Victor Strătilă despre punctajul mic obținut la proba scrisă a concursului pentru șefia ANI: ”Nu dau declarații”

Arhiva 22 septembrie 2017 63
Victor Strătilă și Teodor Cîrnaț candidează pentru funcția de președinte al ANI.

Candidatul Teodor Cîrnaț care a obținut cele mai multe puncte la proba scrisă pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), a apreciat, după test, că „proba a fost bine gândită”, în schimb, al doilea participant la concurs, Victor Strătilă, fost  vicepreședinte al CNI, a refuzat să vorbească la acest subiect.Din cele maxim 25 de puncte posibile, Teodor Cîrnaț a obținut 16,1, iar contracandidatul său, Victor Strătilă, – 12,1. Ambii candidați sunt juriști de profesie. Teodor Cîrnaţ este în prezent unul dintre cei mai bogați dintre membrii CSM, fiind profesor universitar, dar și cel mai înstărit pretendent la funcția de președinte al ANI.

El a declarat pentru Moldova Curată că întrebările incluse în acest test ar fi fost bine gândite și reflectau „situații ipotetice” în ceea ce privește eventualele incompatibilități de funcții, conflicte de interese, dar și aspecte ce țin de declararea averilor. ”Primul aspect inclus a fost legat de declarația averii și intereselor personale. Al doilea subiect viza o hotărâre a colegiului disciplinar în cadrul ANI, iar al treilea subiect era o analiză ipotetică a unui raport care trebuia să fie prezentat în cadrul Parlamentului, de îmbunătățire a managementului instituțional al ANI. A fost o probă bine gândită, cu diagrame, date statistice etc”.

Răspunsul unui candidat la funcție de președinte al unei instituții anticorupție: ”Nu dau declarații”

Solicitat de Moldova Curată pentru a spune cum i s-a părut proba, Victor Strătilă a refuzat să vorbească: ”Eu nu dau declarații”.

Ambii candidați vor fi admiși la etapa următoare, cea a interviului, doar după ce expiră perioada de depunere a contestațiilor.

Viorel Rusu, președintele Comisiei pentru proba scrisă din cadrul Consiliului de Integritate, a precizat pentru Moldova Curată că acești candidați vor susține proba interviului.

Lilia Zaharia


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Pirkka Tapiola: „Vrem paşi concreţi care ar asigura dep...

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova a declarat în cadrul interviului acordat portalului Moldova Curată că UE îşi doreşte să vadă acţiuni concrete care ar asigura independenţa Procuraturii Generale. Pirkka Tapiola a venit cu această precizare în contextul în care, potrivit lui, începând cu cea de-a doua jumătate a anului 2014, implementarea Strategiei privind reformarea sectorului Justiţiei s-a încetinit considerabil.

25 februarie 2015
51
Arhiva

Profil candidat: Eduard Smirnov

Integritatea în activitatea politică

21 ianuarie 2019
69
Arhiva

Pentru cine votăm la alegeri? Andrei Năstase: „tancul c...

Andrei Năstase este candidatul Partidului Platforma „Demnitate şi Adevăr”înregistrat de CEC cu nr. 4 în cursa prezidențială. Este un avocat, activist civic și om politic din Republica Moldova, membru-fondator și lider al Platformei Civice Demnitate și Adevăr (DA), președinte și membru-fondator al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”. Din 1997 până în 2000 activează ca procuror, din 2000 până în 2002 - în calitate de vicedirector al unei întreprinderi mixte moldo-germane. Avocat din 2002.

30 septembrie 2016
51
Arhiva

Democratul de la conducerea raionului Drochia nu şi-a d...

Chiar dacă are deja cinci luni de când conduce raionul Drochia, Vasile Grădinaru nu şi-a declarat averea la Comisia Naţională de Integritate (CNI), aşa cum prevede legea. El spune că nu ştie despre existenţa unui asemenea document şi dacă va fi nevoie, îl va completa.

18 noiembrie 2015
61
Arhiva

Profil candidat: Angela Munteanu-Pojoga

Integritatea în activitatea politică

16 februarie 2019
90
Arhiva

Cazul Nistor Grozavu: Curtea de Apel a constatat lipsa...

Viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, în privința căruia Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat  la 1 octombrie 2015 existența unui conflict de interese, nu va fi sancționat, deoarece Curtea de Apel Chișinău a anulat actul de constatare al CNI. Comisia a stabilit că funcționarul ar fi trebuit să-și declare interesul personal atunci când a semnat un certificat de urbanism obținut de un agent economic din Chișinău, bazat pe un plan semnat și de soția sa, care este specialist în cadrul secției arhitectură. 

22 iunie 2016
60