EXEMPLU: Nouă funcţionari publici, declaraţi incompatibili în România

Arhiva 16 iunie 2013 280

Nouă funcţionari publici au fost declaraţi în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), instituţia din România omoloagă Comisiei Naţionale de Integritate de la Chişinău. Funcţionarii au fost declaraţi incompatibili, deoarece au ocupat simultan mai multe funcţii sau calităţi, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor.Potrivit unui comunicat ANI, Dumitru Nae, consilier în cadrul Serviciului Sănătate şi Bunăstare Animală - DSVSA Giurgiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 iulie 2010 - 31 ianuarie 2011, întrucât a exercitat şi funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Ulmi, judeţul Giurgiu. 

Dan Voicu, referent în cadrul AJOFM Argeş - Câmpulung, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 noiembrie 2009 - 8 septembrie 2010, deoarece a îndeplinit şi funcţia de administrator al SC Edilul CGA SA. 

Liliana Samoilă, referent în cadrul AJOFM Argeş - Câmpulung, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 septembrie 2011 - 15 noiembrie 2012, întrucât a fost angajat cu contract individual de muncă, pe postul de contabil şef în cadrul Şcolii Gimnaziale Greci, judeţul Argeş. 

Cristina Minerva Badiu s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local în Consiliul Local Târgovişte, o firmă deţinută de soţul ei, SC Integraal Consulting TGV SRL Târgovişte, a încheiat, executat şi finalizat contracte comerciale de prestări servicii cu Primăria Municipiului Târgovişte, în valoare totală de 304.958 lei. 

De asemenea, în timpul mandatului de consilier local, au mai fost emise şi plătite facturi în valoare totală de 507 145 lei româneşti (în baza unor contracte încheiate de Integraal Consulting TGV SRL cu Primăria Târgovişte, anterior mandatului de consilier local), ceea ce echivalează cu executarea şi finalizarea propriu-zisă, de către ambele părţi contractante, a contractelor respective. 

Valoarea totală a încasărilor obţinute de către Integraal Consulting TGV SRL din contractele primite de la Primăria Târgovişte a fost de 812 103 lei româneşti. 

Jozsef Adam s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 noiembrie 2009 - 28 februarie 2012, întrucât a încheiat două contracte de prestări servicii prin care s-a angajat să presteze activitatea de coordonare a activităţilor de transport public de persoane pentru beneficiarul Primăria Comunei Ghindari, judeţul Mureş, în cadrul căreia deţine funcţia publică de referent, obţinând în această perioadă venituri de 4.410 lei.

Sanda Opriş, inspector la Inspectoratul de Stat în Construcţii, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a realizat în calitate de comerciant persoană fizică în cadrul „Opriş Sanda Persoană Fizică Autorizată” venituri din servicii de proiectare.

Niculae Cheţe, consilier în cadrul DSVSA Sălaj, a fost declarat incompatibil deoarece, în perioada 27 aprilie - 11 iunie 2012, a participat la campania electorală desfăşurată cu ocazia alegerilor locale, depunându-şi candidatura pentru funcţia de primar al comunei Gîrbou, judeţul Sălaj, fără a-şi suspenda raportul de serviciu.

Gheorghe Vasilache, referent în DSVSA Teleorman, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai - 11 iunie 2012, întrucât a participat la campania electorală desfăşurată cu ocazia alegerilor locale, obţinând funcţia de viceprimar al comunei Nanov, fără a-şi suspenda raportul de serviciu.

Petra Dragomir, director în cadrul APIA - Centrul Judeţean Ialomiţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a întocmit în calitate de expert tehnic extrajudiciar, un raport de expertiză tehnică extrajudiciară al cărui beneficiar a fost SC Alfatar Investment SRL, activitate aflată în legătură directă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar, potrivit fişei postului.

După AgerpresPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil electoral: Marina Capsamun, candidată independen...

Marina Capsamun candidează independent la șefia primăriei din satul Avdarma, UTA Găgăuzia.

20 octombrie 2019
332
Arhiva

Procurorul Vasile Gherasimenco, salvat şi de judecători...

Magistraţii Judecătoriei Buiucani au dat dreptate procurorilor Anticorupţie care, sesizaţi de Comisia Naţională de Integritate (CNI) în aprilie 2014, au refuzat să pornească un dosar penal în cazul colegului lor de la Procuratura municipiului Chişinău, Vasile Gherasimenco. Omul legii a fost în vizorul Comisiei pentru că ar fi încercat să ascundă mai multe bunuri, inclusiv o casă cu două niveluri. „Corb la corb nu scoate ochii”, a comentat Victor Strătilă, vicepreşedintele CNI.

11 noiembrie 2014
333
Arhiva

ATENŢIE! Webinarii la tema transparenței în procesul de...

Alianța pentru o Românie Curată și Inițiativa Civică pentru Integritate în Serviciul Public din Republica Moldova vă invită să beneficiați de oportunitatea de a vă instrui, în cadrul a două webinarii consecutive, în privința aplicării prevederilor Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică (România), respectiv Legii 239/2008 privind transparența în procesul decizional (Republica Moldova). Legile dedicate transparenței decizionale sunt mai puțin cunoscute și aplicate, atât în România, cât și în Republica Moldova, dar acestea fac parte din pachetul de legi de care dispune societatea civilă, cu ajutorul cărora cetățenii simpli pot contribui la îmbunătățirea cadrului legislativ.

11 ianuarie 2016
250
Arhiva

Interese.md, un instrument pentru jurnalişti şi membrii...

Juriştii Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) au lansat un portal în care au adunat la un loc mii de documente ce vizează oficialii şi funcţionarii din Republica Moldova, de la proclamarea independenţei până în prezent. La un click distanţă, oricine  poate afla parcursul politic sau profesional al unui demnitar, iar prin încrucişarea informaţiilor, poate face conexiuni pentru a-i afla interesele de-a lungul carierei. Baza de date, susţin autorii proiectului, va fi un instrument util atât pentru jurnalişti, cât şi pentru membrii Comisiei Naţionale de Integritate.

22 noiembrie 2014
264