Boris Gherasim, bănuit că și-ar fi favorizat rudele
Săptămâna trecută, Procuratura Generală a prelungit pentru încă o lună acțiunile de urmărire penală în dosarul în care este bănuit Boris Gherasim, viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Acesta este cercetat penal, fiind bănuit de abuz în serviciu. Oficialul se consideră nevinovat.
În luna februarie curent, într-un comunicat de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) era menţionat că oficialul s-ar fi folosit de funcţia de ministru pentru a promova o companie, gestionată de una dintre rudele sale apropiate, desemnând-o câştigătoarea licitaţiilor publice pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie a unor tronsoane de drum. Cauza respectivă a fost transmisă pentru investigare Procuraturii Anticorupţie.
Citat de Procuratură
Dorin Compan, procuror de la Procuratura Anticorupţie, cel care este responsabil de instrumentarea acestui caz, susţine că viceministrul a fost citat la 23 mai curent, însă avocatul acestuia nu a putut să se prezinte la audiere. „Boris Gherasim a fost astăzi (28 mai – n.r.) la procuratură. Săptămâna trecută acestuia i-a fost prelungit pentru încă o lună mandatul de bănuit. Cazul este investigat în continuare, încă sunt acumulate probe”, specifică procurorul.
„Eu mi-am făcut datoria într-un mod cinstit”
La rândul său, Boris Gherasim a declarat pentru Moldova Curată că este nevinovat. „Nu am încălcat legislaţia, nu m-am folosit de funcţia pe care am ocupat-o şi o mai deţin, de aceea bănuielile pe care le au organele legii rămân a fi bănuieli. Până la urmă, situaţia creată reprezintă pentru mine o înjosire, fiindcă am muncit în ţara aceasta. Moral este foarte greu, nu atât pentru mine, cât pentru copiii mei şi persoanele apropiate mie, care mă cunosc foarte bine. Cu ce se va termina povestea, doar Dumnezeu ştie! Eu mi-am făcut şi îmi fac datoria cinstit!”, conchide viceministrul.
Lilia Zaharia
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Procuror DNA: Dacă sistemul judiciar nu îşi doreşte cu...
Procurorul șef-adjunct al Direcției Naționale Anticorupție de la București, Nistor Călin, spune că o combatere eficientă a corupției este posibilă doar în cazul în care există o voinţă a sistemului judiciar în primul rând și abia în al doilea rând a societăţii civile. În opinia sa, politicienii sunt ultimii care îşi doresc o reformă adevărată a sistemului judiciar, de aceea ei ar trebui determinaţi să o accepte.
Astăzi este ultima zi de depunere a declaraţiilor la CN...
La 20 aprilie, adică astăzi, este data limită când Comisia Naţională de Integritate (CNI) mai poate primi declaraţiile de venituri şi proprietate şi de interese personale pentru anul 2015. Până astăzi, la CNI erau depuse circa 72 de mii de declaraţii.
Deputatul Grigore Repeșciuc a acumulat zeci de mii de l...
Deputatul democrat Grigore Repeșciuc, acum degrevat deoarece candidează la un nou mandat de primar al orașului Căușeni, s-a pomenit acționat in judecată de către Intreprinderea municipală de gestionare a fondului locativ nr. 15 din Chișinău, pentru neplata datoriilor la utilități. Datoria a ajuns la peste 40 de mii de lei, ne-a spus jurista Intrepinderii, iar prima ședință de judecată in acest litigiu ar urma să aibă loc pe 30 octombrie 2019. De cealaltă parte, Grigore Repeșciuc spune că a aflat de la noi despre aceste datorii.
Constantin Becciev a fost restabilit în funcție: S.A „A...
Judecătoria Chișinău a emis, la 20 februarie curent, o decizie prin care a constatat că fostul director al Societății pe Acțiuni „Apă-Canal” Chișinău, Constantin Becciev, a fost demis ilegal. Prin hotărârea instanței, Becciev a fost restabilit în funcție, iar instituția va trebui să-i plătească un prejudiciu moral în valoare de circa 34 de mii de lei și alte zece mii vor fi achitate pentru cheltuieli de judecată.
Aici așteptăm comentariul tău!