Candidat: Adriana Buciușcanu, PAS

Orhei 18 octombrie 2019 1122

Adriana Buciușcanu, candidata Partidului PAS la funcția de primar al comunei  Vatici, Orhei, este absolventă a facultății de istorie a Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava şi unicul în raionul Orhei candidat în aceste alegeri care are titlul de doctor în istorie.În perioada 2003-2007 a activat ca profesoară de istorie și limbă engleză la Orhei, următorii doi ani - în calitate de facilitator comunitar în cadrul programului IREX-CPP la Orhei, contribuind la implementarea a peste 20 de proiecte. A mai activat în calitate de expert principal în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Rurală ADR-Centru la Orhei. 

În perioada ianuarie 2013 – septembrie 2015 a fost șefă a serviciului de asistență socială comunitară la Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Orhei, în 2016 a fost numită directoare a  Gimnaziului Vatici, iar după încheierea concediului de maternitate cu al treilea copil a decis să activeze ca specialist pentru atragerea investițiilor la CR Orhei. A fost membră a grupului de inițiativă ”Pune umărul” pentru implementarea proiectului de diversificare a serviciilor educaționale din municipiul Orhei.  

În politică Adriana Buciuşcanu a fost implicată ca activistă a Partidului Social-Liberal doar o perioadă scurtă, pe când era facilitator comunitar. Acum pretinde la funcția de primar de Vatici ca reprezentantă a PAS, partid care participă în alegeri în cadrul Blocului ACUM.     Işi motivează scopul de a deveni primar prin dorința de a implementa mai multe proiecte de dezvoltare comunitară în comuna Vatici, care este baștina soțului său și unde locuieşte familia sa.

Integritatea in gestionarea averii și intereselor personale

Veniturile şi averea dnei Buciuşcanu sunt destul de modeste. În calitate de specialist pentru atragerea investiţiilor la CR Adriana Buciușcanu ridică un salariu de 5000 de lei. Împreună cu familia locuieşte într-o casă din s. Vatici, primită ca moştenire de la părinţii soţului. Familia mai dispune de un  automobil Fiat, de 20 de ani.  

Adriana Buciuşcanu administrează societatea cu răspundere limitată SORISIMO, fondată în 2016, şi care activează în domeniul învăţământului sportiv, artistic şi recreaţional. Potrivit portalului www. infodebit.md, societatea SORISIMO doar în 2017 a înregistrat o cifră de afaceri de 240 de mii de lei şi un venit de 125 de mii de lei.

Integritatea in gestionarea funcției publice și cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatei și nici despre abateri in gestionarea functiei publice.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Orhei

Candidat: Vasile Adașan, PDM

Vasile Adașan, 47 de ani, candidatul PDM la funcția de primar al municipiului Orhei, este fost șef al Inspectoratului de Poliție Orhei. El a fost numit in această funcție în mai 2016, prin ordinul șefului IGP, Alexandru Pânzari, care a fost desemnat, la rându-i, de către ministrul de Interne din acea perioadă Alexandru Jizdan, actual secretar general al PDM.

11 octombrie 2019
2186
Orhei

Candidat: Petru Dogocher, PLDM

Petru Dogocher, liderul actual al PLDM din raionul Orhei, pretinde la al patrulea mandat de primar al comunei Vatici, Orhei. Anterior a mai fost de trei ori primar (2003-2015) al acestei comune, iar scrutinul din iunie 2015 l-a pierdut, în turul doi, în faţa liberalului Ruslan Vascan. In perioada 2007-2015 a condus şi Asociaţia Primarilor din raionul Orhei.

18 octombrie 2019
1402
Orhei

Candidat: Tatiana Panuță, Blocul ACUM

Tatiana Pănuță, (48 de ani) candidata Blocului ACUM la funcția de primar al mun. Orhei, este de profesie psiholog clinician și activează la Spitalul de Psihiatrie Orhei și la Spitalul Raional Orhei. S-a născut în satul Isacova din r. Orhei, dar domiciliază în localitatea Mana din același raion. Anterior, nu a fost implicată în activități politice, deși afirmă că a fost membră a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

08 octombrie 2019
1393
Orhei

Candidat: Svetlana Căpăţină, PCRM

Profesoara Svetlana Căpăţină activează în calitate de specialist principal-metodist la Direcţia Generală Educaţie Orhei. Pretinde la funcţia de primar al or. Orhei din partea PCRM. La alegerile parlamentare din februarie 2019 a concurat în circumscripţia uninominală Orhei pentru funcţia de deputată.

18 octombrie 2019
1783
Orhei

Candidat: Pavel Verejanu, Partidul Șor

Pavel Verejanu, candidatul Partidului „Șor” la funcția de primar al mun. Orhei, și-a început activitatea politică în anul 2015, în același timp cu Ilan Șor, liderul partidului pe care-l reprezintă. Înainte de a se lansa în politică, Verejanu a făcut afaceri prin intermediul unei companii la care este, în continuare, unul dintre fondatori.

08 octombrie 2019
1533
Orhei

Candidat: Roman Boțan, Partidul Liberal

Roman Boţan a fost ales consilier orăşenesc la Orhei pentru prima dată în anul 2003, când avea 22 de ani şi conducea organizaţia teritorială de tineret Noua Generație a Partidului Popular Creștin-Democrat (PPCD).

04 octombrie 2019
1674