Candidat: Alexandru Zolotco, candidat independent

Criuleni 17 octombrie 2019 1076

Alexandru Zolotco, 39 de ani, candidează independent la funcţia de primar al or. Criuleni.  În 2002 a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, specialitatea economist. Timp de opt ani a muncit în Marea Britanie.Din 2012 până în  2015 a activat în calitate de inginer inspector superior la ÎS „Intehagro”, Criuleni. Din 2015 până în 2017 a deţinut funcţia de viceprimar de Criuleni. Din 2017 până în prezent ocupă funcţia de director la ÎS „Staţiunea didactică experimentală Criuleni”.  Totodată este fondator unic la SRL „Zolotco Prim”, o staţie de vulcanizare situată în or. Criuleni.

În 2010 s-a lansat în politică, devenind membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova. A părăsit partidul în 2013. „Mie îmi place dreptatea. Promiteau una, făceau alta. De aceea am decis să plec. Mă simt mai confortabil în calitate de independent”, ne-a spus candidatul.

Alexandru Zolotco a mai candidat la funcţia de primar de Criuleni, în calitate de candidat independent, la alegerile generale locale din 2015, dar s-a plasat pe locul patru.

Candidatul promite mai multă transparenţă în activitatea primăriei, ca toate şedinţele Consiliului Orăşenesc să fie transmise în regim online, şi adoptarea unor decizii, ”care i-ar determina pe locuitorii localităților Criuleni, Ohrincea şi Zolonceni să facă ordine nu doar în propria gospodărie, ci şi la 100 m în jurul acesteia”.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale 

În declaraţia de avere şi interese personale depusă la CEC în campania pentru alegerile generale locale din 2019 candidatul indică venituri obţinute din salariul de director al Întreprinderii de Stat „Staţiunea didactică experimentală, Criuleni” pe parcursul anului 2018 în sumă de 171 717 lei şi venitul soţiei în valoare de 15 332 lei.

Totodată acesta mai declară trei terenuri intravilane amplasate în or. Criuleni, cu o suprafaţă de 0, 0572 ha;  de 0,0201 - procurate în anul 2011 şi un  teren cu o suprafaţă de 0, 0572 ha, achiziţionat în 2002, fără a indica valoarea bunurilor.

La capitolul bunuri imobile, candidatul indică două case dobândite in anul 2018: una suprafaţa de 80 m.p, obţinută prin donaţie în 2018, în care deţine 50%, iar alta - procurată în acelaşi an, cu o suprafaţă de 120 m.p., a cărei valoare nu este indicată. Tot aici candidatul mai declară un spaţiu comercial cu o suprafaţă de 157,8 m.p, procurat în 2011.

Alexandru Zolotco mai declară că deţine 100% din capitalul întreprinderii SRL „Zolotco Prim”, staţia auto de vulcanizare.

La capitolul bunuri mobile, candidatul declară un automobil de marca Opel Zafira, fabricat în 2011 și procurat în 2019, la un preţul de 2200 euro.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Nu există informații despre eventuale abateri admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Criuleni

Profil candidat: Lidia Tentiuc, USB

Lidia Tentiuc, 55 de ani, candidează din partea partidului Uniunea Salvați Basarabia, la fotoliul de primar al s. Măgdăcești, Criuleni.

18 octombrie 2019
733
Criuleni

Candidat: Marian Golovei, Blocul ACUM

Marian Golovei, 41 de ani, este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al s. Cimișeni, Criuleni. În 2002 a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testimițanu”, specialitatea Asistență medicală generală. Până în 2006 a activat în calitate de felcer, iar din 2006 până în prezent activează în calitate de medic la IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă.

14 octombrie 2019
861
Criuleni

Candidat: Valentina Pisarenco, PDM

Valentina Pisarenco, 55 de ani, este candidata Partidului Democrat la funcția de primar al comunei Cimișeni, raionul Criuleni. În 1990 a absolvit Facultatea de Filologie a USM, specialitatea Limba și literatura rusă. A activat în calitate de pedagog la liceul teoretic din s. Cimișeni. Din 2000 până în 2013 a deținut funcția de director adjunct. Ulterior, timp de doi ani, a activat în calitate de director al acestei instituții.

14 octombrie 2019
1375
Criuleni

Candidat: Valeriu Iurcu, Blocul ACUM

Valeriu Iurcu, 46 de ani, este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al or. Criuleni. Este om de afaceri, fondator al întreprinderii ”Valnicmar” SRL, o întreprindere agricolă pe care o gestionează împreună cu fratele său, Alexandru Iurcu. Întreprinderea este înregistrată în 2015 în satul de baștină, comuna Ohrincea, Criuleni.

12 octombrie 2019
1248