Averile vicepreşedintelui şi secretarului CEC vor fi analizate de CNI
În şedinţa din 7 noiembrie 2013 a Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) vor fi discutate declaraţia de venituri şi proprietăţi pentru anul 2012 a lui Ştefan Urâtu, vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), şi a lui Andrei Volentir, secretarul CEC. Totodată, vor fi iniţiate două controale pe numele lui Igor Condrea, şef adjunct al unei direcţii în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat din Ialoveni, şi al lui Iurie Buga, primarul comunei Micleşti din raionul Criuleni.
În cadrul şedinţei urmează a fi iniţiate două controale pe numele celor doi reprezentanţi ai Comisiei Electorale Centrale. Aceştia ar fi încălcat regimul juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii pentru anul 2012.
Pe agenda CNI figurează şi subiectul privind încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese de către primarul comunei Micleşti din raionul Criuleni. Moldova Curată a publicat un material în care relata despre faptul că alesul local are în subordinea sa două rude – pe soţia lui, care este contabilă, şi pe socrul său, care activează în calitate de inginer cadastral. CNI s-a autosesizat în baza acestui material şi va decide începerea procedurii de control privind eventualele încălcări ale regimului juridic privind conflictul de interese.
Tot de conflict de interese este bănuit şi Igor Condrea, şef adjunct al unei direcţii în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat din Ialoveni.
Menţionăm că, după ce Comisia aprobă procesul-verbal privind efectuarea controlului din oficiu, începe examinarea datelor şi a informaţiilor incluse în sesizare sau în procesul-verbal care sunt comparate cu datele din declaraţia cu privire la venituri şi proprietate şi din declaraţia de interese personale. În acest caz, Comisia este obligată să anunţe imediat persoana supusă controlului despre începerea procedurii de verificare.
Lilia Zaharia
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Iurie Ciocan: „Partidele care nu acumulează la alegeri...
Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, este de părere că „partidele care de două ori consecutiv în alegeri parlamentare nu se bucură nici de susținerea membrilor săi, deci acumulează un număr de voturi mai mic decât cel de membri declarați, trebuie lichidate”.
PRECIZARE
În legătură cu intrepretările care au apărut într-o știre a postului de televiziune Jurnal TV despre ”solicitarea Asociației Presei Independente (API) către Comisia Națională de Integritate (CNI) de a verifica conturile bancare ale membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) pentru a vedea dacă membrii CCA au obținut sau nu beneficii de la liderii socialiști după acordarea licenției firmei ”Exclusiv Media” SRL care va retransmite postul rusesc NTV”, facem următoarele precizări:
Vicepreședintele Judecătoriei Botanica nu divulgă prețu...
Vicepreședintele Judecătoriei sectorului Botanica din municipiul Chișinău, Radu Țurcanu, refuză să indice în declarațiile de avere prețul autoturismelor pe care le deține. Familia sa este proprietară a două mașini, un Mercedes Benz și o Toyota Corola, ambele fabricate în anul 2010, dar cumpărate în 2011 și 2014. Pe de o parte, judecătorul spune că a indicat o singură dată valoarea lor, în declarațiile pentru anul în care acestea au fost cumpărate, de aceea nu le indică și în alți ani. Pe de altă parte, afirmă că prețul poate fi secret comercial, de aceea nu-l divulgă.
Preşedinte judecătoriei Buiucani şi-a cumpărat apartame...
Dorin Dulghieru, preşedintele Judecătoriei Buiucani din municipiul Chişinău, a solicitat de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să-i fie alocat spaţiu locativ, chiar dacă deține un apartament în Chişinău. Acum magistratul are două apartamente, dintre care unul cu suprafaţa de peste 87 metri patraţi. L-a cumpărat la un preţ preferenţial, de peste 31 de mii de euro.
Aici așteptăm comentariul tău!