cu 195 de mii de lei, iar la băncile din Rezina deţine două depozite a câte 10 mii lei. Are de rambursat un împrumut de 100 de mii de lei, luat în 2017 şi scadent în 2022.

Integritatea în gestionarea funcției și cazier judiciar

Ghenadie Cuzuioc nu a deținut funcții publice. Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Rezina

Profil candidat: Iacob Frunză, PDM

Iacob Frunză, 57 de ani, candidatul PDM la funcţia de primar al com. Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina, a obţinut în primul tur al alegerilor generale locale organizate la 20 octombrie 2019 44.49% din numărul total de voturi, aproape cu 50 % mai mult decât contracandidatul său din turul doi, reprezentantul PLDM, Vasile Guzun.

28 octombrie 2019
1219
Rezina

Candidat: Vasile Guzun, PLDM

Vasile Guzun, candidatul PLDM la funcţia de primar al com. Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina, a obţinut în primul tur al alegerilor locale, desfăşurate la 20 octombrie 2019, 22.24% din numărul total de voturi, şi va concura în turul doi al alegerilor cu Iacob Frunză, candidatul PDM, care a obţinut 44.49%.

29 octombrie 2019
1070
Rezina

Candidat: Simion Tatarov, PPEM

Simion Tatarov este actualul primar al orașului Rezina, El s-a născut la 8 octombrie 1965 în satul Oxântea, raionul Dubăsari, are studii superioare în administrarea businessului. La Rezina locuieşte de la începutul anilor ‘90, când împreună cu alte persoane a înregistrat firma „Hermes”. Peste un timp s-a retras din acest parteneriat și și-a continuat afacerile cu alţi businessmani din Rezina şi Râbniţa. În anul 2005 și-a înregistrat propria Întreprindere Individuală "MAST-TATAROV". După ce a fost ales primar, firma este administrată de soţia sa. 

03 octombrie 2019
1392
Rezina

Candidat: Victor Cibotari, Blocul ACUM

Victor Cibotari, candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar al orașului Rezina la alegerile din 20 octombrie 2019, vine din lumea afacerilor, dar are și reputaţie de activist civic. Pedagog de profesie, conform primelor studii, la vârsta de 56 ani este student în anul patru la Faclutatea de Drept al Universităţii de Stat din Moldova. Un timp a fost susţinător al Mişcării Antimafie.

03 octombrie 2019
1516
Rezina

Candidat: Maria Macrii, independentă

Maria Macrii, originară din s. Cărpineni, Hânceşti, contabilă de profesie, este actuala primară a satului Saharna Nouă, fiind la al doilea mandat. Ea locuiește aici de circa două decenii. A lucrat contabilă în gospodăria agricolă din sat, la primărie, apoi secretară a Consiliului local.

18 octombrie 2019
1011
Rezina

Candidat: Valentin Rotari, PSRM

Valentin Rotari, 56 de ani, este profesor de istorie, ştiinţe sociale şi drept și candidează la funcția de pimar al orașului Rezina. A participat la Războiul din Afganistan, a lucrat la Şcoala profesională din Rezina, la postul vamal Rezina, iar în ultimii ani este lucrează la firma soției sale, specializată în brocheraj vamal. Este membru al organizației teritoriale a PSRM Rezina, care l-a și propus drept candidat la funcția de primar.

14 octombrie 2019
1422