Candidat: Roman Ciubaciuc, Partidul Nostru

Cantemir 11 octombrie 2019 1565

Roman Ciubaciuc, 43 de ani, este contabil de meserie, absolvind Universitatea din Comrat, și ocupă din anul 2011 funcția de primar al orașului Cantemir. La alegerile locale din 2011, el l-a învins pe liberal-democratul Vladimir Simion, în turul doi, acumulând 54,4% din voturi.Inainte de a deveni primar a fost șef de secție în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat Cantemir. Din această postură a reprezentat PCRM în cadrul Consiliului Electoral de Circumscripție Cantemir la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Atât in 2011, cât și in 2015, a candidat ca reprezentant al Partidului Comuniștilor.

In martie 2016 primarul Ciubaciuc impreună cu mai mulți consilieri, a anunțat că aderă la Partidul Nostru, condus de Renato Usatâi. Acum candidează pentru un al treilea mandat de primar al orașului Cantemir ca reprezentant al PN.

Integritatea in genstionarea averii și interreselor personale

În declarația de avere și interese personale depusă la ANI in calitate de primar pentru anul 2018, Roman Ciubaciuc indică faptul că a avut venit din salariul de la Primărie – 100 167 de lei, și in jur de 9 mii de lei de la o asociația obștească,AEER specializată in pomovarea solutiilor de protecție a mediului. ”Am avut cu ei un poiect comun legat de iluminatul stradal și eu am fost salarizat pentru funcția de manager de poiect. De la asociație obștească am dreptul”, a declarat Roman Ciubaciuc pentru Moldova Curată, comentând interdicția pentru funcționari, aleși și demnitari de a fi salarizați și la alte instituții.

Soția sa a ridicat doar 14 mii de lei pe an, fiind angajată la o intreprindere individuală.

Familia nu dispune nici de casă și nici de mașină. Deține un teren intravilan procurat in anul 2002. ”Locuiesc in apartament care este al părinților, de aceea nu il declar”, a explicat Roman Ciubaciuc.

Integritatea in gestionarea funcției publice și cazier judiciar

In decembrie 2016 Roman Ciubaciuc a fost amendat contravențional de către Judecătoria Cantemir pentru că, in urma unui control efectuat de Inspectoratul de Poliție pe strada Ştefan Vodă din or. Cantemir s-a constatat că ”lipseau marcajele pietonale, care pune în pericol securitatea circulaţiei rutiere, şi în urma controlului sa stabilit că lacunele şi încălcările menţionate în prescripţia din data de 06.09.2016 nu au fost înlăturate şi lucrările nu au fost executate”. In hotărâre se mai spune că Inspectoratul nu a primit anterior nici un răspuns de la primar la ”prescripţia înmânată adăugător”. Astfel, instanța i-a fixat lui Ciubaciuc o amendă de 400 de lei. ”Vin des astfel de prescipții și atunci noi nu am reușit să prezentăm informația, iată de ce am fost amendat. Am plătit amenda, nu era foarte mare”, a comentat Roman Ciubaciuc pentru Moldova Curată.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației SorosPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Cantemir

Candidat: Viorel Dogaru, PDM

Viorel Dogaru, 46 de ani, este candidatul PDM la funcția de primar al s. Lărguța, Cantemir. Din 2005 până în prezent activează în calitate de silvicultor la Ocolul Silvic Cociulia din cadrul întreprinderii silvice ”Silva Sud”, Cahul. A absolvit școala profesională din or. Breansk, Rusia, specialitatea – agronom.

18 octombrie 2019
1358
Cantemir

Candidat: Iurie Mihăescu, PSRM

Iurie Mihăiescu are 65 de ani și de meserie este medic-chirurg.  Ocupă funcția de director al Spitalului Raional Cantemir din anul 2003. Candidează la funcția de primar al orașului Cantemir reprezentând Partidul Socialiștilor.

15 octombrie 2019
1377
Cantemir

Candidat: Dumitru Tarnovschi, ACUM

Dumitru Tarnovschi este actualul primar al s. Lărguța, Cantemir și vandidează pentru un nou mandat din partea Blocului ACUM. A deținut funcția de primar interimar în 1997 și ulterior a exercitat funcția de primar timp de două mandate.

18 octombrie 2019
1139
Cantemir

Candidat: Eugeniu Surdu, Blocul ACUM

Eugeniu Surdu, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al orașului Cantemir este medic de profesie și a activat întreaga carieră în cadrul Centrului de Sănătate Publică (CSP) Cahul. Conform informațiilor din declarația de avere și interese pentru anul 2018, Surdu este inspector principal în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Secția Control de Stat în sănătate la CSP Cahul.

17 octombrie 2019
1074