(VIDEO) Ministrul Justiției: Presa nu mai este o sursă de informare veridică, de aceea Autoritatea Națională de Integritate nu se va mai putea sesiza din presă

Arhiva 12 august 2016 625
Vladimir Cebotari: Presa nu mai este o sursă de informare veridică, de aceea Autoritatea Națională de Integritate nu se va mai putea sesiza din presă

Presa nu mai este o sursă de informare veridică, de aceea Autoritatea Națională de Integritate (ANI) nu se va mai putea sesiza din materialele din mass-media, a declarat ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată. El a argumentat în acest mod excluderea mijloacelor de informare în masă din legea referitoare la ANI, ca surse din care inspectorii de integritate se vor putea sesiza pentru a face controale.Potrivit ministrului Justiției, în ultimul timp, presa s-a divizat în funcție de preferințele politice și ar fi fost implicată în cele mai grave probleme pe care le-a avut Republica Moldova în ultima perioadă, precum fraudele bancare. ”Este cunoscut și indiscutabil că apar articole la comandă și o spune asta lumea din toate taberele, o spune clasa jurnaliștilor, o spun cei care consumă articolele. Nu se respectă, din păcate, paritatea de opinii sau echidistanța. Nu mă refer la toți, bineînțeles, dar, din păcate, presa se de-credibilizează împreună cu clasa politică. Din acest punct de vedere, nu mai poate deveni o sursă veridică de informare. Și acest lucru l-a evidențiat Comisia Națională de Integritate, care a avut atâtea autosesizări din articolele din presă, care nu au fost suficient de bine documentate, care doar le-a creat volum de muncă, care nu s-a soldat cu niciun rezultat, dar au consumat resurse importante”, a spus Vladimir Cebotari într-un interviu acordat portalului Moldova Curată.

Ministrul a mai declarat că ANI ar urma să devină funcțională cel târziu în ianuarie 2017 și va avea un buget considerabil mai mare decât Comisia Națională de Integritate. De asemenea, noua Autoritate va avea și un nou sediu.

Aici e interviul video.

Natalia EnachePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Maria Albot

Integritatea în activitatea politică

20 ianuarie 2019
1181
Arhiva

Profil candidat: Constantin Boeștean

Integritate în activitatea politică

31 ianuarie 2019
1527
Arhiva

Victor Strătilă despre punctajul mic obținut la proba s...

Candidatul Teodor Cîrnaț care a obținut cele mai multe puncte la proba scrisă pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), a apreciat, după test, că „proba a fost bine gândită”, în schimb, al doilea participant la concurs, Victor Strătilă, fost  vicepreședinte al CNI, a refuzat să vorbească la acest subiect.

22 septembrie 2017
664
Arhiva

Profil candidat: Vasile Costin

Integritatea în activitatea politică

08 februarie 2019
1065
Arhiva

Procurorul general a dispus începerea urmăririi penale...

Procurorul general, Corneliu Gurin, a dispus începerea urmăririi penale în cazul unuia dintre subalternii săi. Este vorba despre Igor Balmuş, procurorul Secţiei control al executării pedepselor şi locurilor de detenţie din cadrul Direcţiei investigaţii generale a Procuraturii Generale. Decizia a fost luată după ce, în luna octombrie, membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) au sesizat oamenii legii pentru că în declaraţia pe venituri şi proprietăţi pentru anul 2013, Igor Balmuş nu a indicat un automobil de model Volkswagen Transporter, zece conturi bancare şi 35 de acţiuni la o întreprindere.  

06 ianuarie 2015
2827
Arhiva

ONG-urile propun membrilor Guvernului să semneze Declar...

Organizaţiile Neguvernamentale salută iniţiativa candidatului la funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova, dl Ion Sturza, şi propun modelul Declaraţiei de integritate, în calitate de punct de pornire în stabilirea unui stat de drept.

29 decembrie 2015
819