Familia președintei CSP a cumpărat în anul 2016 un autoturism Mitsubishi Pajero Sport cu 10 mii de lei

Două noi membre ale Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au indicat în declarațiile de venituri și interese personale faptul că dețin mașini pe care le-ar fi cumpărat cu suma de 10 mii de lei, adică 500 de euro. Mașina președintei CSP, Angela Motuzoc, este practic nouă, fabricată în anul 2012. Cea a familiei Ingăi Furtună este mult mai veche - din anul 2003. Ambele însă au fost cumpărate în anul 2016 cu aceeași sumă - 10 mii de lei.
Angela Motuzoc lucrează procuror din anul 2003. Soțul ei este avocat. Noua președintă a CSP a indicat în declarația de avere faptul că familia sa a cumpărat, în anul 2016, un Mitshubishi Pajero Sport fabricat în anul 2012. Mașina ar fi costat doar 10 mii de lei.
Autoturism de același model cu cel cumpărat de familia Angelei Motuzoc cu 10 mii de lei, Mitsubishi Pajero Sport
Președinta CSP despre prețul mașinii: „Ce am indicat în declarație asta e. Alte comentarii nu am”
Fiind vorba de un autoturism de teren, aproape nou (fabricat cu doar 4 ani înainte de a fi cumpărat), ne-am interesat care sunt prețurile pe piață ale unei astfel de mașini. Pe un site de anunțuri destul de popular printre moldoveni un Mitsubishi Pajero din 2008 este scos în vânzare cu 14 500 de euro.
„Ce am indicat în declarație asta e. Alte comentarii nu am”, ne-a răspuns Angela Motuzoc atunci când i-am solicitat un comentariu referitor la prețul autoturismului.
O altă membră a CSP, aleasă recent, Inga Furtună, a indicat și ea o mașină cumpărată în același an, 2016, cu suma de 10 mii de lei. În acest caz este vorba despre un Audi mult mai vechi, fabricat în anul 2003. Pe același site de anunțuri un Audi fabricat în anul 2003 este scos în vânzare cu 5300 de euro.
Inga Furtună: „Mașina e veche. Am indicat datele din contractul de vânzare-cumpărare”
Am întrebat-o pe Inga Furtună dacă într-adevăr acesta este prețul autoturismului familiei sale, în condițiile în care pe piață mașinile Audi se vând mult mai scump. „Ați verificat prețurile la autoturisme cu aceeași parametri tehnici? Sincer, nu mă pricep foarte bine la parametrii tehnici, mașina este destul de veche, soțul s-a ocupat de negocieri, eu am preluat informația din contractul de vânzare-cumpărare. Am indicat date din documente oficiale”, ne-a răspuns Inga Furtună.
Moldova Curată va sesiza ANI ca să verifice corectitudinea completării declarațiilor de avere de către cele două membre ale CSP. Anterior, fosta Comisie Națională de Integritate a descoperit o situație similară în declarația de avere a procurorei Elena Neaga. Ultima indicase în declarația de avere pentru anul 2012 faptul că a vândut cu 10 mii de lei un autoturism Opel Vectra. În actul de constatare, CNI a decis să sesizeze „Inspectoratul Fiscal Principal de Stat în privința verificării onorării obligațiunilor fiscale de către cet. Elena Neaga, referitor la mijloacele financiare obținute din vânzarea autoturismului”.
Viorica Manole
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Doar doi candidați vor susține proba scrisă a concursul...
Victor Strătilă și Teodor Cîrnaț, candidați la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), vor susține proba scrisă a concursului. A treia persoană, Lilian Chișcă, s-a retras din concursul pentru această funcție și a optat doar pentru poziția de vicepreședinte.
Iurie Ciocan: „Partidele care nu acumulează la alegeri...
Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, este de părere că „partidele care de două ori consecutiv în alegeri parlamentare nu se bucură nici de susținerea membrilor săi, deci acumulează un număr de voturi mai mic decât cel de membri declarați, trebuie lichidate”.
Cum au fost pedepsiți funcționarii care s-au îmbogățit...
În prezentul articol mi-am propus să abordez instituţia îmbogăţirii ilicite prin prisma experienței altor state. Incontestabil, implementarea acesteia în ţara noastră ar asigura un plus de valoare activității Comisiei Naționale de Integritate şi ar constitui unul dintre cele mai importante instrumente de prevenire şi combatere a fenomenului corupţiei.
Pentru cine votăm la alegeri? Dumitru Ciubașenco: candi...
Dumitru Ciubașenco este candidatul „Partidului Nostru” (PN) înregistrat de CEC cu nr. 6 în cursa prezidențială. Este ziarist, absolvent al USM și MGU (Universitatea de Stat din Moscova), activează peste 30 de ani în presă. Pe timpul URSS - la agențiile de presă ATEM/ТАСС, АПН/РИА. După 1991, este fondator și redactor-șef la publicațiile „Respublica”, „Moldavschie Vedomosti”, „Panorama”, corespondent al agenției Reuters. În alegerile din iulie 2009 a candidat pe lista PLDM, iar în noiembrie 2010 - pe lista Partidului Umanist. În 2009, a fost decorat de Mihai Ghimpu, alături de mai mulți jurnaliști, cu Ordinul Republicii, la care a renunțat ulterior.
Constantin Becciev a fost restabilit în funcție: S.A „A...
Judecătoria Chișinău a emis, la 20 februarie curent, o decizie prin care a constatat că fostul director al Societății pe Acțiuni „Apă-Canal” Chișinău, Constantin Becciev, a fost demis ilegal. Prin hotărârea instanței, Becciev a fost restabilit în funcție, iar instituția va trebui să-i plătească un prejudiciu moral în valoare de circa 34 de mii de lei și alte zece mii vor fi achitate pentru cheltuieli de judecată.
Familia deputatei Ivanov: Casă de lux în construcţie şi...
Familia deputatei Violeta Ivanov şi-a ridicat o casă cu două niveluri în Chişinău. Deşi acum o săptămână declara presei că fiica sa, Margarita, ajunsă în atenţia opiniei publice pentru fotografiile de lux pe care le posta pe reţelele de socializare, nu are, „cu părere de rău, casă”, datele oficiale demonstrează contrariul. Minora este, în acte, proprietara terenului pe care părinţii şi-au ridicat casa de lux, dar şi stăpâna vechiului imobil de pe acel teren, demolat între timp. Totodată, familia alesei poporului gestionează, de peste un deceniu, două terenuri în Chişinău, folosite ca şi parcări, pe care le închiriază de la Primăria Chişinău contra 20 de lei pentru o singură zi.
Aici așteptăm comentariul tău!