Candidat: Iurie Mihăescu, PSRM

Cantemir 15 octombrie 2019 948

Iurie Mihăiescu are 65 de ani și de meserie este medic-chirurg.  Ocupă funcția de director al Spitalului Raional Cantemir din anul 2003. Candidează la funcția de primar al orașului Cantemir reprezentând Partidul Socialiștilor.La alegerile locale din anul 2015 insă el reprezenta Partidul Liberal Democrat, pe ale cărui liste a devenit consilier raional la Cantemir. Mihăiescu a participat cu formațiunea condusă atunci de Vlad Filat și la alegerile parlamentare din anul 2014, fiind nregistrată la CEC ca persoană de incredere a PLDM.

Intrebat de reporterul portalului Moldova Curată din ce motive a schimbat partidul, trecând de la o doctrină de dreapta, la una de stânga, Iurie Mihăiescu a răspuns: ”Nu răspund la intrebări din astea. Gata!” și a pus receptorul.

Integritatea in gestionarea averilor și intereselor personale

Potrivit declarației de avere pentru anul 2018, candidatul a ridicat un salariu de peste 176 de mii de lei din funcția de director de spital și alte peste 2 mii de lei din activitatea didactică prestată la Colegiul de medicină din Cahul. De asemenea, el și soția sa au venituri din pensie.

Familia declară în proprietate un apartament primit în anul 1995, a cărui valoare ar fi de peste 32 de mii de lei.

În anul 2018 Iurie Mihăiescu și-a procurat un autoturism Cherry Tigo, cu suma de 10 mii de lei. La momentul cumpărării, mașina era veche de 10 ani. Nu am putut afla explicația lui Iurie Mihăiescu referitoare la prețul relativ mic al mașinii, intrucât el a untrerupt conversația după prima intrebare.

Integritatea in gestionarea functiei publice și cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului și nici despre posibila administrare defectuoasă a treburilor publice.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Cantemir

Candidat: Eugeniu Surdu, Blocul ACUM

Eugeniu Surdu, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al orașului Cantemir este medic de profesie și a activat întreaga carieră în cadrul Centrului de Sănătate Publică (CSP) Cahul. Conform informațiilor din declarația de avere și interese pentru anul 2018, Surdu este inspector principal în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Secția Control de Stat în sănătate la CSP Cahul.

17 octombrie 2019
680
Cantemir

Candidat: Iurie Mihăescu, PSRM

Iurie Mihăiescu are 65 de ani și de meserie este medic-chirurg.  Ocupă funcția de director al Spitalului Raional Cantemir din anul 2003. Candidează la funcția de primar al orașului Cantemir reprezentând Partidul Socialiștilor.

15 octombrie 2019
949
Cantemir

Candidat: Viorel Dogaru, PDM

Viorel Dogaru, 46 de ani, este candidatul PDM la funcția de primar al s. Lărguța, Cantemir. Din 2005 până în prezent activează în calitate de silvicultor la Ocolul Silvic Cociulia din cadrul întreprinderii silvice ”Silva Sud”, Cahul. A absolvit școala profesională din or. Breansk, Rusia, specialitatea – agronom.

18 octombrie 2019
885
Cantemir

Candidat: Dumitru Tarnovschi, ACUM

Dumitru Tarnovschi este actualul primar al s. Lărguța, Cantemir și vandidează pentru un nou mandat din partea Blocului ACUM. A deținut funcția de primar interimar în 1997 și ulterior a exercitat funcția de primar timp de două mandate.

18 octombrie 2019
742