Profil candidat: Larisa Ungurean
Integritatea în activitatea politică
Larisa Ungurean (54 de ani) este președinta Organizației Teritoriale PAS Soroca, a făcut carieră în învățământ. S-a născut în s. Bădiceni, în prezent locuiește în or. Soroca. Este absolventă a Facultății de Geografie și Biologie a Universității de Stat din Tiraspol. A ocupat funcții didactice în mai multe instituții publice de învățământ din or. Soroca, în ultimii 14 ani fiind profesoară de geografie și biologie în Liceul ”Constantin Stere” din Soroca și președintă a organizației sindicale locale. Este coautoare a manualelor și caietelor de geografie pentru clasele VI-VII.
Larisa Ungurean declară că până la crearea Partidului PAS nu a fost membră a niciunui partid. Candidează pe circumscripția nr. 7 Soroca.
Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale
Întrucât nu a ocupat până în prezent nici o funcție publică, Larisa Ungurean nu a fost subiect al declarării averii și intereselor personale. Solicitată de reporterul Campaniei ”Parlament Curat” ea a declarat: ”Lucrez în câteva locuri. Am locul de muncă de bază și câteva prin cumul. Am fost coautoare de manuale, pe care le-am elaborat împreună cu colegii. Am fost implicată în diferite comisii, inclusiv elaborarea testelor pentru examene. M-am străduit să mă implic, n-am stat niciodată cu mâna întinsă. Mai avem pe lângă casă pământ, cultivăm fructele și legumele noastre. La piață procurăm doar ceea ce nu putem cultiva”.
În declarația de avere depusă la CEC în campania electorală 2019, Larisa Ungurean indică salariul său de profesoară și veniturile din munca prin cumul, pensia soțului. A obținut, de asemenea, în anii 2017 și venituri din drepturile de proprietate intelectuală. În anul 2017 – peste 21 de mii de lei, iar în anul 2018 – peste 16 mii de lei.
La bunuri canidata declară o casă de locuit dobândită în anul 2006, un teren și o grădină. Nu este fondatoare de firme.
Integritatea în gestionarea funcției publice și/sau de partid
Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.
Cazier judiciar
Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatei.
Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectul țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Foștii membri ai CNI au acționat în judecată ANI și ce...
Foștii membri ai Comisiei Naționale de Integritate (CNI) Vera Lupu, Dumitru Prijmireanu și Leonid Morari au acționat în judecată Autoritatea Națională de Integritate (ANI), cerând să le fie achitate salariile pentru perioada de după expirarea mandatelor și până în prezent. ANI își menține poziția și insistă că nu pot fi plătite salarii după expirarea mandatelor, deoarece foștii membri ai CNI nu sunt succesori de competențe în cadrul noii instituții.
Un angajat al Ministerului Agriculturii refuză să depun...
Directorul executiv al Instituţiei Publice „Unitatea consolidată pentru implementarea şi monitorizarea Programului de restructurare a sectorului vitivinicol” (UCIMPRSVV) Iurie Brumărel conduce o instituţie publică de circa patru ani şi jumătate, însă nu a depus niciodată declaraţii de avere şi de interese personale. Chiar dacă este subiect al declarării veniturilor şi proprietăţilor, fiind salariat din bani publici, el refuză să depună declaraţii spunând că astfel ar divulga informaţii cu caracter personal.
Ambasadorul Norvegiei la Kiev: „Este aproape imposibil...
În Republica Moldova și Ucraina, unde corupția este prezentă în toate domeniile, rolul jurnaliștilor de investigație și al organizațiilor neguvernamentale este unul colosal în procesul de prevenire. Este una dintre concluziile formulate de participanții la conferința regională "S.T.O.P Corupția", care se desfășoară la 30 și 31 mai la Kiev și la care participă jurnaliști de investigație, activiști, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din ambele țări.
Standarde duble la CNI
Membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) aplică legislația diferit pentru același fel de dosare. În cazurile a doi şefi ai Inspectoratelor Fiscale (IFS) din Ungheni şi Cahul, care dețineau şi funcţiile elective de consilieri, opiniile CNI au fost diferite. Într-un caz s-a stabilit că funcţionarul a încălcat regimul juridic al incompatibilităţii de funcţii, iar în al doilea - CNI se mai gândeşte dacă deținerea concomitentă a două funcții este sau nu o încălcare de lege.
Aici așteptăm comentariul tău!