Pro Moldova împarte în raioane măști medicale la pachet cu îndemnul de a adera la partid

Implică-te! 20 martie 2020 7173



Susținătorii grupului de deputați Pro Moldova, desprins recent de la Partidul Democrat, împart în aceste zile la Drochia și Rezina pachete cu măști chirurgicale, un flacon cu dezinfectant și pliante cu informație despre partid și cu îndemnul de a adera. Se întâmplă în condițiile în care de mai multe zile măști de protecție nu se mai găsesc în farmacii.  

În fiecare pachet sunt cel puțin trei măști de protecție. Solicitat de Moldova Curată, unul dintre deputații grupului Pro Moldova, Vladimir Cebotari, susține că acțiunea face parte din campania de creare a viitorului partid, anunțată de Adrian Candu încă acum câteva zile.

Cebotari susține că nu ar fi vorba despre faptul că partidul profită de situația epidemiologică pentru a se promova. De asemenea, întrebat de unde partidul a găsit măști, în condițiile în care acestea lipsesc din farmacii, deputatul a răspuns că în unele locuri, ele pot fi găsite:

”Nu cred că e o profitare de situație, cred că toată lumea trebuie să se mobilizeze și să facă orice poate ca să ajute oamenii. Indiferent de ce și cum vor spune unii. Vom judeca după. Acum trebuie să dăm oamenilor ceea ce ei nu pot găsi. Dacă noi le-m găsit (măștile – n.n.), de ce să nu le dăm la oameni? Eu de fapt îi încurajez pe toți deputații să ia măsurile de precauțiune și să urmeze exemplu, dacă oamenii au nevoie și nu le găsesc, măcar noi să le punem la dispoziție”.

Grupul Pro Moldova este creat din 7 deputați. La 19 februarie 6 deputați - Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc – au anunțat că părăsesc Partidul Democrat, iar peste câteva zile au anunțat că vor crea un nou partid. Ulterior li s-a alăturat un alt deputat democrat, Gheorghe Brașovschi.

Un alt caz în care dezinfectant și măști au fost oferite de un politician a fost înregistrat în această săptămână și în raionul Hâncești. Deputatul socialist Ștefan Gațcan, ales duminică în circumscripția Hâncești, a împărțit dezonfectant oamenilor din Bălceana și Sofia, sate aflate acum în carantină după ce mai mulți locuitori s-au infectat cu virusul COVID-19, iar o femeie a murit.  

Viorica Zaharia



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentarii:

Andrei 24/03/2020

Domnul sa ne binecuvinteze la acest moment de corona virus

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Accesul la informații pe înțelesul tuturor

Primarul nu dorește să mă angajeze, dar nici să mă info...

Întrebare: Pe parcursul anului 2017 am depus la Primăria Ignăței, raionul Rezina, trei cereri de angajare: în calitate de secretară a consiliului local, de specialist în domeniul fiscal și de contabilă cu un adaos de 0,25 din salariul de bază. Deși aceste funcții sunt vacante, Primarul nu a considerat de cuviință să dea curs acestor solicitări, dar nici să mă informeze despre motivul refuzului. În perioada septembrie-noiembrie 2017 am expediat în adresa primăriei o petiție în care am cerut răspuns oficial la solicitările anterioare, dar și o solicitare de a lua cunoștință cu actele de revizie efectuate în cadrul Primăriei de către Ministerul Finanțelor și Procuratura Anticorupție. Deși a trecut mai mult de o lună, nu am primit răspuns. Cum pot fi calificate acțiunile primăriei din punct de vedere legal și ce ar trebui să întreprind pentru a-mi apăra drepturile? Este în drept primarul să refuze angajarea unor specialiști, dacă există locuri vacante?

16 februarie 2018
1200
ICPC: la zi

Inițiativa Civică „Pentru un Parlament Curat 2018” va m...

Organizaţiile neguvernamentale Asociația pentru Democraţie Participativă „ADEPT”, Asociaţia Presei Independente (API), Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) şi Centrul de Investigaţii Jurnalistice (CIJM) au lansat vineri, 13 iulie 2018, Iniţiativa Civică „Pentru un Parlament Curat 2018”.

13 iulie 2018
1042
ICPC: la zi

Conflictele de interese, proprietățile nedeclarate și c...

Unii dintre candidații PDM care au deținut funcții publice au avut episoade în care au fost implicați în conflicte de interese sau în nedeclararea tuturor averilor. Victor Său și Alexandru Botnari, de exemplu, au făcut afaceri cu firmele familiei folosind banii publici, iar Maria Culeșov și-a angajat rudele la ADR Sud. De asemenea, liderul formațiunii, Vladimir Plahotniuc, nu și-a declarat, când a fost cazul, proprietățile pe care le deține în Elveția, Franța și România. Un alt candidat PDM, ministru în Guvernul Filip, a folosit o diplomă de studii medii falsă, ceea ce nu îl împiedică să pretindă în continuare la funcții publice. Acestea sunt fapte documentate de reporterii IC pentru un Parlament Curat. Profilurile integrale ale candidaților le puteți găsi oricând pe portalul Moldovacurata.md.

21 februarie 2019
1364
Dezbateri

Cum sunt protejați avertizorii de integritate de instit...

Avertizorii de integritate – așa cum sunt numite persoanele care denunță fapte ilegale din interiorul unor instituții sau organizații – nu beneficiază de protecție eficientă din partea statului, astfel că aceștia nu sunt încurajați să scoată la iveală ilegalitățile. Experți și reprezentanți ai instituțiilor statului menite să-i protejeze pe avertizorii de integritate au dezbătut acest subiect în cadrul unei mese rotunde cu genericul „Avertizorul de integritate - un element esențial în lupta împotriva corupției”, organizată de Asociația Presei Independente și portalul anticorupție MoldovaCurata.md.

26 aprilie 2019
1645
Dezbateri

Lacunele din legislaţie şi procedurile juridice complic...

Experţii solicită eliminarea lacunelor din legislaţie şi simplificarea procedurilor juridice privind tragerea la răspundere a demnitarilor şi funcţionarilor care nu-şi declară sau declară eronat veniturile, proprietăţile şi interesele personale.

02 decembrie 2013
1141
Dezbateri

Legile anticorupţie în vigoare trebuie aplicate, fără s...

Putem vorbi despre o luptă eficientă cu actele de corupţie, doar dacă există câteva componente importante: un cadrul legislativ clar, care să nu lase loc de interpretări, un mecanism eficient de aplicare a legii, dar şi unul de introducere a unor garanţii pentru anumite categorii de persoane, ce ţin de respectarea demnităţii personale şi profesionale ale acestora. Sunt concluzii formulate de participanţii la dezbaterea publică „Instrumente de contracarare a actelor de corupţie: între aprecieri şi contestări”, organizată de Asociaţia Presei Independente (API) şi de portalul www.moldovacurata.md, la 18 februarie 2015.

19 februarie 2015
1084