EXEMPLU: Nouă funcţionari publici, declaraţi incompatibili în România

Arhiva 16 iunie 2013 990

Nouă funcţionari publici au fost declaraţi în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), instituţia din România omoloagă Comisiei Naţionale de Integritate de la Chişinău. Funcţionarii au fost declaraţi incompatibili, deoarece au ocupat simultan mai multe funcţii sau calităţi, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor.Potrivit unui comunicat ANI, Dumitru Nae, consilier în cadrul Serviciului Sănătate şi Bunăstare Animală - DSVSA Giurgiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 iulie 2010 - 31 ianuarie 2011, întrucât a exercitat şi funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Ulmi, judeţul Giurgiu. 

Dan Voicu, referent în cadrul AJOFM Argeş - Câmpulung, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 noiembrie 2009 - 8 septembrie 2010, deoarece a îndeplinit şi funcţia de administrator al SC Edilul CGA SA. 

Liliana Samoilă, referent în cadrul AJOFM Argeş - Câmpulung, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 septembrie 2011 - 15 noiembrie 2012, întrucât a fost angajat cu contract individual de muncă, pe postul de contabil şef în cadrul Şcolii Gimnaziale Greci, judeţul Argeş. 

Cristina Minerva Badiu s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local în Consiliul Local Târgovişte, o firmă deţinută de soţul ei, SC Integraal Consulting TGV SRL Târgovişte, a încheiat, executat şi finalizat contracte comerciale de prestări servicii cu Primăria Municipiului Târgovişte, în valoare totală de 304.958 lei. 

De asemenea, în timpul mandatului de consilier local, au mai fost emise şi plătite facturi în valoare totală de 507 145 lei româneşti (în baza unor contracte încheiate de Integraal Consulting TGV SRL cu Primăria Târgovişte, anterior mandatului de consilier local), ceea ce echivalează cu executarea şi finalizarea propriu-zisă, de către ambele părţi contractante, a contractelor respective. 

Valoarea totală a încasărilor obţinute de către Integraal Consulting TGV SRL din contractele primite de la Primăria Târgovişte a fost de 812 103 lei româneşti. 

Jozsef Adam s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 noiembrie 2009 - 28 februarie 2012, întrucât a încheiat două contracte de prestări servicii prin care s-a angajat să presteze activitatea de coordonare a activităţilor de transport public de persoane pentru beneficiarul Primăria Comunei Ghindari, judeţul Mureş, în cadrul căreia deţine funcţia publică de referent, obţinând în această perioadă venituri de 4.410 lei.

Sanda Opriş, inspector la Inspectoratul de Stat în Construcţii, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a realizat în calitate de comerciant persoană fizică în cadrul „Opriş Sanda Persoană Fizică Autorizată” venituri din servicii de proiectare.

Niculae Cheţe, consilier în cadrul DSVSA Sălaj, a fost declarat incompatibil deoarece, în perioada 27 aprilie - 11 iunie 2012, a participat la campania electorală desfăşurată cu ocazia alegerilor locale, depunându-şi candidatura pentru funcţia de primar al comunei Gîrbou, judeţul Sălaj, fără a-şi suspenda raportul de serviciu.

Gheorghe Vasilache, referent în DSVSA Teleorman, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai - 11 iunie 2012, întrucât a participat la campania electorală desfăşurată cu ocazia alegerilor locale, obţinând funcţia de viceprimar al comunei Nanov, fără a-şi suspenda raportul de serviciu.

Petra Dragomir, director în cadrul APIA - Centrul Judeţean Ialomiţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a întocmit în calitate de expert tehnic extrajudiciar, un raport de expertiză tehnică extrajudiciară al cărui beneficiar a fost SC Alfatar Investment SRL, activitate aflată în legătură directă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar, potrivit fişei postului.

După AgerpresPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Sergiu Sîrbu

Integritatea în activitatea politică

20 ianuarie 2019
1427
Arhiva

Replică la acuzația deputatului Țurcan: Andrian Candu n...

Faptul că deputatul socialist Vladimir Țurcan și-a dus copilul la grădiniță cu mașina de serviciu nu constituie conflict de interese, ci mai degrabă o contravenție. Este opinia președintelui în exercițiu al Autorității Naționale de Integritate (ANI), Anatolie Donciu, solicitat să comenteze informația apărută în Ziarul Național, potrivit căreia deputatul a fost văzut la grădiniță cu autoturismul de serviciu. Țurcan l-a acuzat atunci și pe președintele Parlamentului, democratul Andrian Candu, că ar face la fel, dar că pe el „nimeni nu-l vede”. Solicitat de Moldova Curată, secretariatul Parlamentului a anunțat că „Andrian Candu nu beneficiază de mașini oferite de Parlament”. 

19 octombrie 2016
822
Arhiva

Şleahtiţchi riscă să-şi piardă funcţia

Consilierul Președintelui Republicii Moldova în domeniul culturii, învățământului și științei, Mihail Şleahtiţchi, ar putea fi demis. Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat că acesta a încălcat regimul juridic al conflictului de interese şi al incompatibilităţii de funcţii, atunci când, deţinând funcţia de ministru al Educaţiei, și totodată fiind fondatorul unei asociații obștești, a autorizat ca respectiva instituţie să avizeze, contra plată, planurile şi programele de formare profesională continuă pentru adulți.

24 ianuarie 2014
972
Arhiva

Consiliera socialistă Eugenia Ceban și-a construit o ca...

Eugenia Ceban, consilieră pe lista socialiștilor, pledează în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) pentru susținerea categoriilor sociale cu venituri mici: fie că sunt angajați în sistemul bugetar, fie că sunt persoane în etate care trăiesc din pensii mizere. Consiliera locuiește într-o casă nouă și modernă situată în localitatea Tohatin, municipiul Chișinău, care a fost ridicată în doar trei ani.

03 octombrie 2017
2690
Arhiva

APEL privind necesitatea iniţierii unei investigaţii i...

Organizaţiile societăţii civile îşi exprimă profunda îngrijorare privind modalitatea în care este investigat furtul de 1 milliard dolari SUA din sistemul bancar al Republicii Moldova, în urma căruia cetăţenii ţării au fost deposedaţi de bunuri publice în valoare de 13% din PIB, moneda naţională a fost depreciată, au fost falimentate intenţionat 3 bănci şi s-a atentat la integritatea fluxurilor financiar-bancare, aflate sub supravegherea Băncii Naţionale a Moldovei de către grupuri obscure, punând astfel în pericol securitatea naţională, bancară, economică şi financiară a Republicii Moldova.

09 august 2016
768
Arhiva

„Eficientizarea CNI: obiecţii şi propuneri”

Asociaţia Presei Independente (API) şi portalul web www.moldovacurata.md Vă invită la masa rotundă  „Eficientizarea CNI: obiecţii şi propuneri”, care va avea loc miercuri, 25 februarie 2015, cu începere de la ora 11:00, la Hotelul Codru (mun. Chişinău, str. str. 31 August 1989, 127).

25 februarie 2015
993