Masa rotundă: “ANI: incertitudini vechi și îngrijorări noi în anul electoral 2018”

Asociația Presei Independente (API) și portalul www.MoldovaCurata.md vă invită la masa rotundă “ANI: incertitudini vechi și îngrijorări noi în anul electoral 2018”.
Evenimentul va avea loc joi, 5 aprilie 2018, ora 11.00, în sala Restaurantului a Hotelului „Jolly Alon” (mun. Chișinău, str. Maria Cebotari 37).
Participanții vor discuta despre mersul reorganizării Autorității Naționale de Integritate (ANI), consecințele posibile ale neaplicării pe o perioadă îndelungată a controlului declaraţiilor de averi și interese ale persoanelor cu funcţii publice, sarcinile şi așteptările de la ANI, inclusiv în anul electoral 2018.
La eveniment sunt invitați reprezentanți ai Autorității Naționale de Integritate, ai Consiliului de Integritate, Comisiei parlamentare juridice pentru numiri și imunități, Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, Ministerului Justiției, Procuraturii Generale, Procuraturii anticorupție, Centului Național Anticorupție, Curții Supreme de Justiție ș.a., dar și jurnaliști, reprezentanți ai ONG-urilor anticorupție, lideri de opinie, alte persoane interesate.
Vă rugăm să confirmați participarea până la 3 aprilie 2018, ora 16:00, la adresa de e-mail: ion.mazur@api.md sau la numerele de telefon: 022/220995, GSM 068 983 983 (persoană de contact – Ion Mazur).
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Democratul de la conducerea raionului Drochia nu şi-a d...
Chiar dacă are deja cinci luni de când conduce raionul Drochia, Vasile Grădinaru nu şi-a declarat averea la Comisia Naţională de Integritate (CNI), aşa cum prevede legea. El spune că nu ştie despre existenţa unui asemenea document şi dacă va fi nevoie, îl va completa.
Primarul oraşului Râşcani a scăpat de sancţiune
Victor Bogatico, primarul oraşului Râşcani, a încălcat regimul conflictului de interese prin faptul că a prezidat concursurile publice de dare în arendă a unor terenuri nepotului său, edilul fiind cel care a semnat şi procesele verbale de la licitaţiile cu strigare. Deşi anul trecut Comisia Naţională de Integritate (CNI) a stabilit că alesul local a admis această abatere, Victor Bogatico nu a fost sancţionat, la mijloc fiind cunoscuta luptă dintre CNI şi CNA – termenul de prescripţie.
CNI nu a publicat pe site declaraţiile de avere ale dem...
Deşi Comisia Naţională de Integritate (CNI) trebuie să publice pe pagina sa web declaraţiile de avere şi cele de interese personale ale demnitarilor şi funcţionarilor publici, la ora actuală pe site-ul Comisiei sunt plasate doar două declaraţii. Este vorba de cele ale preşedintelui acestei instituţii, Anatolie Donciu. Victor Strătilă, vicepreşedintele CNI, menţionează că publicarea acestor declaraţii întârzie, deoarece abia la sfârşitul lunii aprilie curent a fost ales agentul economic care se va ocupa de scanarea şi publicarea celor câteva zeci de mii de declaraţii ale funcţionarilor.
Judecătoarea Nina Traciuc a examinat o cauză în care er...
Nina Traciuc, magistrat la Curtea de Apel Chişinău, a judecat o cauză în care era implicată firma de construcţii „Basconslux” SRL, cu care ea are încheiat un contract de investiţii. Judecătoarea este unul dintre beneficiarii unui proiect de investiții prin care judecătorii au obținut apartamente la un preţ redus în municipiul Chişinău. Experţii spun că în acest caz judecătoarea ar fi trebuit să declare raporturile juridice dintre ea şi firma respectivă, ca apoi un complet de magistrați să decidă dacă este motiv ca Nina Traciuc să fie recuzată.
Declaraţii de integritate semnate de miniştri la Chişin...
Declaraţiile de integritate semnate de către premierul Pavel Filip şi actualii miniştri stârnesc controverse. Chiar dacă au fost plasate pe pagina web a Guvernului, veridicitatea declaraţiilor este pusă la îndoială de către societatea civilă, atât timp cât acestea au fost semnate în taină. O altă situaţie este peste Prut. Deşi nu au fost semnate în public de către membrii Guvernului Cioloş, declaraţiile de integritate au fost stocate de către societatea civilă, iar presa are grijă să supravegheze ca demnitarii să respecte criteriile de integritate asumate la început de mandat.
Aici așteptăm comentariul tău!