Președintele CSJ despre mașinile sale și corupția din sistem, în live-chatul de pe MC

Arhiva 6 septembrie 2013 839

Președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Mihai Poalelungi, a fost invitatul live-chatului de astăzi de pe portalul Moldova Curată și a răspuns la întrebările cititorilor noștri.  Astfel, Mihai Poalelungi s-a destăinuit că a lăsat salariul de aproape 20 de mii de euro pe lună pe care îl primea în calitate de reprezentant al R. Moldova la CEDO pentru salariul de 7 mii de lei de la CSJ, pentru că „dorea să facă ceva bun”. Magistratul afirmă, însă, că „având în vedere atacurile vehemente asupra mea, trebuie să constat că regret”, a comentat magistratul.

Fiind întrebat dacă este de părere că numărul de judecători din R. Moldova trebuie redus, președintele CSJ a răspuns că „nu trebuie să ne grăbim”, fiindcă acest lucru ar putea afecta „accesul populației la justiție”.

Poalelungi a mai recunoscut faptul că fostul premier Vlad Filat i-a propus funcția de ministru al Justiției. „Am respins propunerea din motiv că nu cred că aş putea deveni un bun politician, cel puțin am crezut și acum cred așa”, a spus președintele CSJ. Cât despre democratul Vlad Plahotniuc, Poalelungi zice că „nu-l cunoaște personal”.

Mihai Poalelungi a mai declarat că „nu a avut nicio legătură” cu avansarea lui Oleg Melniciuc până la funcția de șef al Judecătoriei sectorului Râșcani al capitalei care îi este și fin de cununie. „Chiar l-am sfătuit să nu candideze, responsabilitatea îi aparţine. Eu nu am participat la nicio şedinţă a CSM unde s-a discutat întrebări ce l-au vizat pe Melniciuc”, s-a apărat judecătorul.

Acesta a recunoscut faptul că în prezent conduce cele mai luxoase mașini printre judecătorii CSJ, inclusiv un „Mercedes” de peste 700 de mii de lei, dar susține că toate cele trei automobile ale sale au fost procurate în timpul când se afla la Strasbourg.

Mai multe răspunsuri de-ale lui Mihai Poalelungi oferite participanților la live-chat le puteți citi aici.

Crina VlaicuPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

„Poșta Moldovei” silită să execute o decizie a CSJ priv...

Au trecut deja trei luni de când Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a emis o decizie irevocabilă prin care a obligat Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” să ofere Asociaţiei Presei Independente (API) informații despre concursurile de achiziții desfășurate în anii 2014-2016. În pofida hotărârii, „Poșta Moldovei” nu a oferit însă informația solicitată, de aceea API a intentat procedurile juridice de executare silită. După o săptămână de la intentarea procedurii de executare silită, întreprinderea a expediat informația solicitată.

27 decembrie 2017
1109
Arhiva

Alexandru Cimbriciuc: „Demisia a fost planificată. Jurn...

La câteva zile după ce şi-a prezentat demisia, viceministrul Apărării Alexandru Cimbriciuc spune că această acțiune nu are nici o legătură cu scandalul în care a fost implicat fiul său. În timp ce ministrul Apărării Anatol Şalaru afirmă că respectă decizia lui Cimbriciuc, mai multe organizaţii de media solicită Procuraturii Generale să investigheze acest caz, iar demnitarul să fie sancționat conform legii.

15 iulie 2016
974
Arhiva

CNI a clasat încă un caz în care un primar a încălcat r...

Primarul satului Mașcăuți, raionul Criuleni, Valeriu Carțîn, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în anul 2012, când a semnat două acte în privința soției sale, care deține funcția de director al Liceului „Ion Sârbu” din localitate. Este constatarea Comisiei Naționale de Integritate (CNI), care a examinat cazul lui Valeriu Carțîn în ședința din 16 iunie 2016. Cu toate acestea, CNI nu a transmis dosarul la CNA pentru a aplica o sancțiune în conformitate cu Codul Contravențional, ci a clasat cazul.  

16 iunie 2016
958
Arhiva

”Testarea la poligraf: un deceniu de eșecuri sau de reu...

27 februarie 2018
795
Arhiva

Profil candidat: Ivanna Koksal

Integritate în activitatea politică

19 ianuarie 2019
1737
Arhiva

Profil candidat: Elena Bodnarenco

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
1215