Candidat: Andrei Zubco, PSRM

Soroca 28 octombrie 2019 1390

Andrei Zubco, 58 de ani, este candidatul PSRM la fotoliul de primar al s. Nemereuca, Soroca. În I tur al alegerilor generale locale din 20 octombrie 2019 a obținut 33,12 % ( 367 de voturi), cu 14 voturi mai puțin decât democratul Ion Naval, care a câștigat 34.39% ( 381 de voturi). Cei doi vor concura în turul doi al alegerilor care se va desfășura pe 3 noiembrie.Andrei Zubco este polițist de profesie. În 1994 a absolvit Academia de poliție din or. Kiev, Ucraina. A activat în cadrul comisariatelor de poliție din mun. Bălți și din Drochia. În 2003 s-a pensionat. Ulterior, timp de 10 ani, a plecat la muncă în Italia. A revenit în 2013 în localitatea de baștină. La alegerile generale locale din 2015 a fost ales în calitate de consilier local pe lista PP ”Partidul Nostru”. În august curent a aderat la PSRM. ”Oficial nu am făcut parte din nici un partid. Inițial am vrut să ader la PPDA în vara anului curent, dar partidul a ales un alt candidat la funcția de primar și am decis să ader la PSRM. Împărtășesc viziunile acestui partid. În Italia, sunt și verzi, și roșii etc. Mai puțin însă contează culoarea politică, important este să faci ceva pentru oameni”, a spus Zubco,  fiind solicitat pentru precizări de Moldova Curată.

Candidatul are șase copii. În actuala campanie promite, în cazul în care va accede în funcția de primar, să repare drumurile, să le ilumineze și să îmbunătățească situația la capitolul salubrizare și amenajare a teritoriului localității.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale 

În declarația de avere și interese personale depusă la CeCe Soroca, candidatul a declarat, potrivit președintei CeCe, Eudochia Tuchilă, doar veniturile din pensia de polițist pentru 2017-2018, în sumă de 81 de mii de lei.

În ultima sa declarație afișată pe site-ul ANI, pentru 2017, mai figurează o dobânda de 10800 lei obținută dintr-un depozit bancar, în valoare de 240 de mii de lei și indemnizația de consilier local, în sumă de 139 de lei. La compartimentul bunuri imobile, candidatul declara o casă de locuit, pe care o deține în proprietate din 1966, cu o suprafață de 80 m. p. și două terenuri agricole cu suprafața de 0,373 ha și 0, 3697 ha pe care le deține din 1999.

Întrebat de ce aceste bunuri au fost omise în declarația de la CeCe, Zubco a declarat că a uitat să declare depozitul bancar. Cât despre casa de locuit, candidatul susține că aceasta a rămas în posesia primei sale familii. ”La momentul actual nu am nici casă, nici automobil. Casa în care locuiesc aparține concubinei”, a precizat acesta.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Nu există informații despre încălcările admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Soroca

CANDIDAT: VICTOR SĂU, INDEPENDENT

Victor Său, 48 de ani, candidează din nou pentru a obține un mandat de primar al orașului Soroca. Deși la alegerile parlamentare de la începutul anului figura pe lista Partidului Democrat din Moldova (PDM), în cursa din această toamnă Victor Său candidează independent. Este profesie jurist, fiind licențiat în drept. Totodată, deține și studii de masterat în domeniul administrației publice.

14 octombrie 2019
1562
Soroca

CANDIDATĂ: Lilia Pilipețcaia, PSRM

Lilia Pilipețchi, 52 de ani, este candidata Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Soroca. Aceasta vine din sectorul privat și nu a activat în instituții publice. Lilia Pilipețchi este originară din Basarabeasca, nu a făcut parte din alte partide.

14 octombrie 2019
2331
Soroca

CANDIDAT: ALEXANDRU CIMBRICIUC, PUN

Alexandru Cimbriciuc candidează la funcția de primar al orașului Soroca pe listele Partidului Unității Naționale (PUN), fiind și vicepreședintele acestui partid. In total, pentru scaunul de primar al Sorocii candidează 12 persoane.

17 octombrie 2019
1375
Soroca

Candidată: Elena Bodnarenco, PCRM

La alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 Elena Bodnarenco candidează din partea Partidului Comuniștilor la funcția de primar al orașului Soroca, poziție pe care a mai ocupat-o anterior.

10 octombrie 2019
1334
Soroca

Candidat: Ion Naval, PDM

Ion Naval este candidatul PDM la funcția de primar al s. Nemereuca, Soroca. În primul tur al alegerilor locale din 20 octombrie 2019 a obținut 34.39% din voturi și va concura  în turul II, pe 3 noiembrie, cu socialistul Andrei Zubco (33,12%).

28 octombrie 2019
1401