Pro Moldova împarte în raioane măști medicale la pachet cu îndemnul de a adera la partid

Susținătorii grupului de deputați Pro Moldova, desprins recent de la Partidul Democrat, împart în aceste zile la Drochia și Rezina pachete cu măști chirurgicale, un flacon cu dezinfectant și pliante cu informație despre partid și cu îndemnul de a adera. Se întâmplă în condițiile în care de mai multe zile măști de protecție nu se mai găsesc în farmacii.
În fiecare pachet sunt cel puțin trei măști de protecție. Solicitat de Moldova Curată, unul dintre deputații grupului Pro Moldova, Vladimir Cebotari, susține că acțiunea face parte din campania de creare a viitorului partid, anunțată de Adrian Candu încă acum câteva zile.
Cebotari susține că nu ar fi vorba despre faptul că partidul profită de situația epidemiologică pentru a se promova. De asemenea, întrebat de unde partidul a găsit măști, în condițiile în care acestea lipsesc din farmacii, deputatul a răspuns că în unele locuri, ele pot fi găsite:
”Nu cred că e o profitare de situație, cred că toată lumea trebuie să se mobilizeze și să facă orice poate ca să ajute oamenii. Indiferent de ce și cum vor spune unii. Vom judeca după. Acum trebuie să dăm oamenilor ceea ce ei nu pot găsi. Dacă noi le-m găsit (măștile – n.n.), de ce să nu le dăm la oameni? Eu de fapt îi încurajez pe toți deputații să ia măsurile de precauțiune și să urmeze exemplu, dacă oamenii au nevoie și nu le găsesc, măcar noi să le punem la dispoziție”.
Grupul Pro Moldova este creat din 7 deputați. La 19 februarie 6 deputați - Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc – au anunțat că părăsesc Partidul Democrat, iar peste câteva zile au anunțat că vor crea un nou partid. Ulterior li s-a alăturat un alt deputat democrat, Gheorghe Brașovschi.
Un alt caz în care dezinfectant și măști au fost oferite de un politician a fost înregistrat în această săptămână și în raionul Hâncești. Deputatul socialist Ștefan Gațcan, ales duminică în circumscripția Hâncești, a împărțit dezonfectant oamenilor din Bălceana și Sofia, sate aflate acum în carantină după ce mai mulți locuitori s-au infectat cu virusul COVID-19, iar o femeie a murit.
Viorica Zaharia
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
PERSOANE CU PROBLEME DE INTEGRITATE, PROMOVATE DE GUVER...
Deși au fost depistați de către Inițiativa Civică pentru un Parlament Curat (ICPC) la alegerile din aprilie și iulie 2009, dar și la cele din noiembrie 2010, ca fiind candidați cu pete în carieră, mulți dintre ei au fost ulterior numiți în funcții-cheie în stat. Unii dintre cei incluşi în lista, numită de mass-media "listă neagră”, s-au simțit ofensați și au atacat ICPC în judecată. Ion Prisăcaru, candidatul Partidului Social-Democrat la alegerile parlamentare din iulie 2009 și Ștefan Urîtu, candidatul Partidului Liberal la alegerile din iulie 2009 şi noiembrie 2010, au pierdut procesele, dosarul intentat de Alexandru Oleinic, candidatul Alianţei “Moldova Noastră ” la ultimul scrutin parlamentar, a fost scos de pe rol, iar dosarele intentate la solicitarea Partidului Comuniștilor şi a celui Democrat se mai perindă și astăzi prin instanțe.
ICPC a obţinut câştig de cauză în toate cele patru proc...
Iniţiativa Civică pentru un Parlament Curat (ICPC), constituită în 2009 de un grup de organizaţii neguvernamentale pentru a monitoriza integritatea candidaţilor din listele electorale ale partidelor la alegerile parlamentare, a obţinut câştig de cauză în toate procesele pornite de către formaţiunile politice şi politicienii supăraţi că, în cadrul campaniei electorale din 2010, au fost incluşi în lista candidaţilor care nu corespund criteriilor de integritate.
Primarul orașului Florești: ”Mașina primăriei stă acasă...
Mașina de serviciu a Primăriei orașului Florești stă peste noapte nu în garajul instituției, ci în curtea casei primarului Valeriu Ceapa, iar recent acesta, deși se află în concediu, ar fi fost la o petrecere cu vehicolul Primăriei. Valeriu Ceapa confirmă că mașina este lăsată peste noapte la el acasă și că a utilizat-o și în timpul concediului, dar susține că aceste deplasări sunt efectuate doar în interes public. Despre această acțiune a primarului din Florești ne-a informat un cititor din regiunea respectivă, care a solicitat să îi păstrăm anonimatul.
API a prezentat rezultatele primului raport de monitori...
Cadrul legal oferă suficiente instrumente pentru realizarea unui control eficient al averilor și intereselor persoanelor cu funcții publice. Totodată, chiar dacă în ultimele luni au fost înregistrate unele semne de îmunătățire a activității Autorității Naționale de Integritate (ANI), totuși acestea nu sunt suficente pentru a asigura continuitatea și durabilitatea sistemului de integritate, iar lacunele și confuziile din legislație trebuie excluse. Aceste și alte aspecte au fost nuanțate de experții API și participanții la masa rotundă de prezentare a primului raport de monitorizare a eficienței sistemului național de integritate și a activității ANI, desfășurată de Asociația Presei Independente (API) la 23 octombrie curent. Raportul conține concluzii și recomandări importante adresate factorilor de decizie din Parlament și Guvern, dar și ANI și Consiliul de Integritate (CI).
Comentarii:
Domnul sa ne binecuvinteze la acest moment de corona virus