Ana Guțu, suspectată de conflict de interese

Interese la vedere 3 mai 2013 856

Deputatul liberal Ana Guțu este suspectată de încălcarea Legii cu privire la conflictul de interese.Comisia Națională de Integritate (CNI) a inițiat o procedură de control din oficiu în privința deputatei, pe care o bănuiește de încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Contrar legislației care interzice parlamentarilor să dețină o funcție de conducere în cadrul altor instituții, CNI susține că Ana Guțu deține în prezent funcția de prim-vicerector al Universității Libere Internaționale din Moldova.

Comisia afirmă că s-a autosesizat în privința acestui caz după ce pe pagina web a universității a apărut o informație despre activitatea deputatei în cadrul instituției.

Menționăm că și în declarația de avere a deputatei pentru anul 2012, aceasta a indicat venituri de peste 170 de mii de lei din activitatea didactică la ULIM.

Contactată de portalul Moldova curată Ana Guțu a declarat că a scris cerere de autosuspendare din funcția de prim-vicerector al ULIM încă în anul 2009, îndată după ce a ajuns în Parlament.

”Activitatea didactică nu este interzisă prin lege. Activez la ULIM prin cumul. E adevărat că fac și activitate de consiliere, dar nici acest lucru nu este ilegal. Aștept să găsească CNI măcar un proiect de lege promovat de mine în Parlament în privința ULIM-ului”, a declarat Guțu.

Deputata consideră că CNI a inițiat acest control la comandă politică.

”E clar că această ”sesizare” vine din partea grupului Ghimpu”, a precizat Guțu.

Pe de altă parte, pe pagina-web a Universității Libere Internaționale din Moldova, la compartimentul vicerectori continuă să figureze numele Anei Guțu. Conducerea universității nu a fost de găsit pentru a explica situația.

I.V.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Tot mai mulți demnitari uită să-și declare toate bunuri...

După ce a expirat termenul de depunere a declarațiilor de avere și interese pentru anul 2014, adică după data de 31 martie, Comisia Națională de Integritate (CNI) a început să primească cereri în care funcționarii solicită permisiunea de a corecta declarațiile depuse, motivând că au comis erori din neatenție. Până la 16 aprilie CNI a recepționat 70 astfel de cereri. După mai multe discuții, Comisia a decis să nu accepte depunerea repetată a declarațiilor. 

19 aprilie 2015
560
Interese la vedere

CNI confirmă conflictul de interese în cazul ministrulu...

Comisia Naţională pentru Integritate (CNI) confirmă existenţa unui conflict de interese în care este implicat ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru şi o organizaţie fondată anterior de fiul acestuia, Andrei, care a beneficiat de 1,5 mil. lei din Fondul Ecologic Naţional. Comisia a examinat acest caz după apariţia unui material la tema respectivă publicat de TRIBUNA

29 aprilie 2013
654
Interese la vedere

Contractul încheiat de primarul din Mileştii-Mici cu so...

Primarul comunei Mileştii-Mici din raionul Ialoveni s-a condus de interesele personale atunci când a achiziţionat servicii de transport de la firma administrată de soacra sa. Constatarea aparţine Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), formulată în decizia din 29 mai. Astfel, primarul riscă o amendă, iar contractul semnat între cele două părţi ar putea fi anulat.

18 iunie 2014
782
Interese la vedere

Frate și soră cu funcții de răspundere la primăria din...

În primăria satului Cuizăuca, raionul Rezina, cuvântul „familie” are o însemnătate aparte. Și asta deoarece fratele și sora dețin funcțiile de primar și, respectiv, de contabil-șef în aceeași instituție publică. Deși situația respectivă există de doi ani în primăria de la Cuizăuca, reprezentanții Oficiului teritorial Orhei al Cancelariei de Stat susțin că nu au știut despre acest fapt, însă afirmă este vorba de un conflict de interese, fiindcă ambele persoane dețin funcții de răspundere în primăria din localitate.

05 iunie 2013
858