Candidat: Mihai Sclifos, PSRM

Arhiva 8 octombrie 2019 1490

Integritatea în activitatea politică



Mihai Sclifos, 36 de ani, este candidatul PSRM la funcţia de primar al or. Criuleni. A absolvit Facultatea de bussines şi administrare din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova în anul 2015. În vara anului curent a decis să se lanseze în politică. A devenit membru al PSRM în iulie 2019. „Am decis să ader la PSRM pentru că la momentul actual e cel mai puternic partid. Sunt tânăr, energic, sunt sportiv – am practicat luptele atletice, am ambiţii şi cred  că aş putea face multe lucruri bune pentru oraşul Criuleni”, a declarat Sclifos pentru Moldova Curată.

Candidatul a menţionat că a lucrat o perioadă peste hotare, în ţări cum ar fi Rusia, România, Germania şi Austria.

La alegerile locale generale din 2015 a candidat independent şi a acces în funcţia de consilier în Consiliul orăşenesc Criuleni.

Nu a făcut parte din alte partide şi până la momentul actual nu a contribuit cu cotizaţii ori sponsorizări la PSRM.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale 

În declaraţia de avere şi interese personale depusă la CEC în campania pentru alegerile locale din 2019 candidatul indică venituri obţinute din indemnizaţia de consilier pe parcursul a doi ani în sumă de doar 3000 de lei.

Totodată acesta indică veniturile soţiei în sumă de 133 mii de lei. Mihai Sclifos mai declară două terenuri agricole procurate în 2014 şi în 2015 cu o suprafaţă de 1, 88 ha şi 2,31 ha, estimate la 42 mii de lei şi o casă de locuit obţinută prin  moştenire în 1995 cu o suprafaţă de 0, 17 ha, estimată la 10 mii de lei.

La compartimentul bunuri mobile, candidatul indică un automobil de model Fiat, fabricat în 2005 pe care l-a procurat în 2015, estimat la 20 000 lei; şi un tractor fabricat în 1995, procurat în 2018 cu doar 15 mii lei.

La întrebarea cum își întreţine familia cu un venit de doar 3000 de lei şi în ce condiţii a procurat unităţile de transport la un  preţ atât de mic, candidatul a răspuns că îşi întreţine familia din banii pe care i-a câştigat peste hotare, iar unităţile de transport le-a procurat la un  preţ mic, deoarece sunt vechi. Acesta a mai precizat că are o livadă, dar la întrebarea ce fel de livadă e şi ce suprafaţă are, a refuzat să răspundă menţionând că ar fi „date cu caracter personal”.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Сын председателя Народного собрания Гагаузии и бизнесме...

От села Ферапонтьевка Центризбирком Гагаузии зарегистрировал троих кандидатов в депутаты. Это Леонид Константинов, который является сыном председателя законодательного органа Гагаузии Дмитрия Константинова, Виталий Чебану, преуспевающий бизнесмен, чье имя фигурировало в одном из уголовных дел по факту вывода денег из «Banca de Economii», и медсестра Елена Марченко, которую поддерживает Партия социалистов.

03 noiembrie 2016
2011
Accesul la informații pe înțelesul tuturor

IP Căpitănia Portului Giurgiulești ne îngrădește accesu...

Întrebare: Sunt reprezentant al unei organizații neguvernamentale în domeniul anticorupție. În baza Legii privind accesul la informație, am solicitat  Căpităniei Portului Giurgiulești să includă organizația pe care o reprezint în lista părților interesate în procesul de consultare publică în cadrul Căpităniei și să ne prezinte următoarele informații: numele, prenumele, funcția și numărul de contact ale persoanei responsabile de procesul decizional în cadrul IP Căpitănia Portului Giurgiulești; să ne informeze despre organizarea consultărilor publice și a ședințelor publice,  despre modalități de depunere a recomandărilor, dar și despre locul unde cetățenii se pot informa referitor la proiectele de decizie etc.

26 ianuarie 2018
1006
Arhiva

Mobilizare democrată pentru colectarea semnăturilor la...

În timp ce conducerea Partidului Democrat din Moldova anunţă că echipa a reuşit să strângă într-un timp record numărul necesar de semnături pentru susţinerea candidatului Marian Lupu în scrutinul prezidenţial, angajaţii unei instituţii publice din Cahul divulgă detalii curioase despre modul în care formaţiunea a colectat semnăturile. Câţiva angajaţi ai Fabricii de Brânzeturi din Cahul spun că în ziua în care PDM a luat listele de subscripţie de la Comisia Electorală Centrală, la Fabrică a fost convocată o adunare a lucrătorilor. Oamenilor li s-a spus să aducă, obligatoriu, buletinele de identitate.

13 septembrie 2016
1369
Arhiva

Profil candidat: Ion Terguță

Integritatea în activitatea politică

27 ianuarie 2019
1344
Arhiva

ANI i-a plătit 5 mii de lei despăgubire unui procuror s...

Procurorul sectorului Buiucani al capitalei, Igor Demciucin, a câştigat la Curtea Supremă de Justiţie litigiul împotriva Autorităţii Naţionale de Integritate, succesoarea Comisiei Naţionale de Integritate (CNI). Instituţia a fost obligată să-i plătească procurorului un prejudiciu moral de 5 mii de lei, pentru că nu ar fi avut dreptate atunci când a constatat că omul legii a inclus date false în declaraţia de avere. Procurorul s-a plâns în instanţă că CNI i-ar fi lezat grav onoarea şi demnitatea şi a cerut de la actuala ANI un prejudiciu moral de 300 de mii de lei. Magistraţii au redus suma la 5 mii de lei.

26 mai 2017
1060
Arhiva

CSM vrea să verifice averile judecătorilor

Consiliul Superior al Magistraturii vrea să obțină dreptul de a verifica averile judecătorilor, competență pe care o are în prezent doar Comisia Națională de Integritate (CNI). Juriștii din organizațiile neguvernamentale, dar și conducerea CNI se pronunță împotriva acestei inițiative, spunând că astfel s-ar dubla competențele celor două instituții. Președintele CSM, Victor Micu, care este unul dintre autorii inițiativei, argumentează că, dimpotrivă, acest lucru va permite o reacție mai rapidă și sancționarea disciplinară a judecătorilor care nu își declară corect averile.

30 septembrie 2015
826