În atenţia jurnaliştilor de la instituţiile mass-media locale şi naţionale

Arhiva 6 februarie 2015 1001

Asociaţia Presei Independente (API) anunţă înscrierea jurnaliştilor de la instituţiile mass-media locale şi naţionale la trainingul specializat la tema integrităţii persoanelor  cu funcţii publice.



Trainingul este organizate pentru a fortifica cunoştinţele şi abilităţile jurnaliştilor în reflectarea profesionistă a subiectelor ce vizează declaraţiile de venituri şi proprietate, dar şi cele de interese ale persoanelor cu funcţii publice.

Participanţii vor fi familiarizaţi cu esenţa şi terminologia din domeniu, cu prevederile legislaţiei naţionale şi internaţionale, funcţionarea şi competenţele structurilor/instituţiilor de control, vor fi instruiţi cum să verifice informaţiile din declaraţiile de venituri şi proprietate, dar şi  de interese personale. Totodată, vor învăţa cum să comunice mai eficient cu CNI şi alte instituţii care deţin informaţii relevante pentru jurnaliştii de investigaţie

Atelierul este organizat în parteneriat cu organizaţiile membre ale Iniţiativei Civice pentru Integritatea în Serviciul Public şi ale Alianţei Anticorupţie. Traineri – Mariana Kalughin, expert la Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei şi Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

Trainingul va avea loc la  6 februarie 2015 (vineri), în sala Rome, Complexul Summit Events & Conference Center (mun. Chişinău, strada Tighina 93\2).

Se pot înscrie jurnalişti din mass-media locale şi naţionale (presă scrisă, radio, TV, on-line) care manifestă interes pentru tema cursului.

Organizatorii vor acoperi cheltuielile de transport ale participanţilor tur-retur conform tarifelor oficiale la transportul în comun; alimentarea va fi asigurată.

Jurnaliştii se pot înscrie la telefonul 022 220995 (persoană de contact: Rodica Malic) sau expediind un e-mail la adresa rmalic@api.md

Data-limită de înscriere - 3 FEBRUARIE 2015, ora 15:00.



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat:Ghenadi Mitriuc

Integritatea în activitatea politică

03 februarie 2019
1460
Arhiva

Preşedintele CNI: „Vom rămâne la sapă de lemn, dacă nu...

Persoanele cu funcţii de răspundere în serviciul public ar putea avea posibilitatea, începând cu anul viitor, să-şi declare veniturile şi proprietăţile în formă electronică, printr-un program special numit „E-integritate”. Specialiştii afirmă că această modalitate va elimina erorile comise fără intenţie sau cu bună ştiinţă de către subiecţi, deoarece programul va include câmpuri de date obligatorii. Dacă acestea nu vor fi completate, declaraţia nu va putea fi recepţionată. Preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) spune însă declararea electronică va fi posibilă de la anul viitor doar în situaţia în care deputaţii vor vota proiectele de lege care presupun reformarea CNI, dar şi modificarea formularului de declarare a averilor şi intereselor personale.

13 martie 2015
759
Arhiva

Acțiunile anticorupție – realizate cu ”deficiențe”

Din cele nouă acțiuni anticorupție menționate în Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – UE, autoritățile au reușit să realizeze cu succes doar două dintre ele. Este vorba de prelungirea de către Centrul Național Anticorupție (CNA) a termenului de implementare al Strategiei Naționale Anticorupție (SNA) pentru 2016, dar și elaborarea de către Ministerul Justiției a legislației privind incriminarea utilizării contrar destinației și delapidării fondurilor europene și internaționale. Aceste concluzii sunt incluse în ”Raportul de monitorizare a implementării Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare (martie-iunie 2016)” și au fost prezentate la 6 iulie curent de câteva organizații neguvernamentale.

06 iulie 2016
818
Arhiva

INTERVIU// Cristina Țărnă: ”Chiar cu toată asistența ex...

Problema cadrelor și comunicarea cu presa par ar fi, în prezent, cele mai grave probleme ale Autorității Naționale de Integritate (ANI), în opinia Cristinei Țărnă, expertă anticorupție, fostă directoarea adjunctă în cadrul Centrului Național Anticorupție.

08 februarie 2019
983
Arhiva

Lipsa de transparență în procesele de privatizare și de...

”În Republica Moldova avem o situație alarmantă, inadecvată și neconformă standardelor internaționale în ce privește asigurarea transparenței în procesul de achiziții publice și privatizare a proprietății statului. Acest lucru ridică la maxim riscul de corupție, duce la lipsa încasărilor la bugetul public, stimulează dezvoltarea competiției neloiale și a tendințelor monopoliste și, în ultimă instanţă, duce şi la majorarea prețurilor pentru consumatori", a declarat astăzi, în cadrul unei dezbateri publice, președintele Consiliului Național de Participare (CNP), Sergiu Ostaf.

24 iulie 2014
754
Arhiva

ANC de la București confirmă că deputații socialiști nu...

Deputații socialiști cu pașaport românesc care au declarat acum jumătate de an că au depus cereri să li se retragă cetățenia română nu au făcut, de fapt, acest lucru. Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) din România anunță că nici unul dintre cei șase parlamentari socialiști din Legislativul de la Chișinău nu au depus astfel de cereri.

05 ianuarie 2018
824