Victor Strătilă despre punctajul mic obținut la proba scrisă a concursului pentru șefia ANI: ”Nu dau declarații”

Arhiva 22 septembrie 2017 341
Victor Strătilă și Teodor Cîrnaț candidează pentru funcția de președinte al ANI.

Candidatul Teodor Cîrnaț care a obținut cele mai multe puncte la proba scrisă pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), a apreciat, după test, că „proba a fost bine gândită”, în schimb, al doilea participant la concurs, Victor Strătilă, fost  vicepreședinte al CNI, a refuzat să vorbească la acest subiect.Din cele maxim 25 de puncte posibile, Teodor Cîrnaț a obținut 16,1, iar contracandidatul său, Victor Strătilă, – 12,1. Ambii candidați sunt juriști de profesie. Teodor Cîrnaţ este în prezent unul dintre cei mai bogați dintre membrii CSM, fiind profesor universitar, dar și cel mai înstărit pretendent la funcția de președinte al ANI.

El a declarat pentru Moldova Curată că întrebările incluse în acest test ar fi fost bine gândite și reflectau „situații ipotetice” în ceea ce privește eventualele incompatibilități de funcții, conflicte de interese, dar și aspecte ce țin de declararea averilor. ”Primul aspect inclus a fost legat de declarația averii și intereselor personale. Al doilea subiect viza o hotărâre a colegiului disciplinar în cadrul ANI, iar al treilea subiect era o analiză ipotetică a unui raport care trebuia să fie prezentat în cadrul Parlamentului, de îmbunătățire a managementului instituțional al ANI. A fost o probă bine gândită, cu diagrame, date statistice etc”.

Răspunsul unui candidat la funcție de președinte al unei instituții anticorupție: ”Nu dau declarații”

Solicitat de Moldova Curată pentru a spune cum i s-a părut proba, Victor Strătilă a refuzat să vorbească: ”Eu nu dau declarații”.

Ambii candidați vor fi admiși la etapa următoare, cea a interviului, doar după ce expiră perioada de depunere a contestațiilor.

Viorel Rusu, președintele Comisiei pentru proba scrisă din cadrul Consiliului de Integritate, a precizat pentru Moldova Curată că acești candidați vor susține proba interviului.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Invitație la masa rotundă „Legile imperfecte și tergive...

API şi portalul www.moldovacurata.md vă invită la masa rotundă „Legile imperfecte și tergiversarea procesului de consolidare a mecanismelor de control pun în pericol sistemul național de integritate”, care va avea loc marți, 24 ianuarie 2017, la hotelul „Jolly Alon”.

20 ianuarie 2017
326
Arhiva

CNI a clasat încă un caz în care un primar a încălcat r...

Primarul satului Mașcăuți, raionul Criuleni, Valeriu Carțîn, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în anul 2012, când a semnat două acte în privința soției sale, care deține funcția de director al Liceului „Ion Sârbu” din localitate. Este constatarea Comisiei Naționale de Integritate (CNI), care a examinat cazul lui Valeriu Carțîn în ședința din 16 iunie 2016. Cu toate acestea, CNI nu a transmis dosarul la CNA pentru a aplica o sancțiune în conformitate cu Codul Contravențional, ci a clasat cazul.  

16 iunie 2016
345
Arhiva

Posibilă cauză penală: cineva a emis un demers fals în...

Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) va cere Procuraturii Generale (PG) să investigheze cum au apărut două documente false, trimise din numele CSJ în adresa Adunării Populare din Găgăuzia (APG), cu solicitarea să modifice Codul electoral local. Preşedintele APG susţine că nu a ştiut că actele primite ar fi false.

12 iulie 2016
343
Arhiva

CNI a amânat examinarea dosarului lui Serafim Urechean

Preşedintele Curţii de Conturi (CC), Serafim Urechean, este bănuit de Comisia Naţională de Integritate (CNI) că nu ar fi indicat toate veniturile şi proprietăţile în declataţia de avere pentru anul 2012. Membrii CNI însă nu au emis o decizie finală, dosarul urmând să fie reexaminat. Serafim Urechean susţine că unii membri ai CNI nu se bazează pe fapte reale, ci ar face jocul partidelor.

16 iunie 2014
387