Procurorul General a sesizat CNI să verifice averea procurorului adjunct al sectorului Buiucani

Arhiva 27 februarie 2014 106
Casa procurorului Elena Neaga

La 25 februarie curent, la un post de televiziune a fost difuzat un reportaj despre luxul în care trăieşte procurorul adjunct al sectorului Buiucani din capitală, Elena Neaga. În reportaj este menţionat că familia procurorului deţine  o casă cu trei nivele în centrul oraşului Străşeni. Pe un site de socializare, Elena Neaga a postat mai multe fotografii unde îşi etalează bunurile. Procurorul General a sesizat Comisia Naţională de Integritate (CNI) pentru a verifica averea familiei Neaga.Într-un comunicat emis de Procuratura Generală (PG) este menţionat că instituţia "a luat act de apariţia în mass-media a informaţiilor vizând averea procurorului adjunct al sectorului Buiucani, Elena Neaga şi postarea unor imagini pe reţelele de socializare". În comunicat se precizează că Procurorul General, Corneliu Gurin a sesizat CNI să verifice veniturile şi proprietăţile familiei Neaga. De asemenea, Procuratura va examina comportamentul procurorului privind eventualele încălcări ale Codului de Etică al procurorului. Prevederile Codului sunt obligatorii şi trebuie să fie respectate de fiecare procuror, atât în cadrul exercitării atribuţiilor de serviciu, cât şi în viaţa privată. "De notat că, orice încălcare a normelor de conduită care îi revin procurorului poate fi calificată drept abatere disciplinară şi sancţionată în funcţie de gravitatea acesteia", mai este menţionat în comunicatul PG.

Precizăm că, recent postul de televiziune Jurnal TV a difuzat un reportaj în care este arătată casa luxoasă a familiei Neaga. "Locuinţa cu trei nivele are o suprafaţă de peste 270 de metri pătraţi, iar curtea este amenajată cu statui din piatră. Potrivit locuitorilor din zonă, soţii Neaga s-au mutat în Străşeni, acum trei ani şi au ridicat casa în mai puţin de un an. Procurorul se mândreşte cu locuinţa în care trăieşte. O dovadă în acest sens sunt pozele postate pe un site de socializare. În majoritatea fotografiilor, Elena Neaga apare cu bijuterii impunătoare din aur", este menţionat în reportaj.

Elena Neaga a declarat însă, pentru acelaşi post de televiziune, că s-a îmbogăţit pe vremea când activa ca educatoare şi directoare la grădiniţa din Scoreni. Ea a explicat că periodic ar fi lucrat la Moscova, în timp ce soţul ar fi câştigat bani în Spania şi Kazahstan. Procurorul susţine că familia sa are doar o maşină şi că vine la serviciu cu microbuzul.

Potrivit declaraţiei de avere, Elena Neaga a câştigat în anul 2012 peste 82 de mii de lei din salariu şi circa 800 de lei din activitatea didactică. Recen, procurorul Neaga a primit şi una din cele mai înalte distincţii - Crucea "Pentru Merit". Elena Neaga a fost transferată cu serviciul de la Străşeni la Chişinău, la scurt timp după ce fusese transferat şi fostul şi actualul ei şef, Eduard Maşnic.

Sursa: jurnal.mdPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Jurnaliştii au fost excluşi din componenţa Consiliului...

La 17 iunie curent Parlamentul a votat „pachetul de integritate”, adică cele trei legi care au menirea să reformeze Comisia Naţională de Integritate, dar şi să schimbe modalitatea de declarare a averilor şi intereselor personale. Potrivit unei legi din acest pachet, actuala CNI va fi transformată în Centrul Naţional de Integritate, care, pe lângă conducere, va avea şi un Consiliu de Integritate (CI). Dacă la votarea în prima lectură în componenţa acestui Consiliu a fost inclus şi un jurnalist, în lectură finală aleşii poporului au exclus reprezentantul presei. Experţii anticorupţie spun că astfel deputaţii au arătat că le este frică de presă.

23 iunie 2016
87
Arhiva

Dorin Chirtoacă: „Din păcate, nici un funcţionar bănuit...

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, spune, într-un interviu pentru Moldova Curată, că în perioada celor două mandate ale sale, mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei au fost bănuiţi de comiterea actelor de corupţie, însă nu au ajuns să fie condamnați. Chirtoacă afirmă că și în prezent în instituția pe care o conduce există funcţionari care îşi văd mai mult de interesele personale, decât de cele profesionale.

13 august 2014
98
Arhiva

Profil candidat: Oleg Sîrbu

Integritatea în activitatea politică

09 februarie 2019
138
Arhiva

Camelia Bogdan: ”A fi un magistrat corect înseamnă, în...

În examinarea dosarului ce vizează furtul miliardului, anchetatorii din Republica Moldova ar trebui să se ghideze de standardele internaționale și să colecteze dovezi pentru întoarcerea banilor la bugetul de stat, a declarat judecătoarea Curții de Apel București, Camelia Bogdan, în cadrul unui interviu acordat pentru Moldova Curată. 

25 aprilie 2016
92
Arhiva

VLADIMIR CEBOTARI: ”ÎI VOI DEZAMĂGI PE CEI CARE SE GRĂB...

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, se declară optimist cu privire la mersul reformelor în sectorul justiţiei, în pofida unor păreri critice în această privinţă. El crede că schimbările se simt deja. “În sistemul judecătoresc, de exemplu, știu că judecătorii se gândesc mult mai mult decât înainte, dacă să comită sau nu un lucru incorect sau la limita legii. Și noi, ca minister, facem presiune în cadrul procedurilor disciplinare ca multe procese să fie duse până la capăt, ca oamenii să fie pedepsiți pentru abordările incorecte”, a spus Vladimir Cebotari într-un interviu pentru Moldova Curată.

10 noiembrie 2015
100
Arhiva

Un democrat s-a retras dintr-o afacere de milioane pent...

Iurie Urzică, noul președinte al raionului Râșcani, a condus în ultimii 22 de ani fabrica "Avicola" din regiune, care a rămas acum pe seama soției și fiului său mai mare. Întreprinderea, în anii 2011-2013 a participat, cu succes, la mai multe licitații din raion, obținând din vânzări aproximativ 1,5 milioane de lei. În 2015, afirmă Urzică, la inițiativa sa, firma familiei nu mai participă la licitațiile din raionul Râșcani, pentru a evita eventualele acuzații și conflicte de interese.

21 decembrie 2015
90