Profil candidat: Ghenadie Panciuc

ȘOR 17 februarie 2019 1113

Om de afaceri din Edineț, Ghenadie Panciuc este implicat în politică de mai mulți ani, fiind membru al Mișcării Ravnopravie. În anul 2014, Ghenadie Panciuc candida la alegerile parlamentare din 30 noiembrie pe lista Mișcării Ravnopravie, indicând că este membru al mișcării politice. În 2016, formațiunea a fost preluată de Ilan Șor și și-a schimbat denumirea în Partidul Șor, astfel Panciuc a ajuns membru al acestei formațiuni. Din iulie 2018 este reprezentant împuternicit al Partidului Șor în Edineț. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Panciuc a fost desemnat candidat al Partidului Șor pe circumscripția nr 3, Edineț.Integritatea în activitatea politică

În timpul campaniei electorale pentru alegerile din 24 februarie 2019, Panciuc a fost surprins de reporterii TV8 în timp ce oferea cadouri susținătorilor partidului la evenimentul de lansare oficială în campanie a candidaturii sale. Cei prezenți la eveniment au primit câte o pungă cu materiale promoționale și un ceas. Panciuc a declarat jurnaliștilor că ceasul nu este o formă de mituire, ci un suvenir, iar legislația electorală nu a fost încălcată. În cadrul evenimentului, reporterul TV8 a fost bruscat și insultat de susținătorii candidatului.

Integritate în declararea averii

Ghenadie Panciuc este om de afaceri. El și familia sa dețin un SRL, Pangar-Nord, care are drept genuri de activitate administrarea restaurantelor și comerțul produselor alimentare și al băuturilor alcoolice. În 2017-2018, compania le-a adus soților Panciuc venituri de 79 de mii de lei din salariu și alți 91 de mii de lei din activitatea companiei.

De asemenea, Panciuc este fondator al Gospodăriei Țărănești Panciuc Ghenadie, care i-a adus în ultimii doi ani venituri de aproape 38.000 de lei.

Panciuc deține în proprietate două terenuri agricole de peste 1,7 ha, 7 ari de teren pentru construcții obținuți în folosință de la Consiliul local Edineț, în 2011, și alți 33 ha de teren pentru construcții, procurat în 2001 de SRL Pangar-Nord. Pe acest teren este amplasată o construcție de 651 de metri pătrați, estimată de proprietar, împreună cu terenul, la prețul de aproape 900 de mii de lei. De asemenea, soții Panciuc dețin un apartament de 68,3 m.p., procurat în 2003 și estimat la prețul de 91 de mii de lei. Toate aceste bunuri și venituri sunt indicate în declarația de venituri pentru ultimii doi ani, depusă de candidat la CEC în campania electorală 2019.

Panciuc mai indică în declarațiw două automobile: un VAZ 2107 procurat în 1997, procurat cu 2000 dolari și un Audi Q5, din 2009, procurat în 2016 cu 20.000 euro. Soții Panciuc au contractate 2 credite bancare, unul din 2013 de 200.000 de lei, pe care trebuie să le întoarcă până în 2023, și un credit din 2016 de 17.000 dolari, care va fi restituit până în 2021.

Integritatea în gestionarea funcției publice și/sau de partid

Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu au fost depistate procese de judecată cu implicarea lui Ghenadie Panciuc, în schimb compania sa GȚ Panciuc Ghenadie a fost atacată în judecată de către Inspectoratul Fiscal Edineț pentru că ar fi folosit blanchete de documente primare străine pentru livrarea a 27400 kg de folarea soarelui, în valoare de 200.000 de lei. Compania a pierdut procesul la Curtea Supremă de Justiție.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectul țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

ȘOR

Profil candidat: Denis Ulanov

Denis Ulanov (42 de ani) este unul din avocații liderului Partidului Șor (PPȘ), Ilan Șor, în dosarul penal legat de furtul unui miliard de dolari din băncile din Republica Moldova. Candidatul este născut în 1976, în mun. Chișinău și are studii superioare în domeniul juridic. În 2011 a înregistrat ”Cabinetul avocatului Ulanov Denis”.

20 ianuarie 2019
1261
ȘOR

Profil candidat: Petru Jardan

Petru Jardan, candidatul cu numărul trei pe listele Partidului „Șor” la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a obținut în ultimii doi ani venituri oficiale în valoare de 1,6 milioane de lei din funcția de director general al companiei „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău. Jardan conduce, din 2013, un automobil Porsche Cayenne și deține, împreună cu soția, un apartament de 114 m.p. dobândit în 2012 prin intermediul unui contract de investiții.

20 ianuarie 2019
1236
ȘOR

Profil candidat: Ghenadie Ladaniuc

Ghenadie Ladaniuc, locul 30 în lista electorală a Partidului „Șor” pe circumscripția națională și candidatul formațiunii în circumscripție uninominală nr 8, Florești, este „temporar neangajat în câmpul muncii”.

03 februarie 2019
1029
ȘOR

Profil candidat: Valerian Cristea

Viceprimarul orașului Orhei, Valerian Cristea, pretinde la funcția de deputat din partea Partidului Șor atât în circumscripția națională (nr.11), cât și în circumscripția uninominală nr.14 Telenești.

20 februarie 2019
1244
ȘOR

Profil candidat: Ilan Șor

Ilan Șor s-a implicat în politică în anul 2015, cu ocazia alegerilor locale. În acea perioadă, el se afla în arest la domiciliu, fiind cercetat penal în dosarul privind furtul miliardului. Îndată după ce a fost înregistrat în calitate de candidat la locale pentru fotoliul de primar al or. Orhei, din partea mișcării social-politice „Ravnopravie”, a fost eliberat sub control judiciar din arest la domiciliu, ca urmare a unei cereri depuse de avocații săi, pentru ca să se poată implica în campania electorală. Analiștii politici au calificat atunci implicarea lui în politică drept intenție de a scăpa de arestul la domiciliu.

21 ianuarie 2019
2303
ȘOR

Profil candidat: Maxim Melnic

Maxim Melnic (35 de ani), șef de direcție la SA Regia Apă Canal, Soroca, este candidatul Partidului Șor pe circumscripția uninominală nr. 7 din mun. Soroca. Născut în or. Soroca, Melnic a absolvit Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, obţinând licenţa în Business şi administraţie.  Până în ianuarie 2018, când a devenit membru al Partidului Şor, a figurat în câteva partide: PLDM, Partidul Forţa Poporului şi PPEM.

05 februarie 2019
1508