Averile vicepreşedintelui şi secretarului CEC vor fi analizate de CNI

Arhiva 6 noiembrie 2013 110

În şedinţa din 7 noiembrie 2013 a Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) vor fi discutate declaraţia de venituri şi proprietăţi pentru anul 2012 a lui Ştefan Urâtu, vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), şi a lui Andrei Volentir, secretarul CEC. Totodată, vor fi iniţiate două controale pe numele lui Igor Condrea, şef adjunct al unei direcţii în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat din Ialoveni, şi al lui Iurie Buga, primarul comunei Micleşti din raionul Criuleni.
În cadrul şedinţei urmează a fi iniţiate două controale pe numele celor doi reprezentanţi ai Comisiei Electorale Centrale. Aceştia ar fi încălcat regimul juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii pentru anul 2012.

Pe agenda CNI figurează şi subiectul privind încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese de către primarul comunei Micleşti din raionul Criuleni. Moldova Curată a publicat un material în care relata despre faptul că alesul local are în subordinea sa două rude – pe soţia lui, care este contabilă, şi pe socrul său, care activează în calitate de inginer cadastral. CNI s-a autosesizat în baza acestui material şi va decide începerea procedurii de control privind eventualele încălcări ale regimului juridic privind conflictul de interese.

Tot de conflict de interese este bănuit şi Igor Condrea, şef adjunct al unei direcţii în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat din Ialoveni.

Menţionăm că, după ce Comisia aprobă procesul-verbal privind efectuarea controlului din oficiu,  începe examinarea datelor şi a informaţiilor incluse în sesizare sau în procesul-verbal care sunt comparate cu datele din declaraţia cu privire la venituri şi proprietate şi din declaraţia de interese personale. În acest caz, Comisia este obligată să anunţe imediat persoana supusă controlului despre începerea procedurii de verificare.


Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

ONG-urile solicită Parlamentului să se expună prin vot...

Organizațiile semnatare consideră că declarația de ieri a Președintelui Parlamentului despre eșuarea tentativei de investire a Guvernului ca urmare a lipsei cvorumului este una nefondată și solicită Parlamentului să se convoace repetat într-o ședință specială pentru a se pronunța asupra programului de activitate și listei Guvernului propus de Ion Sturza, candidatul desemnat la funcția de Prim-ministru.

05 ianuarie 2016
75
Arhiva

Doar o treime din persoanele cu funcţii de răspundere a...

Persoanele cu funcţii de răspundere mai au zile numărate în care pot să-și completeze declaraţiile de venituri şi proprietate, dar şi de interese personale pentru anul 2014. Până acum, din cele circa o sută de mii de declaraţii, câte sunt aşteptate la Comisia Naţională de Integritate (CNI), au fost depuse doar o treime.

27 martie 2015
73
Arhiva

Confiscarea averilor în cazurile penale și civile: rezu...

11 aprilie 2018
76
Arhiva

Profil candidat: Constantin Tutu

Integritatea în activitatea politică

23 ianuarie 2019
97
Arhiva

Un nou membru al Consiliului de Integritate al ANI – Vi...

Consiliul de Integritate (CI), care va alege președintele și vice-președintele viitoarei Autorități Naționale de Integritate (ANI), are încă un membru desemnat. Este vorba despre președintele Consililui Superior al Magistraturii (CSM), Victor Micu, numit în această funcție de instituția pe care o conduce, la ședința din 6 septembrie 2016.

06 septembrie 2016
97
Arhiva

Un consilier al lui Igor Dodon a fost numit în funcție,...

Consilierul președintelui Igor Dodon pentru relații interetnice, Serghei Mișin, numit în funcție acum 4 luni, este, în prezent, subiectul unei cauze penale pornite de Procuratura Anticorupție, după ce o fostă clientă care l-a angajat ca avocat, l-a acuzat că a mințit-o timp de doi ani și jumătate. O investigație publicată vineri de Ziarul de Gardă arată că Serghei Mișin și-ar fi mințit clienta despre existența unui litigiu în instanță și despre pronunțarea unor hotărâri judecătorești în favoarea sa. Până la urmă, el i-a restituit banii pentru pretinsele servicii (15 mii de lei), dar femeia a ratat termenele de adresare în judecată și astfel a pierdut, practic, banii pe care i-a investit în construcția unui apartament.

03 mai 2019
125