Boris Gherasim, bănuit că și-ar fi favorizat rudele

Arhiva 29 mai 2013 70
Boris Gherasim, viceministrul Transporturilor

Săptămâna trecută, Procuratura Generală a prelungit pentru încă o lună acțiunile de urmărire penală în dosarul în care este bănuit Boris Gherasim, viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Acesta este cercetat penal, fiind bănuit de abuz în serviciu. Oficialul se consideră nevinovat.În luna februarie curent, într-un comunicat de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) era menţionat că oficialul s-ar fi folosit de funcţia de ministru pentru a promova o companie, gestionată de una dintre rudele sale apropiate, desemnând-o câştigătoarea licitaţiilor publice pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie a unor tronsoane de drum. Cauza respectivă a fost transmisă pentru investigare Procuraturii Anticorupţie.

Citat de Procuratură

Dorin Compan, procuror de la Procuratura Anticorupţie, cel care este responsabil de instrumentarea acestui caz, susţine că viceministrul a fost citat la 23 mai curent, însă avocatul acestuia nu a putut să se prezinte la audiere. „Boris Gherasim a fost astăzi (28 mai – n.r.) la procuratură. Săptămâna trecută acestuia i-a fost prelungit pentru încă o lună mandatul de bănuit. Cazul este investigat în continuare, încă sunt acumulate probe”, specifică procurorul.

„Eu mi-am făcut datoria într-un mod cinstit”

La rândul său, Boris Gherasim a declarat pentru Moldova Curată că este nevinovat. „Nu am încălcat legislaţia, nu m-am folosit de funcţia pe care am ocupat-o şi o mai deţin, de aceea bănuielile pe care le au organele legii rămân a fi bănuieli. Până la urmă, situaţia creată reprezintă pentru mine o înjosire, fiindcă am muncit în ţara aceasta. Moral este foarte greu, nu atât pentru mine, cât pentru copiii mei şi persoanele apropiate mie, care mă cunosc foarte bine. Cu ce se va termina povestea, doar Dumnezeu ştie! Eu mi-am făcut şi îmi fac datoria cinstit!”, conchide viceministrul.

Lilia Zaharia


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Apartamente la preț redus pentru mama și rudele magistr...

Președintele Judecătoriei sectorului Râșcani din municipiul Chișinău, Oleg Melniciuc, și-a procurat un spațiu comercial de 82 m. p. într-un bloc de locuințe din sectorul Botanica al capitalei, construit special pentru magistrați și angajații Judecătoriei pe care o conduce. Asta în condițiile în care anterior susținea că este nevoie de construcția acestui bloc pentru a asigura judecătorii și pe copiii acestora cu locuințe. În aceeași clădire s-au ales cu apartamente mama magistratului, câteva dintre rudele sale, dar și președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu. Blocul se află pe strada Hristo Botev 6 și urmează să fie dat în folosință la începutul anului 2017. 

29 noiembrie 2016
67
Arhiva

Curtea Constituţională: Informaţiile despre utilizarea...

Funcționarii unei instituții publice care refuză să prezinte informații atunci când li se solicită acest lucru sunt obligați să demonstreze că divulgarea datelor pune în pericol securitatea statului și a cetățenilor. Decizia aparține Curții Constituţionale și a fost luată luni, 22 iunie. Magistrații au explicat că dreptul la informație poate fi restrâns doar atunci când are la bază un scop real și justificat de protecție a unui interes legitim privind protejarea cetățenilor sau asigurarea securităţii naţionale, iar interesul public pentru aflarea informației nu prevalează.

22 iunie 2015
48
Arhiva

Profil candidat: Alexandr Minizianov

Integritate în activitatea politică

07 februarie 2019
82
Arhiva

Guma renunță la mandatul de deputat

Deputatul democrat Valeriu Guma a anunțat astăzi că renunță la mandatul de deputat pentru a pune capăt speculațiilor și acuzațiilor care i se aduc că ar încerca să se acopere cu imunitate parlamentară pentru a scăpa de pedeapsa la care a fost condamnat de Curtea Supremă de Justiție din România.

13 februarie 2014
54
Arhiva

MAI vrea să-şi testeze angajații, de rând cu CNA

La trei săptămâni de la demararea procesului de testare a integrităţii profesionale a funcționarilor publici, divergenţele dintre instituţii ies la iveală. Bunăoară, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) insistă să le fie acordat dreptul de a-şi verifica propriii angajaţi. Deocamdată, în baza noilor prevederi, împuternicirea de a desfăşura astfel de testări o au doar Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS). Conducerea Centrului deschide parantezele şi explică faptul că MAI încearcă astfel să obţină acces la baza de date a cazierelor integrităţii profesionale în privinţă poliţiştilor, pe care ar urma să o deţină CNA şi SIS. Acest lucru, consideră angajaţii Centrului, ar duce la deconspirări şi scurgeri de informaţie.

06 septembrie 2014
75
Arhiva

Natalia Trofim, șefă de direcție la Curtea de Conturi:...

Sectorul achizițiilor publice reprezintă un domeniu favorabil pentru fraudă și abuz, fiind foarte sensibil la acte de corupție, a declarat şefa direcţiei generale de audit al bugetului de stat şi patrimoniului din cadrul Curții de Conturi, Natalia Trofim, într-un interviu pentru Moldova Curată.

28 martie 2016
62