Ana Guțu, suspectată de conflict de interese

Interese la vedere 3 mai 2013 421

Deputatul liberal Ana Guțu este suspectată de încălcarea Legii cu privire la conflictul de interese.Comisia Națională de Integritate (CNI) a inițiat o procedură de control din oficiu în privința deputatei, pe care o bănuiește de încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Contrar legislației care interzice parlamentarilor să dețină o funcție de conducere în cadrul altor instituții, CNI susține că Ana Guțu deține în prezent funcția de prim-vicerector al Universității Libere Internaționale din Moldova.

Comisia afirmă că s-a autosesizat în privința acestui caz după ce pe pagina web a universității a apărut o informație despre activitatea deputatei în cadrul instituției.

Menționăm că și în declarația de avere a deputatei pentru anul 2012, aceasta a indicat venituri de peste 170 de mii de lei din activitatea didactică la ULIM.

Contactată de portalul Moldova curată Ana Guțu a declarat că a scris cerere de autosuspendare din funcția de prim-vicerector al ULIM încă în anul 2009, îndată după ce a ajuns în Parlament.

”Activitatea didactică nu este interzisă prin lege. Activez la ULIM prin cumul. E adevărat că fac și activitate de consiliere, dar nici acest lucru nu este ilegal. Aștept să găsească CNI măcar un proiect de lege promovat de mine în Parlament în privința ULIM-ului”, a declarat Guțu.

Deputata consideră că CNI a inițiat acest control la comandă politică.

”E clar că această ”sesizare” vine din partea grupului Ghimpu”, a precizat Guțu.

Pe de altă parte, pe pagina-web a Universității Libere Internaționale din Moldova, la compartimentul vicerectori continuă să figureze numele Anei Guțu. Conducerea universității nu a fost de găsit pentru a explica situația.

I.V.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Administrația de Stat a Drumurilor confirmă că în insti...

În cadrul Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), structură subordonată Ministerului Economiei și Infrastructurii, unii angajați lucrează alături de soți/soții, verișori, nepoți etc. A confirmat-o pentru Moldova Curată directorul general al ASD, Gheorghe Curmei, care, el însuși are o verișoară în funcția de șefă de serviciu. Chiar dacă, potrivit organigramei, verișoara i se subordonează, Gheorghe Curmei afirmă că nici el, nici angajații, nu se află în situație de conflict de interese. 

23 august 2018
521
Interese la vedere

Curtea Constituțională are autoturism nou, cumpărat cu...

Trei mașini de model Skoda Octavia care aparțineau Curții Constituționale din Moldova (CC) au fost date la trei primării din raionul Orhei. În schimb, parcul de mașini al Curții s-a îmbogățit cu un alt autoturism de model Skoda Superb, care a costat aproape jumătate de milion de lei.

20 iulie 2018
508
Interese la vedere

Usatîi cere bani de la CNI

Ministrul Sănătăţii Andrei Usatîi cere de la Comisia Naţională de Integritate (CNI) 20 de mii de lei drept prejudiciu moral. Ministrul susţine că CNI i-ar fi afectat grav onoarea şi reputaţia profesională atunci când a constatat conflict de interese în cazul reorganizării de către Andrei Usatîi a unor instituţii medico - sanitare publice.

26 iulie 2013
505
Interese la vedere

Ginerele şi soacra continuă să lucreze împreună la prim...

La sfârşitul anului trecut, Moldova Curată a descoperit un conflict de interese la Primăria Pietrosu din raionul Făleşti, acolo unde primarul Ghenadie Grădinari o are în subordine pe soacra sa, care este contabilă. Comisia Naţională de Integritate (CNI) s-a autosesizat, a examinat situaţia şi a constatat conflict de interese. Alesul local a rămas însă nesancţionat, deoarece membrii CNI au clasat cazul.

12 iulie 2016
357