Candidat: Petru Muntean, Blocul ACUM

Criuleni 18 octombrie 2019 1158

Petru Muntean, 57 de ani, este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al s. Măgdăcești, Criuleni. A absolvit Colegiul Comercial-Cooperatst din Moldova, specialitatea comerț și managment.  Timp de mai mulți ani a deținut funcția de șef de secție la întreprinderea comercială ”Grădina Moldovei”.În 2001 și-a deschis propria afacere, Întreprinderea Individuală ”Petru Muntean”, un magazin alimentar amplasat pe teritoriul s. Măgdăcești, pe care îl administrează până în prezent.

În politică s-a lansat din 1989. La început a făcut parte din  Frontul Popular, numit ulterior PPCD. A părăsit PPCD în 2005, după ce un grup de deputați din acest partid in frunte cu Iurie Roșca l-au susținut pe Vladimir Voronin la funcția de președinte.

Până în 2009 nu a mai făcut parte din nici un partid. Din 2009 până în 2016 a fost susținător activ al PL. La alegerile locale generale a fost ales pe lista Partidului Liberal consilier local în primăria Drăsliceni, din raionul Criuleni, localitatea sa de baștină.

În 2016 a devenit membru al Partidului Acțiune și Solidaritate. Își propune că dacă ajunge primar să îmbunătățească infrastructura apeductului, drumurile și situația ecologică de pe teritoriul satului.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale 

În declaraţia de avere şi interese personale depusă la ANI, pentru 2018, Muntean declară 850 de lei - indemnizația de consilier; 0 venituri din activitatea de întreprinzător și veniturile soției, care activează la Liceul Teoretic Măgdăcești, în sumă de 86 728 lei.

Acesta mai declară patru loturi, două – intravilane, cu suprafața de 0, 185 ha, dobândit în 2003 și de 0, 1041 ha, obținut în 1992 și două terenuri agricole procurate în 2005 cu suprafața de 0,3305 ha și de 0, 6911 ha.

La capitolul imobile, Muntean declară două case de locuit, una obținută printr-o decizie a consiliului local în 1992, cu suprafața de 79,3 m.p., și o casă obținută prin contract de donație în 2005, cu suprafața de 57,90 m.p., estimată la 53 992de  lei. Tot aici candidatul mai declară un spațiu comercial cu suprafața de 20 m. p. pe care îl are în folosință. Petru Muntean mai declară cota parte de 100% în Întreprinderea Individuală ”Petru Muntean”.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Nu există  informații despre eventuale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Criuleni

Candidat: Gheorghe Sajin, PSRM

Gheorghe Sajin, 50 de ani, este candidatul PSRM la funcţia de primar al comunei Cimişeni, raionul Criuleni. Are studii medii. În 2004 a fondat împreună cu soţia întreprinderea „Oxalen Lux” SRL, un magazin alimentar amplasat în s. Cimişeni, pe care-l administrează până în 2018.

17 octombrie 2019
1191
Criuleni

Profil candidat: Ion Nistreanu

Ion Nistreanu mai vrea să obțină un mandat de primar al comunei Bălăbănești din raionul Criuleni. El candidează pe lista Partidului Democrat din Moldova (PDM) și se va ”lupta” în turul doi cu Ion Cotoman, candidatul Blocului Electoral ACUM.

31 octombrie 2019
1894
Criuleni

Candidat: Liuba Cojocaru, PLDM

Liuba Cojocaru, 53 de ani, este candidatul PLDM la funcția de primar al s. Măgdăcești, raionul Criuleni. Din 2011 până în prezent ea a exercitat două mandate de primar.

18 octombrie 2019
2618
Criuleni

Candidat: Alexandru Zolotco, candidat independent

Alexandru Zolotco, 39 de ani, candidează independent la funcţia de primar al or. Criuleni.  În 2002 a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, specialitatea economist. Timp de opt ani a muncit în Marea Britanie.

17 octombrie 2019
1647
Criuleni

Candidat: Valeriu Iurcu, Blocul ACUM

Valeriu Iurcu, 46 de ani, este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al or. Criuleni. Este om de afaceri, fondator al întreprinderii ”Valnicmar” SRL, o întreprindere agricolă pe care o gestionează împreună cu fratele său, Alexandru Iurcu. Întreprinderea este înregistrată în 2015 în satul de baștină, comuna Ohrincea, Criuleni.

12 octombrie 2019
1829
Criuleni

Candidat: Valentina Pisarenco, PDM

Valentina Pisarenco, 55 de ani, este candidata Partidului Democrat la funcția de primar al comunei Cimișeni, raionul Criuleni. În 1990 a absolvit Facultatea de Filologie a USM, specialitatea Limba și literatura rusă. A activat în calitate de pedagog la liceul teoretic din s. Cimișeni. Din 2000 până în 2013 a deținut funcția de director adjunct. Ulterior, timp de doi ani, a activat în calitate de director al acestei instituții.

14 octombrie 2019
2043