Candidat: Ion Cotoman, blocul electoral ”ACUM”

Criuleni 22 octombrie 2019 835

Ion Cotoman candidează din partea Blocui ”ACUM” pentru funcția de primar al comunei Bălăbănești din raionul Criuleni. El îl va înfrunta în turul doi al alegerilor locale din 3 noiembrie pe Ion Nistrean, candidatul democraților.Ion Cotoman este economist de profesie. Este administratorul firmei ”Antares-Agro” SRL. La alegerile locale din anul 2015 a candidat la funcția de consilier local la Bălăbănești din partea Partidului Liberal-Democrat din Moldova. La aceste alegeri însă candidează pe listele Blocului ACUM.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2018 depusă la Autoritatea Națională de Integritate, Ion Cotoman indică un salariu de 70 de mii de lei la firma Antares-Agro” SRL, afacere în domeniul agriculturii, și un salariu de 50 de mii de lei al soției sale. El este proprietarul a 20 de terenuri agricole și al unui extravilan. În declarație mai indică o casă de locuit, o altă avere imobilă, 2 remorci, 3 camioane și un autoturism de model Honda CRV.

Integritatea în gestionarea funcțiilor publice

Ion Cotoman este administrator de firmă și nu este funcționar sau demnitar public.

Cazier juridic

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Criuleni

Candidat: Petru Muntean, Blocul ACUM

Petru Muntean, 57 de ani, este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al s. Măgdăcești, Criuleni. A absolvit Colegiul Comercial-Cooperatst din Moldova, specialitatea comerț și managment.  Timp de mai mulți ani a deținut funcția de șef de secție la întreprinderea comercială ”Grădina Moldovei”.

18 octombrie 2019
489
2020

Primarii care își folosesc mașinile în munca la primăr...

La Bălțata, Criuleni, primarul a primit combustibil din banii Primăriei pentru propria mașină

17 februarie 2020
1387
Criuleni

Candidat: Alexandru Zolotco, candidat independent

Alexandru Zolotco, 39 de ani, candidează independent la funcţia de primar al or. Criuleni.  În 2002 a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, specialitatea economist. Timp de opt ani a muncit în Marea Britanie.

17 octombrie 2019
716
Criuleni

Candidat: Ion Cotoman, blocul electoral ”ACUM”

Ion Cotoman candidează din partea Blocui ”ACUM” pentru funcția de primar al comunei Bălăbănești din raionul Criuleni. El îl va înfrunta în turul doi al alegerilor locale din 3 noiembrie pe Ion Nistrean, candidatul democraților.

22 octombrie 2019
836