Guma renunță la mandatul de deputat

Arhiva 13 februarie 2014 799

Deputatul democrat Valeriu Guma a anunțat astăzi că renunță la mandatul de deputat pentru a pune capăt speculațiilor și acuzațiilor care i se aduc că ar încerca să se acopere cu imunitate parlamentară pentru a scăpa de pedeapsa la care a fost condamnat de Curtea Supremă de Justiție din România.„Constat cu regret că Partidul Democrat a fost, în ultimul timp, ținta unor atacuri total nejustificate, legate de o situație care mă privea doar pe mine. Este vorba de acea decizie pe care a stabilit-o instanța din România în legătură cu persoana mea și prin care – am spus și atunci, iar acum am noi motive să o afirm – s-a comis un abuz în ceea ce mă privește, începând de la chestiuni de procedură, până la elemente ce țin de fondul dosarului respectiv”, a declarat Guma în cadrul unui briefing.

Deputatul a spus că a atacat decizia de condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. „Eu am opinii ale mai multor reputați avocați din țări europene, care spun că în nicio țară din Europa un astfel de dosar nu s-ar fi finalizat cu o asemenea sentință. În plus, toate argumentele care îmi probează nevinovăția sunt deja parte a dosarului pe care l-am trimis la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care contest decizia instanței. Am toată încrederea că nevinovăția mea va fi demonstrată într-un termen cât mai scurt la CEDO și nu-mi rămâne decât să aștept această decizie”, a explicat Guma, precizând că examinarea dosarului la CEDO va dura, de aceea a luat decizia de a se retrage din Parlament și din Partidul Democrat.

„Nu vreau ca niște profitori politici să se folosească de cazul meu pentru a ataca Partidul Democrat”, a menționat el.

Precizăm că Valeriu Guma este dat în urmărire generală de către Interpol și poliția din România. Potrivit site-ului Interpol, deputatul democrat este căutat, deoarece a fost condamnat de Curtea Supremă de la București la patru ani de închisoare pentru acte de corupție.

Mariana RațăPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Preşedintele Judecătoriei Râşcani a fost iertat de CNI...

Oleg Melniciuc, preşedintele Judecătoriei Râşcani din municipiul Chişinău, şi-a promovat rudele angajate în această instanţă. Astfel, anul trecut, când sora soţiei sale a fost angajată în funcţia de grefieră, doar cu jumătate de salariu, la scurt timp, magistratul a emis un ordin prin care i-a acordat o normă deplină. Pe nepotul său l-a angajat prin cumul în calitate de administrator al reţelei de calculatoare a instanţei. Deşi a semnat mai multe acte administrative în situaţie de conflict de interese, Comisia Naţională de Integritate (CNI) a clasat cazul lui Melniciuc. Experţi anticorupţie cred că membrii CNI nu au procedat corect.

16 februarie 2015
1316
Arhiva

Bilanţ: CNI a iniţiat 112 controale în 2013

În anul curent, Comisia Naţională de Integritate a pornit controlul pe numele a 112 persoane cu funcţii de răspundere din cadrul autorităţilor publice centrale şi locale. Datele respective au fost expuse de către Anatolie Donciu, preşedintele CNI, în cadrul evenimentului Ziua uşilor deschise, organizat la 19 decembrie în incinta instituţiei.

20 decembrie 2013
911
Arhiva

Profil candidat: Roman Boțan

Integritate în activitatea politică

12 februarie 2019
1003
Accesul la informații pe înțelesul tuturor

Magistrații de la CSJ au decis: ”Poşta Moldovei” este o...

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a emis o decizie irevocabilă prin care obligă Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” să ofere Asociaţiei Presei Independente (API) informații referitoare la concursurile de achiziții desfășurate pe parcursul anilor 2014-2016.

04 octombrie 2017
978
Arhiva

Acasă soţ şi soţie, la primărie angajator şi angajată

Iurie Buga, primarul comunei Micleşti din raionul Criuleni, continuă să lucreze cu soţia sa, care este contabilă la primărie. Deşi membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) au examinat acest caz cu doi ani în urmă și au clasat cauza, totuși experții anticorupție spun că la mijloc ar putea fi un conflict de interese, deoarece primarul este autoritatea în subordinea căruia se află angajaţii primăriei.

13 martie 2016
1017
Arhiva

Profil candidat: Maria Ciobanu

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
899