Candidat: Ghenadie Cuzuioc, independent

Rezina 9 octombrie 2019 908

Ghenadie Cuzuioc, 46 de ani, originar şi locuitor al suburbiei Ciorna, a orașului Rezina, este om de afaceri bine cunsocut în raion. Până acum a fost consilier raional la Rezina în fracțiunea PDM, nsă candidează independent.Ghenadie Cuzuioc a absolvit Universitatea Tehnică din Chişinău şi este inginer licenţiat  în construcţii industriale, civile şi agricole. În 2006 a fondat Întreprindera Mixtă Refracim SRL, iar peste doi ani – şi Compania SC TCS Internaţional SRL, fiind administrator la ambele. La moment, deţine 25% din capitalul social al ÎM Refracim SRL şi 100% din cel al Companiei SC TCS Internaţional SRL. Genurile principale de activitate ale ambelor întreprinderi sunt construcţiile, reconstrucţiile, reparaţiile şi mai mulţi ani acestea au prestat servicii companiei Lafarge Ciment Moldova SA din Rezina. Ghenadie Cuzuioc a primit de mai multe ori titlul “Cel mai bun antreprenor al anului din raionul Rezina”.

În activităţi publice s-a implicat intens începând cu anul 2015, după ce la alegerile locale a fost ales consilier raional pe lista PDM.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Datele din declaraţia de venituri şi interese depusă la Consiliul electoral al circumscripţiei Rezina arată că în calitate de manager al celor două firme, în anii 2017-2018, candidatul a avut un salariu de aproape 424 de mii de lei, la care soţia, angajată la Primăria Rezina, a contribuit cu încă 48 de mii de lei. De la SC TCS Internaţional a mai avut, în calitate de dividende, un venit de 1,46 milioane de lei.

Ghenadie Cuzuioc are în proprietate trei terenuri intravilan cu suprafeţele de 0,0347 ha, 0,119 ha şi 0,2288 ha, estimate la 115 836 de lei; un apartament de 54,9 m2, două case de locuit şi un spaţiu de producţie cu suprafaţa de 136 m2, estimat la preţul de aproape 191 de mii de lei. Candidatul mai are un automobil Toyota Prado, fabricat în 2004 şi procurat în 2015 cu 195 de mii de lei, iar la băncile din Rezina deţine două depozite a câte 10 mii lei. Are de rambursat un împrumut de 100 de mii de lei, luat în 2017 şi scadent în 2022.

Integritatea în gestionarea funcției și cazier judiciar

Ghenadie Cuzuioc nu a deținut funcții publice. Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Rezina

Candidat: Simion Tatarov, PPEM

Simion Tatarov este actualul primar al orașului Rezina, El s-a născut la 8 octombrie 1965 în satul Oxântea, raionul Dubăsari, are studii superioare în administrarea businessului. La Rezina locuieşte de la începutul anilor ‘90, când împreună cu alte persoane a înregistrat firma „Hermes”. Peste un timp s-a retras din acest parteneriat și și-a continuat afacerile cu alţi businessmani din Rezina şi Râbniţa. În anul 2005 și-a înregistrat propria Întreprindere Individuală "MAST-TATAROV". După ce a fost ales primar, firma este administrată de soţia sa. 

03 octombrie 2019
1186
Rezina

Candidat: Elena Macrii, PCRM

Elena Macrii s-a născut în 1972 şi locuieşte în s. Saharna Nouă. Mai mulţi ani a lucrat vânzătoare la un magazin din sat. În ultimii doi ani nu a fost angajată în câmpul muncii. Între timp a finalizat studiile de asistent social, dar nu activează in acest domeniu. La alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 pretinde la funcţia de primar al comunei Saharna Nouă, formată din trei localităţi: Saharna nouă, Saharna, Buciuşca.

18 octombrie 2019
769
Rezina

Candidat: Ghenadie Cuzuioc, independent

Ghenadie Cuzuioc, 46 de ani, originar şi locuitor al suburbiei Ciorna, a orașului Rezina, este om de afaceri bine cunsocut în raion. Până acum a fost consilier raional la Rezina în fracțiunea PDM, nsă candidează independent.

09 octombrie 2019
909
Rezina

Candidat: Victor Macrii, PSRM

Victor Macrii, 58 de ani, domiciliat în s. Buciuşca, este tehnician în telecomunicaţii și lucrează în calitate de controlor la SA RED Nord. El va concura în turul II al alegerilor locale pentru funcţia de primar al comunei Saharna Nouă, Rezina, alături de Maria Macrii, actuala primară a comunei, cu două mandate consecutive la activ. Victor Macrii reprezintă Partidul Socialiștilor.

31 octombrie 2019
1493