Candidat: Galina Chireacova, Partidul Șor

Comrat 8 octombrie 2019 1070

Galina Chireacova (60 de ani), candidata Partidului „Șor” la funcția de primar al municipiul Comrat, este „manager de produse”, conform informațiilor indicate în documentul depus de ea la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorală (CECE) Comrat. Chireacova locuiește în orașul Comrat și nu a fost implicată anterior în activități politice. Vorbește exclusiv în limba rusă.„Eu am colaborat doar cu Partidul „Șor” încă de la începuturi, 2015-2016. Sunt consilier în partid. Eu și ziare am împărțit. Am fost și încă sunt activistă a Partidului „Șor””, a punctat Galina Chireacova, solicitată de noi să ofere mai multe detalii despre activitatea sa politică.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Conform declarației de avere depuse de candidată la înregistrarea în cursa electorală în perioada 2017-2018, Galina Chireacova nu a avut venituri oficiale. Ea a indicat în document că deține o casă de locuit în orașul Comrat, cu o suprafață de 52,3 m.p., pe care a dobândit-o în 2007. Conform informațiilor de la Cadastru însă, bunul a intrat în posesia candidatei în urma unui contract de donație înregistrat în aprilie 2008.

„Eu nu lucrez nicăieri acum. Anterior am lucrat la universitate în calitate de ușieră. Am trei nepoți. Eu trăiesc din pensia de 920 de lei”, ne-a declarat Chireacova, fără a putea explica de ce, în declarația cu privire la venituri depusă la CECE Comrat nu a indicat venitul obținut din pensie.

Integritatea în gestionarea funcției publice și de partid și cazier judiciar

Candidata nu a ocupat anterior funcții publice și nu există informații despre eventuale dosare penale sau litigii în care a figurat.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Comrat

Profil electoral: Alexandr Dinjos, candidat independent...

Alexandr Dinjos candidează independent la șefia primăriei din satul Avdarma, UTA Găgăuzia.

19 octombrie 2019
1097
Comrat

Profil electoral: Ivan Trandafilov, candidatul PSRM la...

Ivan Trandafilov este candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al satului Avdarma din UTA Găgăuzia.

20 octombrie 2019
1098
Comrat

Candidat: Serghei Anastasov, PSRM

Serghei Anastasov, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de primar al orașului Comrat, deține funcția de primar în exercițiu al orașului. A câștigat alegerile locale din 2015 din partea „Partidului Nostru”, în turul doi învingându-l pe Nicolai Dudoglo, care a candidat independent.

08 octombrie 2019
1574
Comrat

Profil electoral: Raisa Iazadji, candidata Partidului Ș...

Raisa Iazadji este candidata Partidului Șor la șefia primăriei din satul Avdarma, UTA Găgăuzia.

19 octombrie 2019
1073