Profil candidat: Lidia Tentiuc, USB

Criuleni 18 octombrie 2019 1266

Lidia Tentiuc, 55 de ani, candidează din partea partidului Uniunea Salvați Basarabia, la fotoliul de primar al s. Măgdăcești, Criuleni.În 1988 a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, facultatea de Istorie. A activat în calitate de profesoară la școlile din Drăsliceni și Măgdăcești. Din 2013 până în prezent ocupă funcția de director al Liceului Teoretic Măgdăcești.

A făcut parte anterior din PPCD. La alegerile generale locale din 2007 a învins în cursa pentru primărie și a deținut funcția de primar până în 2011. Din 2011 până în 2015 a fost consilieră locală. După destrămarea PPCD nu a mai făcut parte din alte partide. Candidează din partea USB la actualele alegeri, dar oficial încă nu a aderat la acest partid.

Își propune, dacă va accede în funcția de primar, să extindă apeductul  și canalizarea în regiunea nouă a satului și să construiască un stadion sportiv.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale 

În declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2018, afișată pe site-ul ANI, candidata declară salariul de director al LT Măgdăcești, în sumă de 171 713 lei, și salariul soțului, în sumă de 33 de mii de lei.  La compartimentul terenuri declară două loturi agricole pe care le deține în proprietate din 1992, cu suprafața de 0,1721 ha și 0,052 ha.

Lidia Tentiuc mai declară o casă de locuit cu o suprafață de 131 m.p., pe care o deține în proprietate din 1992, fără a preciza care este valoarea ei. La compartimentul bunuri mobile, declară un autoturism Renault Megane, fabricat în 2004, procurat în 2014, estimat la 30 mii de lei.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Nu există informații despre eventale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Criuleni

Profil candidat: Ion Nistreanu

Ion Nistreanu mai vrea să obțină un mandat de primar al comunei Bălăbănești din raionul Criuleni. El candidează pe lista Partidului Democrat din Moldova (PDM) și se va ”lupta” în turul doi cu Ion Cotoman, candidatul Blocului Electoral ACUM.

31 octombrie 2019
1863
Criuleni

Candidat: Gheorghe Sajin, PSRM

Gheorghe Sajin, 50 de ani, este candidatul PSRM la funcţia de primar al comunei Cimişeni, raionul Criuleni. Are studii medii. În 2004 a fondat împreună cu soţia întreprinderea „Oxalen Lux” SRL, un magazin alimentar amplasat în s. Cimişeni, pe care-l administrează până în 2018.

17 octombrie 2019
1173
Criuleni

Candidat: Valentina Pisarenco, PDM

Valentina Pisarenco, 55 de ani, este candidata Partidului Democrat la funcția de primar al comunei Cimișeni, raionul Criuleni. În 1990 a absolvit Facultatea de Filologie a USM, specialitatea Limba și literatura rusă. A activat în calitate de pedagog la liceul teoretic din s. Cimișeni. Din 2000 până în 2013 a deținut funcția de director adjunct. Ulterior, timp de doi ani, a activat în calitate de director al acestei instituții.

14 octombrie 2019
1996
Criuleni

Candidat: Marian Golovei, Blocul ACUM

Marian Golovei, 41 de ani, este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al s. Cimișeni, Criuleni. În 2002 a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testimițanu”, specialitatea Asistență medicală generală. Până în 2006 a activat în calitate de felcer, iar din 2006 până în prezent activează în calitate de medic la IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă.

14 octombrie 2019
1319
Criuleni

Candidat: Petru Muntean, Blocul ACUM

Petru Muntean, 57 de ani, este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al s. Măgdăcești, Criuleni. A absolvit Colegiul Comercial-Cooperatst din Moldova, specialitatea comerț și managment.  Timp de mai mulți ani a deținut funcția de șef de secție la întreprinderea comercială ”Grădina Moldovei”.

18 octombrie 2019
1135
2020

Primarii care își folosesc mașinile în munca la primăr...

La Bălțata, Criuleni, primarul a primit combustibil din banii Primăriei pentru propria mașină

17 februarie 2020
2402