Profil candidat: Liviu Vovc

Arhiva 20 ianuarie 2019 1067

Integritate în activitatea politică



Liviu Vovc (29 de ani) este vicepreședinte al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Este licențiat în arhitectură la Universitatea Tehnică din Moldova. Este unul dintre inițiatorii protestelor din 2015. Absolvent al  Academiei Politice „Friedrich Ebert Stiftung”, a Școlii Tânărului Lider Politic ADEPT. În prezent  este doctorand în Științe Politice și Sociale la Universitatea de Stat din Moldova.

Ziarul de Gardă scria în 2015, anul de constituire a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, că Liviu Vovc a activat în cadrul unei companii de construcții „Luvitan-Grup” S.R.L. Firma este specializată în servicii de iluminare, termoficare și ventilare. Liviu Vovc a declarat pentru Campania ”Parlament Curat” că firma a fost prima instituție la care a fost angajat în februarie 2015, în calitate de arhitect-proiectant. După ce s-a implicat activ în protestele stradale, Liviu Vovc spune că a fost nevoit să plece din companie în luna octombrie a aceluiași an, deoarece firma începuse să aibă diverse controale, iar acest fapt îi afecta activitatea.

Integritate în declararea averii și intereselor personale

Liviu Vovc nu a deținut funcții publice, de aceea nu are depuse declarații la ANI. El locuiește la Ialoveni, unde părinţii săi (tatăl Liviu Vovc a deținut mai mulți ani funcția de vicedirector al Institutului de Medicină Urgentă) deţin o casă de locuit cu o suprafaţă de 108 m. p., conform datelor cadastrale. De asemenea, potrivit ZdG, din martie 2015, familia Vovc deţine şi un apartament de 118 m. p. în Chişinău, într-un complex nou, construit de compania Dansicons în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu”.

În declarația depusă la CEC în campania electorală 2019, care se referă la veniturile din ultimii doi ani, 2017 și 2018. Liviu Vovc indică bursa sa, bursa soției, dar și salariul acesteia și o indemnizație primită de la CNAS. La proprietăți, Liviu Vovc declară două terenuri intravilane dobândite în anul 2016, și cote/părți în două apartamente. Dintr-un apartament de 49,5 m.p. el deține 1/3, iar din altul cu aceeași suprafață – deține o cotă de 1/9. Candidatul nu deține vehicule și nici cote/părți în întreprinderi.

Integritate în gestionarea funcției publice și/sau de partid

Deși este membru și vicepreședinte al PPDA, potrivit rapoartelor prezentate la CEC, Liviu Vovc nu figurează cu donații către partid. Acesta a declarat pentru Campania ”Parlament Curat” că a cotizat anul trecut cu 240 de lei.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului. 

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2019”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Judecător cu o colecție de mașini și motociclete retro

Cinci automobile, dintre care trei sunt mașini de epocă sovietică, precum și 16 loturi de teren extravilan cu o suprafață de peste 14 hectare se numără printre proprietățile judecătorului Borislav Babenco de la Curtea de Apel Chișinău. Magistratul afirmă că și-a acumulat averea în perioada în care a activat ca avocat.

21 august 2015
1864
Arhiva

Profil candidat: Alexandr Odințov

Integritatea în activitatea politică

20 ianuarie 2019
1162
Arhiva

Profil candidat: Dumitru Diacov

Integritatea în activitatea politică

03 februarie 2019
1266
Arhiva

Chiar dacă şi-a recunoscut greşeala, un angajat al Depa...

Șeful adjunct al Direcției urmărire penală a Departamentului Poliției de Frontieră (DPF), Vitalie Lefter, a uitat să indice în declaraţia de avere pentru anul 2013 mai multe bunuri, între care un apartament, un autoturism, 10 conturi bancare și cota-parte de 90% din capitalul unei societăți comerciale. Ofițerul şi-a recunoscut greşeala în faţa membrilor Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), menţionând că despre existenţa unor bunuri nici nu a ştiut până acum. CNI însă nu l-a cruțat și a trimis dosarul la Procuratura Generală.

05 ianuarie 2015
827
Arhiva

Profil candidat:Ludmila Guzun

Integritatea în activitatea politică

03 februarie 2019
1631
Arhiva

Comisia Naţională de Integritate: 6 luni de activitate

Comisia Naţională de Integritate a întocmit Raportul de activitate în perioada semestrului I al anului 2013. Reieşind din întârzierile esenţiale în instituţionalizarea de-facto a CNI, care nu pot fi reproşate decât Parlamentului, perioada de referinţă a fost marcată prin eforturi ce ţin preponderent de organizarea activităţii popriu-zise a instituţiei, cum ar fi:

21 august 2013
894