Procurorul General a sesizat CNI să verifice averea procurorului adjunct al sectorului Buiucani

Arhiva 27 februarie 2014 864
Casa procurorului Elena Neaga

La 25 februarie curent, la un post de televiziune a fost difuzat un reportaj despre luxul în care trăieşte procurorul adjunct al sectorului Buiucani din capitală, Elena Neaga. În reportaj este menţionat că familia procurorului deţine  o casă cu trei nivele în centrul oraşului Străşeni. Pe un site de socializare, Elena Neaga a postat mai multe fotografii unde îşi etalează bunurile. Procurorul General a sesizat Comisia Naţională de Integritate (CNI) pentru a verifica averea familiei Neaga.



Într-un comunicat emis de Procuratura Generală (PG) este menţionat că instituţia "a luat act de apariţia în mass-media a informaţiilor vizând averea procurorului adjunct al sectorului Buiucani, Elena Neaga şi postarea unor imagini pe reţelele de socializare". În comunicat se precizează că Procurorul General, Corneliu Gurin a sesizat CNI să verifice veniturile şi proprietăţile familiei Neaga. De asemenea, Procuratura va examina comportamentul procurorului privind eventualele încălcări ale Codului de Etică al procurorului. Prevederile Codului sunt obligatorii şi trebuie să fie respectate de fiecare procuror, atât în cadrul exercitării atribuţiilor de serviciu, cât şi în viaţa privată. "De notat că, orice încălcare a normelor de conduită care îi revin procurorului poate fi calificată drept abatere disciplinară şi sancţionată în funcţie de gravitatea acesteia", mai este menţionat în comunicatul PG.

Precizăm că, recent postul de televiziune Jurnal TV a difuzat un reportaj în care este arătată casa luxoasă a familiei Neaga. "Locuinţa cu trei nivele are o suprafaţă de peste 270 de metri pătraţi, iar curtea este amenajată cu statui din piatră. Potrivit locuitorilor din zonă, soţii Neaga s-au mutat în Străşeni, acum trei ani şi au ridicat casa în mai puţin de un an. Procurorul se mândreşte cu locuinţa în care trăieşte. O dovadă în acest sens sunt pozele postate pe un site de socializare. În majoritatea fotografiilor, Elena Neaga apare cu bijuterii impunătoare din aur", este menţionat în reportaj.

Elena Neaga a declarat însă, pentru acelaşi post de televiziune, că s-a îmbogăţit pe vremea când activa ca educatoare şi directoare la grădiniţa din Scoreni. Ea a explicat că periodic ar fi lucrat la Moscova, în timp ce soţul ar fi câştigat bani în Spania şi Kazahstan. Procurorul susţine că familia sa are doar o maşină şi că vine la serviciu cu microbuzul.

Potrivit declaraţiei de avere, Elena Neaga a câştigat în anul 2012 peste 82 de mii de lei din salariu şi circa 800 de lei din activitatea didactică. Recen, procurorul Neaga a primit şi una din cele mai înalte distincţii - Crucea "Pentru Merit". Elena Neaga a fost transferată cu serviciul de la Străşeni la Chişinău, la scurt timp după ce fusese transferat şi fostul şi actualul ei şef, Eduard Maşnic.

Sursa: jurnal.md



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Și-a concediat soțul ca să soluționeze un conflict de i...

Primara satului Năvârneț, raionul Fălești, Elena Hreașcă, și-a eliberat soțul din funcția de șofer la Primărie, pentru a soluționa conflictul de interese. A făcut-o în timp ce Comisia Națională de Integritate (CNI) investiga acest caz. CNI, la rândul său, deși a constatat încălcarea legii, nu a dispus sancționarea primarei, preferând să claseze cauza. 

27 iulie 2016
881
Arhiva

Zeci de aleși locali au fost puși sub urmărire penală a...

În anul 2015, în privința aleșilor locali - primari, consilieri sau președinți de raion - au fost pornite 65 de cauze penale, adică aproape 7 la sută din totalul de cauze inițiate. Cele mai multe îi vizează pe primari - 57 de cauze penale. Aceste date au fost prezentate de către procurorul anticorupție Mihai Ivanov, la masa rotundă de finalizare a proiectului „Combaterea corupției în Moldova - interese.md”, desfășurat de Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției. 

29 iulie 2016
843
Arhiva

Apartamente la preț redus pentru mama și rudele magistr...

Președintele Judecătoriei sectorului Râșcani din municipiul Chișinău, Oleg Melniciuc, și-a procurat un spațiu comercial de 82 m. p. într-un bloc de locuințe din sectorul Botanica al capitalei, construit special pentru magistrați și angajații Judecătoriei pe care o conduce. Asta în condițiile în care anterior susținea că este nevoie de construcția acestui bloc pentru a asigura judecătorii și pe copiii acestora cu locuințe. În aceeași clădire s-au ales cu apartamente mama magistratului, câteva dintre rudele sale, dar și președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu. Blocul se află pe strada Hristo Botev 6 și urmează să fie dat în folosință la începutul anului 2017. 

29 noiembrie 2016
989
Arhiva

Poliția de Frontieră refuză să divulge numele „operato...

Datele despre traversarea frontierei și plecarea în Italia a tinerei care a acuzat de neglijență medicii  de la Centrul Mamei și Copilului nu au fost furnizate de către Poliția de Frontieră, ci de către un „operator extern”, care are acces la Sistemul informaţional integrat al Poliţiei de Frontieră (SIIPF).  Asta susține conducerea Poliției de Frontieră, solicitată de Moldova Curată. Instituția nu divulgă însă numele acestui „operator extern”, invocând ”lipsa unui substrat factologic suficient”.

15 ianuarie 2018
837
Arhiva

Judecători cu apartamente de pomană

Pe parcursul ultimilor cinci ani (2012-2017), din bugetul municipiului Chișinău au fost alocați peste 127 de milioane de lei pentru asigurarea cu apartamente a unor persoane care au dat Primăria în judecată cerând locuințe sau pentru încheierea cu aceasta a unor tranzacții de împăcare. Printre beneficiari de astfel de apartamente, dar și de bani, sunt și magistrați. Unii, deși au primit apartamente gratuite din fondul locativ al municipiului Chișinău, s-au îmbogățit între timp și cu alte locuințe: unele achiziționate la prețuri preferențiale, alte - cumpărate la preț de piață. Sunt și judecători care au părăsit sistemul judecătoresc la scurt timp după ce s-au pricopsit cu apartamente gratuite în Capitală.

20 decembrie 2017
915
Arhiva

Mandatul primarului din Alexandreni ar putea să încetez...

Vladimir Joian, primarul comunei Alexandreni, raionul Sângerei, este bănuit de Comisia Naţională de Integritate (CNI) că ar fi încălcat regimul conflictului de interese şi al incompatibilităţii, deoarece nu a renunţat la atribuţiile de administrator de firmă. Alesul local din Alexandreni spune însă că el nu deţine nicio altă funcţie. Dacă CNI va constata încălcarea regimului conflictului de interese şi al incompatibilităţii, mandatul de primar ar putea înceta înainte de termen.

30 mai 2014
1540