Președintele CSJ despre mașinile sale și corupția din sistem, în live-chatul de pe MC

Arhiva 6 septembrie 2013 1003

Președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Mihai Poalelungi, a fost invitatul live-chatului de astăzi de pe portalul Moldova Curată și a răspuns la întrebările cititorilor noștri.  



Astfel, Mihai Poalelungi s-a destăinuit că a lăsat salariul de aproape 20 de mii de euro pe lună pe care îl primea în calitate de reprezentant al R. Moldova la CEDO pentru salariul de 7 mii de lei de la CSJ, pentru că „dorea să facă ceva bun”. Magistratul afirmă, însă, că „având în vedere atacurile vehemente asupra mea, trebuie să constat că regret”, a comentat magistratul.

Fiind întrebat dacă este de părere că numărul de judecători din R. Moldova trebuie redus, președintele CSJ a răspuns că „nu trebuie să ne grăbim”, fiindcă acest lucru ar putea afecta „accesul populației la justiție”.

Poalelungi a mai recunoscut faptul că fostul premier Vlad Filat i-a propus funcția de ministru al Justiției. „Am respins propunerea din motiv că nu cred că aş putea deveni un bun politician, cel puțin am crezut și acum cred așa”, a spus președintele CSJ. Cât despre democratul Vlad Plahotniuc, Poalelungi zice că „nu-l cunoaște personal”.

Mihai Poalelungi a mai declarat că „nu a avut nicio legătură” cu avansarea lui Oleg Melniciuc până la funcția de șef al Judecătoriei sectorului Râșcani al capitalei care îi este și fin de cununie. „Chiar l-am sfătuit să nu candideze, responsabilitatea îi aparţine. Eu nu am participat la nicio şedinţă a CSM unde s-a discutat întrebări ce l-au vizat pe Melniciuc”, s-a apărat judecătorul.

Acesta a recunoscut faptul că în prezent conduce cele mai luxoase mașini printre judecătorii CSJ, inclusiv un „Mercedes” de peste 700 de mii de lei, dar susține că toate cele trei automobile ale sale au fost procurate în timpul când se afla la Strasbourg.

Mai multe răspunsuri de-ale lui Mihai Poalelungi oferite participanților la live-chat le puteți citi aici.

Crina Vlaicu



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

„Averile şi interesele magistraţilor: cine şi cum le ve...

Asociaţia Presei Independente (API) şi portalul web www.moldovacurata.md vă invită la masa rotundă „Averile şi interesele magistraţilor: cine şi cum le verifică?”,  care va avea loc la 24 februarie 2016.

19 februarie 2016
1222
Arhiva

Кирсово: кандидаты - предприниматели, но не слишком пре...

На сегодняшний день от округа №26 с. Кирсово в борьбу за место в гагаузском парламенте шестого созыва вступили пятеро кандидатов: фельдшер-нарколог Степан Сариогло, предприниматель Константин Фучиджи, менеджер по продажам Василий Нейковчен, экономист Степан Пирон и инженер-электрик Виктор Радов.  

02 noiembrie 2016
2218
Arhiva

Angajații comisiilor parlamentare vor avea câștiguri ma...

Angajații comisiilor parlamentare ar putea deține funcții în organele de administrare de la întreprinderile de stat şi de la societăţile pe acţiuni cu capital de stat, potrivit unor amendamente efectuate la legislația actuală la finele anului trecut.

20 ianuarie 2014
1047
Arhiva

Constatare ANI: 32 de parlamentari incompatibili

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) din România a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații în cazul a 32 de parlamentari (22 deputați și 10 senatori). Dacă actele de constatare ale ANI vor rămâne definitive, atunci parlamentarii vizaţi riscă eliberarea din funcţie, aplicându-li-se şi interdicția de a mai ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani pentru încălcarea regimul incompatibilităţii, iar pentru fals în declaraţii - închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

13 martie 2014
1125
Arhiva

EXEMPLU: Nouă funcţionari publici, declaraţi incompatib...

Nouă funcţionari publici au fost declaraţi în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), instituţia din România omoloagă Comisiei Naţionale de Integritate de la Chişinău. Funcţionarii au fost declaraţi incompatibili, deoarece au ocupat simultan mai multe funcţii sau calităţi, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor.

16 iunie 2013
1174
Arhiva

Profil candidat: Alexandr Nesterovschi

Integritate în activitatea politică

16 februarie 2019
1398