Averile vicepreşedintelui şi secretarului CEC vor fi analizate de CNI

Arhiva 6 noiembrie 2013 493

În şedinţa din 7 noiembrie 2013 a Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) vor fi discutate declaraţia de venituri şi proprietăţi pentru anul 2012 a lui Ştefan Urâtu, vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), şi a lui Andrei Volentir, secretarul CEC. Totodată, vor fi iniţiate două controale pe numele lui Igor Condrea, şef adjunct al unei direcţii în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat din Ialoveni, şi al lui Iurie Buga, primarul comunei Micleşti din raionul Criuleni.
În cadrul şedinţei urmează a fi iniţiate două controale pe numele celor doi reprezentanţi ai Comisiei Electorale Centrale. Aceştia ar fi încălcat regimul juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii pentru anul 2012.

Pe agenda CNI figurează şi subiectul privind încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese de către primarul comunei Micleşti din raionul Criuleni. Moldova Curată a publicat un material în care relata despre faptul că alesul local are în subordinea sa două rude – pe soţia lui, care este contabilă, şi pe socrul său, care activează în calitate de inginer cadastral. CNI s-a autosesizat în baza acestui material şi va decide începerea procedurii de control privind eventualele încălcări ale regimului juridic privind conflictul de interese.

Tot de conflict de interese este bănuit şi Igor Condrea, şef adjunct al unei direcţii în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat din Ialoveni.

Menţionăm că, după ce Comisia aprobă procesul-verbal privind efectuarea controlului din oficiu,  începe examinarea datelor şi a informaţiilor incluse în sesizare sau în procesul-verbal care sunt comparate cu datele din declaraţia cu privire la venituri şi proprietate şi din declaraţia de interese personale. În acest caz, Comisia este obligată să anunţe imediat persoana supusă controlului despre începerea procedurii de verificare.


Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Alexandru Jolnaci

Integritatea în activitatea politică

20 februarie 2019
533
Arhiva

Dumitru Visterniceanu despre tăierea finanțării europen...

Dumitru Visterniceanu, unul dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii aflat la final de mandat, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată despre transparența concursului pentru funcțiile de membri ai CSM și despre tăierea finanțării europene pentru reformele în sectorul justiției din Republica Moldova. El susține că CV-urile candidaților ar fi putut fi publicate mai devreme și că nu a fost niciun motiv ca să nu fie făcute publice din timp.

20 octombrie 2017
330
Arhiva

Viorel Chetraru: în prezent la CNA se află sechestrate...

În Republica Moldova nu există o politică integrată de gestionare și recuperare a activelor, ceea ce face dificilă colectarea probelor, sechestrarea, confiscarea și recuperarea veniturilor. De asemenea, instituțiile de la Chișinău nu au experiență în identificarea, sechestrarea și confiscarea bunurilor peste hotare. Acestea sunt concluzii formulate de un expert  al Institutului Basel de la Geneva, care a realizat un studiu referitor la situația pe domeniu în Republica Moldova. 

31 mai 2016
291
Accesul la informații pe înțelesul tuturor

Primăria nu-mi oferă informația de interes public solic...

Întrebare: Sunt consilier local în satul Dubăsarii Vechi.  La 9 octombrie 2017, am  solicitat Primăriei să-mi furnizeze următoarele documente:

29 noiembrie 2017
437