Guma renunță la mandatul de deputat

Arhiva 13 februarie 2014 872

Deputatul democrat Valeriu Guma a anunțat astăzi că renunță la mandatul de deputat pentru a pune capăt speculațiilor și acuzațiilor care i se aduc că ar încerca să se acopere cu imunitate parlamentară pentru a scăpa de pedeapsa la care a fost condamnat de Curtea Supremă de Justiție din România.„Constat cu regret că Partidul Democrat a fost, în ultimul timp, ținta unor atacuri total nejustificate, legate de o situație care mă privea doar pe mine. Este vorba de acea decizie pe care a stabilit-o instanța din România în legătură cu persoana mea și prin care – am spus și atunci, iar acum am noi motive să o afirm – s-a comis un abuz în ceea ce mă privește, începând de la chestiuni de procedură, până la elemente ce țin de fondul dosarului respectiv”, a declarat Guma în cadrul unui briefing.

Deputatul a spus că a atacat decizia de condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. „Eu am opinii ale mai multor reputați avocați din țări europene, care spun că în nicio țară din Europa un astfel de dosar nu s-ar fi finalizat cu o asemenea sentință. În plus, toate argumentele care îmi probează nevinovăția sunt deja parte a dosarului pe care l-am trimis la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care contest decizia instanței. Am toată încrederea că nevinovăția mea va fi demonstrată într-un termen cât mai scurt la CEDO și nu-mi rămâne decât să aștept această decizie”, a explicat Guma, precizând că examinarea dosarului la CEDO va dura, de aceea a luat decizia de a se retrage din Parlament și din Partidul Democrat.

„Nu vreau ca niște profitori politici să se folosească de cazul meu pentru a ataca Partidul Democrat”, a menționat el.

Precizăm că Valeriu Guma este dat în urmărire generală de către Interpol și poliția din România. Potrivit site-ului Interpol, deputatul democrat este căutat, deoarece a fost condamnat de Curtea Supremă de la București la patru ani de închisoare pentru acte de corupție.

Mariana RațăPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Anatolie Donciu: N-o să încetez să insist pe reorganiza...

Președintele Comisiei Naționale de Integritate (CNI), Anatolie Donciu, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată despre modul în care funcționează această structură și a explicat de ce ea nu este destul de eficientă în prevenirea corupției. Potrivit lui, legislația deficitară nu permite în multe cazuri sancționarea celor care nu își declară averile sau interesele personale, a celor care, fiind în funcții publice, își angajează rudele sau favorizează afacerile acestora.

30 ianuarie 2016
984
Arhiva

Replică la acuzația deputatului Țurcan: Andrian Candu n...

Faptul că deputatul socialist Vladimir Țurcan și-a dus copilul la grădiniță cu mașina de serviciu nu constituie conflict de interese, ci mai degrabă o contravenție. Este opinia președintelui în exercițiu al Autorității Naționale de Integritate (ANI), Anatolie Donciu, solicitat să comenteze informația apărută în Ziarul Național, potrivit căreia deputatul a fost văzut la grădiniță cu autoturismul de serviciu. Țurcan l-a acuzat atunci și pe președintele Parlamentului, democratul Andrian Candu, că ar face la fel, dar că pe el „nimeni nu-l vede”. Solicitat de Moldova Curată, secretariatul Parlamentului a anunțat că „Andrian Candu nu beneficiază de mașini oferite de Parlament”. 

19 octombrie 2016
861
Arhiva

Judecătorii sancţionaţi disciplinar rămân fără prime la...

De la începutul anului curent, Colegiul disciplinar din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aplicat 11 sancţiuni judecătorilor care au comis abateri disciplinare în exercitarea funcţiei. Potrivit Codului Muncii, odată cu aplicarea acestor sancţiuni disciplinare, judecătorii nu mai beneficiază de stimulări salariale pe perioada validităţii sancţiunii şi nici nu pot fi avansaţi în funcţie.

05 iunie 2013
1018
Arhiva

Se caută un judecător la Curtea Constituţională

Curtea Constituţională a Republicii Moldova are de patru luni un judecător lipsă. Guvernul, instituţia căreia îi revine misiunea să numească un magistrat, nu se grăbeşte să găsească un candidat potrivit. Între timp, s-a vehiculat că fotoliul ar urma să revină PCRM. Reprezentanţii partidului resping însă că şi-ar dori această funcţie. Experţii nu neagă totuşi existenţa unor jocuri de culise prin care s-ar încerca promovarea unui candidat pe criterii politice.  

07 martie 2015
1188
Arhiva

Profil candidat: Vladimir Plahotniuc

Integritatea în activitatea politică

20 ianuarie 2019
973
Arhiva

Profil candidat: Grigore Filipov

Integritate în activitatea politică

11 februarie 2019
1239