Candidat: Svetlana Căpăţină, PCRM

Orhei 18 octombrie 2019 1175

Profesoara Svetlana Căpăţină activează în calitate de specialist principal-metodist la Direcţia Generală Educaţie Orhei. Pretinde la funcţia de primar al or. Orhei din partea PCRM. La alegerile parlamentare din februarie 2019 a concurat în circumscripţia uninominală Orhei pentru funcţia de deputată.Aceasta a fost a doua încercare a dumneaei de a ajunge în Parlament. La alegerile parlamentare din 2014 a figurat pe lista electorală a PCRM cu nr.97, în care se nota ca este învăţătoare la clasele primare şi director financiar la SRL „Baumslav”. La scrutinul din februarie curent cu 538 de voturi s-a clasat pe ultimul loc dintre cei 6 concurenţi electorali.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declaraţia prezentată Comisiei Electorale Centrale în calitate de candidat la funcţia de deputat, Svetlana Căpăţină indica doar două surse de venituri; salariul pentru doi ani de la Direcţia Educaţie Orhei – 44154 lei (2017) şi 58747 (2018) - şi o pensie de invaliditate în mărime de  7200 lei (2017) şi 6600 lei (2018).

Svetlana Căpăţină este cofondatoare şi administratoare a SRL “Baumslav”, dar şi administratoare a SC ,,STM-Construct”. În declaraţie însă nu indică firmele şi nici venituri din activitatea acestor întreprinderi. Candidata a explicat că societatea comercială ,,STM-Construct” este în proces de lichidare, proces care s-ar tărăgăna din cauză că fondatorul este plecat peste hotare. Nici cea de-a doua întreprindere nu ar fi funcțională, spune Svetlana Căpățină, de aceea nu a indicat venituri din activitatea lor.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid și nici despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatei.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației SorosPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Orhei

Candidat: Tatiana Panuță, Blocul ACUM

Tatiana Pănuță, (48 de ani) candidata Blocului ACUM la funcția de primar al mun. Orhei, este de profesie psiholog clinician și activează la Spitalul de Psihiatrie Orhei și la Spitalul Raional Orhei. S-a născut în satul Isacova din r. Orhei, dar domiciliază în localitatea Mana din același raion. Anterior, nu a fost implicată în activități politice, deși afirmă că a fost membră a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

08 octombrie 2019
908
Orhei

Candidat: Vasile Adașan, PDM

Vasile Adașan, 47 de ani, candidatul PDM la funcția de primar al municipiului Orhei, este fost șef al Inspectoratului de Poliție Orhei. El a fost numit in această funcție în mai 2016, prin ordinul șefului IGP, Alexandru Pânzari, care a fost desemnat, la rându-i, de către ministrul de Interne din acea perioadă Alexandru Jizdan, actual secretar general al PDM.

11 octombrie 2019
1484
Orhei

Candidat: Petru Dogocher, PLDM

Petru Dogocher, liderul actual al PLDM din raionul Orhei, pretinde la al patrulea mandat de primar al comunei Vatici, Orhei. Anterior a mai fost de trei ori primar (2003-2015) al acestei comune, iar scrutinul din iunie 2015 l-a pierdut, în turul doi, în faţa liberalului Ruslan Vascan. In perioada 2007-2015 a condus şi Asociaţia Primarilor din raionul Orhei.

18 octombrie 2019
943
Orhei

Candidat: Svetlana Căpăţină, PCRM

Profesoara Svetlana Căpăţină activează în calitate de specialist principal-metodist la Direcţia Generală Educaţie Orhei. Pretinde la funcţia de primar al or. Orhei din partea PCRM. La alegerile parlamentare din februarie 2019 a concurat în circumscripţia uninominală Orhei pentru funcţia de deputată.

18 octombrie 2019
1176