Victor Strătilă despre punctajul mic obținut la proba scrisă a concursului pentru șefia ANI: ”Nu dau declarații”

Arhiva 22 septembrie 2017 858
Victor Strătilă și Teodor Cîrnaț candidează pentru funcția de președinte al ANI.

Candidatul Teodor Cîrnaț care a obținut cele mai multe puncte la proba scrisă pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), a apreciat, după test, că „proba a fost bine gândită”, în schimb, al doilea participant la concurs, Victor Strătilă, fost  vicepreședinte al CNI, a refuzat să vorbească la acest subiect.Din cele maxim 25 de puncte posibile, Teodor Cîrnaț a obținut 16,1, iar contracandidatul său, Victor Strătilă, – 12,1. Ambii candidați sunt juriști de profesie. Teodor Cîrnaţ este în prezent unul dintre cei mai bogați dintre membrii CSM, fiind profesor universitar, dar și cel mai înstărit pretendent la funcția de președinte al ANI.

El a declarat pentru Moldova Curată că întrebările incluse în acest test ar fi fost bine gândite și reflectau „situații ipotetice” în ceea ce privește eventualele incompatibilități de funcții, conflicte de interese, dar și aspecte ce țin de declararea averilor. ”Primul aspect inclus a fost legat de declarația averii și intereselor personale. Al doilea subiect viza o hotărâre a colegiului disciplinar în cadrul ANI, iar al treilea subiect era o analiză ipotetică a unui raport care trebuia să fie prezentat în cadrul Parlamentului, de îmbunătățire a managementului instituțional al ANI. A fost o probă bine gândită, cu diagrame, date statistice etc”.

Răspunsul unui candidat la funcție de președinte al unei instituții anticorupție: ”Nu dau declarații”

Solicitat de Moldova Curată pentru a spune cum i s-a părut proba, Victor Strătilă a refuzat să vorbească: ”Eu nu dau declarații”.

Ambii candidați vor fi admiși la etapa următoare, cea a interviului, doar după ce expiră perioada de depunere a contestațiilor.

Viorel Rusu, președintele Comisiei pentru proba scrisă din cadrul Consiliului de Integritate, a precizat pentru Moldova Curată că acești candidați vor susține proba interviului.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

В селе Авдарма депутатами Народного Собрания Гагаузии х...

20 ноября голоса двух с лишним тысяч избирателей села Авдарма (округ №11) Комратского района разделятся между двумя кандидатами в депутаты НСГ: лесником Иваном Трандафиловым, представляющим Соцпартию, и директором лицея Еленой Карамит, которая баллотируется как независимый кандидат.

31 octombrie 2016
1223
Arhiva

В СЕЛЕ ДЖОЛТАЙ БОРЬБА ИДЕТ МЕЖДУ ВИЦЕ-ПРЕДСЕДАТЕЛЕМ НАР...

От села Джолтай Чадыр-Лунгского района, по 19-му территориальному округу гагаузской автономии, на депутатские места в местном законодательном органе претендуют трое кандидатов, среди которых один представитель округа в нынешнем его составе. Это Наталья Шошева, единственная женщина в Народном Собрании Гагаузии, избранном в 2012 году. Ее конкурентами являются владелец эфирной ТВ-сети и радиостанции Семен Лазарев и агроном Нина Чернева.

24 octombrie 2016
1733
Arhiva

Ministrul Mediului și-a angajat finul de cununie în fun...

Noul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, l-a angajat în funcția de consilier al său și șef de cabinet pe finul său de cununie, Alexandru Bostan. Acesta i-a fost și asistent la Parlament, când Munteanu a fost deputat. Alexandru Bostan are 30 de ani și este profesor de drept la Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

20 august 2015
1216
Arhiva

Președintele CSJ: Anonimizarea hotărârilor judecătoreșt...

Președintele Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi, critică propunerea Consiliului Superior al Magistraturii de a ascunde numele părților implicate în procese, la publicarea hotărârilor judecătorești pe pagina instanțelor de judecată.

01 septembrie 2017
868
Arhiva

Protestatari cu probleme de integritate

În dimineaţa zilei de 12 ianuarie curent, mai mulţi locuitori ai raionului Nisporeni au participat la un protest în fața sediului Consiliului Raional, scandând că doresc desemnarea unui premier şi instalarea unui Guvern. La manifestație a fost prezent şi preşedintele raionului Nisporeni, dar şi fostul primar al urbei – ambii membri ai Partidului Democrat (PDM). Cei doi s-au aflat anterior în atenţia portalului Moldova Curată: Ion Artene, preşedintele raionului, şi Ion Gangan, fostul primar, nu au indicat în declaraţiile de avere firmele pe care le dețin familiile lor.

13 ianuarie 2016
1028
Despre ANI

Tatiana pașcovschi confirmă că se retrage din consiliul...

Jurnalista Tatiana Pașcovschi, membră a Consiliului de Integritate al ANI din partea societății civile, a confirmat pentru Moldova Curată că se retrage din CI. Ea anunță că ar fi informat despre asta Ministerul Justiției, autoritatea care a format comisia ce a ales reprezentantul societății civile în CI și care, acum, ar trebui să aleagă un nou reprezentant.

11 iunie 2019
1207