Candidat: Tatiana Panuță, Blocul ACUM

Orhei 8 octombrie 2019 907

Tatiana Pănuță, (48 de ani) candidata Blocului ACUM la funcția de primar al mun. Orhei, este de profesie psiholog clinician și activează la Spitalul de Psihiatrie Orhei și la Spitalul Raional Orhei. S-a născut în satul Isacova din r. Orhei, dar domiciliază în localitatea Mana din același raion. Anterior, nu a fost implicată în activități politice, deși afirmă că a fost membră a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).„Eu sunt membră a Platformei Demnitate și Adevăr încă de la început, de când cu protestele. În trecut am fost membră a PLDM, dar după ce a început toată forfota, m-am retras. Nu am avut funcții politice, am fost mai mult simpatizantă”, a menționat Tatiana Pănuță, fiind contactată pentru precizări.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Conform informațiilor din declarația de avere depusă la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale (CECE) Orhei, în perioada 2017-2018 candidata a avut venituri de la Spitalul de Psihiatrie Orhei și de la Spitalul Raional Orhei în sumă de 175 de mii de lei, echivalentul a aproximativ 7 mii de lei pe lună.

Familia Pănuță deține un automobil Hyundai, fabricat în 2001 și achiziționat în anul 2009. Mașina are o valoare declarată de 50 de mii de lei și este înregistrată pe numele soțului candidatei.

„Nu am mașină. Dacă ați văzut acolo salariu meu… Asta este. Locuiesc în satul Mana. Avem o casă construită, dar încă nu e finalizată. Soțul lucrează la pământ”, ne-a spus Tatiana Pănuță.

Integritatea în gestionarea funcției publice și de partid și cazier judiciar

Candidata nu a ocupat anterior funcții publice și nu există informații despre eventuale dosare penale sau litigii în care a figurat.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Orhei

Candidat: Tatiana Panuță, Blocul ACUM

Tatiana Pănuță, (48 de ani) candidata Blocului ACUM la funcția de primar al mun. Orhei, este de profesie psiholog clinician și activează la Spitalul de Psihiatrie Orhei și la Spitalul Raional Orhei. S-a născut în satul Isacova din r. Orhei, dar domiciliază în localitatea Mana din același raion. Anterior, nu a fost implicată în activități politice, deși afirmă că a fost membră a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

08 octombrie 2019
908
Orhei

Candidat: Roman Boțan, Partidul Liberal

Roman Boţan a fost ales consilier orăşenesc la Orhei pentru prima dată în anul 2003, când avea 22 de ani şi conducea organizaţia teritorială de tineret Noua Generație a Partidului Popular Creștin-Democrat (PPCD).

04 octombrie 2019
992
Orhei

Candidat: Svetlana Căpăţină, PCRM

Profesoara Svetlana Căpăţină activează în calitate de specialist principal-metodist la Direcţia Generală Educaţie Orhei. Pretinde la funcţia de primar al or. Orhei din partea PCRM. La alegerile parlamentare din februarie 2019 a concurat în circumscripţia uninominală Orhei pentru funcţia de deputată.

18 octombrie 2019
1175
Orhei

Candidat: Vasile Adașan, PDM

Vasile Adașan, 47 de ani, candidatul PDM la funcția de primar al municipiului Orhei, este fost șef al Inspectoratului de Poliție Orhei. El a fost numit in această funcție în mai 2016, prin ordinul șefului IGP, Alexandru Pânzari, care a fost desemnat, la rându-i, de către ministrul de Interne din acea perioadă Alexandru Jizdan, actual secretar general al PDM.

11 octombrie 2019
1484