CANDIDAT: SERGIU IONIȚĂ, PNL

Hîncești 18 octombrie 2019 1184
Sergiu Ioniță

Sergiu Ioniță, 40 de ani, participă la aceste alegeri pentru funcția de primar al orașului Hâncești din partea Partidului Național Liberal (PNL). In anul 2015 a mai candidat o dată, tot din partea PNL, dar nu a fost ales. Și la alegerile parlamentare din februarie 2019 a candidat pe circumscripția Nr. 38 Hâncești, ca reprezentant al PNL, însă nu a fost înregistrat de CEC.La alegerile parlamentare din 2009 Sergiu Ioniță candida pe lista Partidului Social Democrat, insă nu a devenit deputat.

După alegerile din 2015 a devenit consilier local la Hâncești.

Integritatea în gestionarea funcțiilor publice

Sergiu Ioniță are studii în domeniul medicinei veterinare. În prezent, activează în funcția de inspector superior la PIF Leușeni–Albița (Punctul de Inspecție la Frontieră). Candidatul este convins că tinerii pot schimba lucrurile în administrarea unei localități. ”Fac parte din noua generație și consider că este necesar să intre mai mulți tineri cu experiență în competiția pentru administrarea locală, unde, în mod real, putem schimba viața fiecărui om”, a scris candidatul pe profilul său de Facebook.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Sergiu Ioniță nu declară nici un venit salarial de la locul său de muncă în calitate de inspector superior la PIF. În declarația pentru anii 2017-2018 depusă la Consiliul Electoral de Circumscripție Hâncești, candidatul declară doar venitul soției sale de circa 60 de mii de lei de la firma ”Ioniser” SRL, afacere specializată în creșterea animalelor.

Familia Ioniță deține două apartamente: unul obținut în anul 2007 și altul în anul 2009. Candidatul PNL este proprietarul unui autoturism de model Dacia.

Sergiu Ioniță s-a îndatorat cu două credite în valoare totală de 150 de mii de lei, bani pe care trebuie să-i întoarcă până la anul viitor.  

În anul 2009, Sergiu Ioniță a primit o distincție de stat din partea președintelui de atunci al  Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. El a primit Titlul onorific ”Om Emerit”, în calitate de director al firmei ”Ioniser” SRl, care este de fapt o fermă de creștere a animalelor, ”pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniul agriculturii şi industriei prelucrătoare, contribuţie substanţială la perfecţionarea proceselor tehnologice, sporirea eficienţei producţiei agricole şi la dezvoltarea infrastructurii socio-economice”.

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Hîncești

CANDIDATĂ: OLESEA BRÎNZĂ, PSRM

Olesea Brînză, 30 de ani, este candidata Partidului Socialiștilor pentru primăria orașului Hâncești. Este originară în satul Obileni, r-l Hâncești, fiind, în prezent, secretar executiv al Organizației Teritoriale Hâncești. A candidat și la parlamentare cu PSRM, pe circumscripția electorală nr. 39 Sărata Galbenă, dar nu a acces in Legislativ.

14 octombrie 2019
1321
Hîncești

CANDIDAT: MARCEL PETRUȘAN, ACUM

Marcel Petrușan, 37 de ani, este originar din raionul Hâncești și candidează din partea Blocului ”ACUM” la funcția de primar al orașului Hâncești. Nu a mai făcut parte din alte partide. Din echipa lui de consilieri face parte și Grigore Cobzac, fost deputat PLDM, dar și fost președinte al raionului Hâncești.

18 octombrie 2019
882
Hîncești

CANDIDAT: SERGIU IONIȚĂ, PNL

Sergiu Ioniță, 40 de ani, participă la aceste alegeri pentru funcția de primar al orașului Hâncești din partea Partidului Național Liberal (PNL). In anul 2015 a mai candidat o dată, tot din partea PNL, dar nu a fost ales. Și la alegerile parlamentare din februarie 2019 a candidat pe circumscripția Nr. 38 Hâncești, ca reprezentant al PNL, însă nu a fost înregistrat de CEC.

18 octombrie 2019
1185
Hîncești

CANDIDAT: ALEXANDRU BOTNARI, PDM

Alexandru Botnari candidează pentru fotoliul de primar al orașului Hâncești din partea Partidului Democrat din Moldova. Are o experiență de primar de 15 ani. In februarie 2019 a devenit deputat pe lista PDM, dar in această toamnă spune că este hotărât să lase mandatul de deputat in favoarea celui de primar.

12 octombrie 2019
1134