Profil candidat: Irina Lozovan

Arhiva 20 ianuarie 2019 110

Integritatea în activitatea politicăIrina Lozovan, candidata socialiștilor în circumscripția formată din raioanele Ocnița și Dondușeni, este consilieră raională în cadrul Consiliului raional Ocnița, dar și consilieră orăşenească la Otaci. Candidatura ei a fost înaintată la 8 septembrie 2018.

La alegerile din 2014 a candidat cu numărul 59 pe lista PSRM. Este secretară a organizaţiei teritoriale a PSRM.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Potrivit declarației de avere, în 2017, Irina Lozovan a avut venituri din salariul de la PSRM de 20 644,91 lei, de la consiliul raional Ocnița – 1441,5 lei, dar și de la Primăria or. Otaci (r. Ocnița) – 1 488 lei. Totodată, ea deține două terenuri de categoria intravilan: unul dobândit în 2004 cu suprafața de 0,0750 ha, iar al doilea - în 2003, având suprafața de 0,0700 ha. De asemenea, ea deține o casă de locuit cu suprafața de 99,5 m.p. dobândită în 2003 prin contract de donație.

 În campania pentru prezidențialele din 2016, Lozovan a donat pentru Igor Dodon 35.000 de lei. La alegerile parlamentare din noiembrie 2014, consiliera de la Ocnița și-a susținut partidul cu 85.750 de lei. 

Conform datelor din raportul financiar al PSRM, publicat de CEC, în anul 2018, Irina Lozovan, şi-a susţinut partidul cu 18 mii de lei.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Nu există informații despre încălcările admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

4. „Cazier judiciar”

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale a candidatului.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Igor Munteanu

Integritatea în activitatea politică

18 ianuarie 2019
111
Arhiva

Profil candidat: Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă are două dosare penale active și se află sub control judiciar. În primul caz este bănuit de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, iar în al doilea - de depășirea atribuțiilor de serviciu. Chirtoacă respinge acuzațiile, se declară nevinovat și susține că dosarele sunt politice.

31 ianuarie 2019
119
Arhiva

Profil candidat: Nina Cereteu

Integritatea în activitatea politică

08 februarie 2019
289
Arhiva

La vârsta de 29 de ani, președintele raionului Drochia,...

Raionul Drochia are un nou președinte, după ce, la 7 iunie, Vasile Grădinaru și-a prezentat demisia. În locul său la șefia raionului a fost numit Ion Dascăl, fost consilier raional din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM). Noul președinte a venit la conducerea raionului sărac, întrucât nu a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anul 2017 nici un venit, proprietăți sau bunuri. Demnitarul susține că lucrează împreună cu tatăl său, de aceea nu a indicat nimic în declarația de avere.

07 iunie 2018
99
Arhiva

Președintele raionului Ocnița a lăsat propria afacere î...

Președintele raionului Ocnița, socialistul Vasili Romaniuc, vine într-o funcție publică de la conducerea unei afaceri de milioane de lei. El deține împreună cu soția și cu un fiu întreprinderea ”Petrol Prestigiu”, care are o stație PECO și desfășoară activități în agricultură. În trecut, întreprinderea a fost implicată într-un scandal, legat de arendarea a 150 de hectare de livadă în satul Ocnița.

15 noiembrie 2015
104
Arhiva

Profil candidat: Demian Caraseni

Integritatea în activitatea politică

01 februarie 2019
164