CANDIDAT: MARCEL PETRUȘAN, ACUM

Hîncești 18 octombrie 2019 1426
Marcel Petrușan

Marcel Petrușan, 37 de ani, este originar din raionul Hâncești și candidează din partea Blocului ”ACUM” la funcția de primar al orașului Hâncești. Nu a mai făcut parte din alte partide. Din echipa lui de consilieri face parte și Grigore Cobzac, fost deputat PLDM, dar și fost președinte al raionului Hâncești.Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Candidatul ACUM vine din sfera afacerilor. A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea Finanțe. Are un master în domeniul administrației publice, realizat la Academia de Administrare Publică.

Marcel Petrușan a lucrat în calitate de economist la Zona Antreprenoriatului Liber ”Expo Business Chișinău” dar și șef de Departament  la S.A Moldpresa. În prezent, Marcel Petrușan este coproprietarul unui restaurant din orașul Hâncești.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2017-2018 depusă la Comisia Electorală de Circumscripție, Marcel Petrușan declară un venit salarial de circa 114 mii de lei, obținut de soția sa de la Întreprinderea Individuală ”Petrușan Diana”. De asemenea, acesta mai declară 4 mii de lei obținuți din activitatea de reprezentant al statului în societăți comerciale. 

Familia Petrușan are în proprietate două terenuri intravilane și unul agricol, două case de locuit: una dobândită în anul 2015 și alta în acest an.

Marcel Petrușan este proprietarul unui autoturism de model Skoda Super, a cărei valoare arfi de 80 de mii de lei. În declarație mai este indicat un credit luat anul trecut de 30 de mii de lei, cu scadența în acest an.

Marcel Petrușan este unul dintre fondatorii firmei ”Marcelo-Grup” SRL, cu domenii de activitate precum: tipărirea altor publicaţii (cărţi, broşuri etc), comerţ cu amănuntul în magazine specializate, dar și prestarea serviciilor în domeniul informaticii. Soția sa este fondatoarea ÎI  ”Petrușan Diana”, specializată în domeniul alimentației publice.

Integritatea în gestionarea funcției publice și/sau de partid

În cariera sa, Marcel Petrușan nu a deținut funcții publice sau de demnitate publică.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile locale generale 2019, implementat de Asociația Presei Independente cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Hîncești

CANDIDAT: ALEXANDRU BOTNARI, PDM

Alexandru Botnari candidează pentru fotoliul de primar al orașului Hâncești din partea Partidului Democrat din Moldova. Are o experiență de primar de 15 ani. In februarie 2019 a devenit deputat pe lista PDM, dar in această toamnă spune că este hotărât să lase mandatul de deputat in favoarea celui de primar.

12 octombrie 2019
1783
Hîncești

CANDIDATĂ: OLESEA BRÎNZĂ, PSRM

Olesea Brînză, 30 de ani, este candidata Partidului Socialiștilor pentru primăria orașului Hâncești. Este originară în satul Obileni, r-l Hâncești, fiind, în prezent, secretar executiv al Organizației Teritoriale Hâncești. A candidat și la parlamentare cu PSRM, pe circumscripția electorală nr. 39 Sărata Galbenă, dar nu a acces in Legislativ.

14 octombrie 2019
1974
Hîncești

CANDIDAT: SERGIU IONIȚĂ, PNL

Sergiu Ioniță, 40 de ani, participă la aceste alegeri pentru funcția de primar al orașului Hâncești din partea Partidului Național Liberal (PNL). In anul 2015 a mai candidat o dată, tot din partea PNL, dar nu a fost ales. Și la alegerile parlamentare din februarie 2019 a candidat pe circumscripția Nr. 38 Hâncești, ca reprezentant al PNL, însă nu a fost înregistrat de CEC.

18 octombrie 2019
1861
2021

Mașinile primăriei Hâncești continuă să folosească benz...

Primăria municipiului Hâncești cumpără de câțiva ani produse petroliere de la firma la care actualul primar a fost co-fondator.

04 mai 2021
6381