Candidat: Viorel Dogaru, PDM

Cantemir 18 octombrie 2019 1427

Viorel Dogaru, 46 de ani, este candidatul PDM la funcția de primar al s. Lărguța, Cantemir. Din 2005 până în prezent activează în calitate de silvicultor la Ocolul Silvic Cociulia din cadrul întreprinderii silvice ”Silva Sud”, Cahul. A absolvit școala profesională din or. Breansk, Rusia, specialitatea – agronom.În 2018 a înregistrat Întreprinderea Individuală ”Dogaru Viorel”, un magazin alimentar amplasat în s. Lărguța.

Din 2005 până în 2009 a făcut parte din PCRM. Dogaru însă a ținut să precizeze că nu a aderat oficial la Partidul Comuniștilor. Din 2009 până în 2015 a făcut parte din PLDM.  A părăsit partidul după arestul liderului Vlad Filat. ”Am înțeles că nu este un partid serios”, ne-a spus Dogaru. În 2016 a aderat la PDM. ”Am aderat înainte de alegerile parlamentare la acest partid, care, fiind la guvernare, părea să fie un partid puternic, care promitea să facă ceva pentru oameni. După alegerile locale însă o să decid în ce partid voi merge, pentru că prea multe fărădelegi au ieșit în ultimul timp la iveală”, a relevat candidatul.

Pe 7 iunie 2019, Viorel Dogaru a participat la protestele organizate de PDM în preajma clădirii Parlamentului, la care participanții își propuneau să împiedice formarea unei majorități parlamentare, alta decât PDM-PSRM. Solicitat de reporterul agora.md, Dogaru a declarat că a venit cu propriul transport, benevol, la protest. Acesta a declarat că mai bine o alianță PD-PSRM, decât anticipate. La precizarea reporterului, că PDM în campania pentru parlamentare promitea, totuși să nu facă o alianță cu socialiștii, Dogaru a declarat că aceea a fost poziția partidului, ”dar părerea noastră este alta”. 

Dogaru este consilier în Consiliul local Lărguța din 2005. Promite dacă ajunge primar să se ocupe mai intens de amenajarea teritoriului localității, să elimine ”mafia din primărie” și să readucă apeductul care ar fi fost privatizat în condiții lipsite de transparență în proprietatea cetățenilor.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale 

În declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2018 afișată pe site-ul ANI candidatul indică venituri obţinute din salariul de la locul de bază de muncă la IS ”Silva Sud” în sumă de 63 088 lei și 800 lei indemnizația de consilier. Candidatul mai declară două terenuri agricole cu o suprafață totală de 1, 4 ha, procurate în 2000, un teren extravilan de 0, 84 ha, și un teren intravilan de 0, 1914 ha, procurate în același an. Valoarea acestora nu este indicată.

La compartimentul imobile, Dogaru declară o casă de locuit, cu o suprafață de 96 m.p., pe care familia o deține din 1994 și care ar valora 15 mii de lei. Acesta mai declară două automobile: un autoturism de model Ford, fabricat în 1997, procurat în 2010, estimat la 40 mii de lei, și o mașină Toyota, fabricată în 2005, procurată în 2013, estimată la 140 mii de lei.

Candidatul figurează în calitate de fondator și administrator al ÎI ”Viorel Dogaru”, înregistrată în iulie 2018. Datele despre  întreprindere însă nu au fost introduse la compartimentul cote părți în capitalul social al unei întreprinderi din declarația sa de avere.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Nu există informații despre încălcările admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Cantemir

Candidat: Eugeniu Surdu, Blocul ACUM

Eugeniu Surdu, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al orașului Cantemir este medic de profesie și a activat întreaga carieră în cadrul Centrului de Sănătate Publică (CSP) Cahul. Conform informațiilor din declarația de avere și interese pentru anul 2018, Surdu este inspector principal în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Secția Control de Stat în sănătate la CSP Cahul.

17 octombrie 2019
1141
Cantemir

Candidat: Iurie Mihăescu, PSRM

Iurie Mihăiescu are 65 de ani și de meserie este medic-chirurg.  Ocupă funcția de director al Spitalului Raional Cantemir din anul 2003. Candidează la funcția de primar al orașului Cantemir reprezentând Partidul Socialiștilor.

15 octombrie 2019
1450
Cantemir

Candidat: Roman Ciubaciuc, Partidul Nostru

Roman Ciubaciuc, 43 de ani, este contabil de meserie, absolvind Universitatea din Comrat, și ocupă din anul 2011 funcția de primar al orașului Cantemir. La alegerile locale din 2011, el l-a învins pe liberal-democratul Vladimir Simion, în turul doi, acumulând 54,4% din voturi.

11 octombrie 2019
1657
Cantemir

Candidat: Dumitru Tarnovschi, ACUM

Dumitru Tarnovschi este actualul primar al s. Lărguța, Cantemir și vandidează pentru un nou mandat din partea Blocului ACUM. A deținut funcția de primar interimar în 1997 și ulterior a exercitat funcția de primar timp de două mandate.

18 octombrie 2019
1205