Profil electoral: Alexandr Dinjos, candidat independent la funcția de primar al satului Avdarma, UTA Găgăuzia

Comrat 19 octombrie 2019 1070

Alexandr Dinjos candidează independent la șefia primăriei din satul Avdarma, UTA Găgăuzia.Potrivit site-ului avdarma1563.md, Alexandr Dinjos are studii superioară și e medic veterinar de profesie. În prezent este șomer.

S-a implicat și anterior în politică. În 2011, după alegerile locale generale a acces în Consiliul Local Avdarma, însă și-a depus mandatul după doar un an. Asta deoarece a câștigat din primul tur alegerile pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

În declarația de avere și interese personale pentru 2017-2018, prezentată la Consiliul Electoral de Circumscripție Avdarma, Alexandr Dinjos a indicat venituri de 18 mii de lei. El a mai trecut pe hârtie un lot de pământ de 1,62 hectare, o casă de 96 de metri pătrați, construită în 1991, precum și două automobile – un Mercedes fabricat în 1987 și procurat în 2009 cu 15 mii de lei, și o Niva, produsă în 1989 și cumpărată în 2010 cu 10 mii de lei. Valoarea de piață a unor astfel de automobile este de câteva ori mai mare. Candidatul mai menționează că deține cash în valoare de 100 de mii de lei.

Nu are antecedente penale, contravenționale sau administrative.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Comrat

Profil electoral: Ivan Trandafilov, candidatul PSRM la...

Ivan Trandafilov este candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al satului Avdarma din UTA Găgăuzia.

20 octombrie 2019
1072
Comrat

Candidat: Serghei Anastasov, PSRM

Serghei Anastasov, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de primar al orașului Comrat, deține funcția de primar în exercițiu al orașului. A câștigat alegerile locale din 2015 din partea „Partidului Nostru”, în turul doi învingându-l pe Nicolai Dudoglo, care a candidat independent.

08 octombrie 2019
1523
Comrat

Profil electoral: Raisa Iazadji, candidata Partidului Ș...

Raisa Iazadji este candidata Partidului Șor la șefia primăriei din satul Avdarma, UTA Găgăuzia.

19 octombrie 2019
1049
Comrat

Candidat: Galina Chireacova, Partidul Șor

Galina Chireacova (60 de ani), candidata Partidului „Șor” la funcția de primar al municipiul Comrat, este „manager de produse”, conform informațiilor indicate în documentul depus de ea la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorală (CECE) Comrat. Chireacova locuiește în orașul Comrat și nu a fost implicată anterior în activități politice. Vorbește exclusiv în limba rusă.

08 octombrie 2019
1044