CANDIDATĂ: Lilia Pilipețcaia, PSRM

Soroca 14 octombrie 2019 2326
Sursa: Facebook.com

Lilia Pilipețchi, 52 de ani, este candidata Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Soroca. Aceasta vine din sectorul privat și nu a activat în instituții publice. Lilia Pilipețchi este originară din Basarabeasca, nu a făcut parte din alte partide.Integritatea în gestionarea funcțiilor publice

Lilia Pilipețchi nu a deținut funcții publice. Ea are studii în domeniul farmacologiei clinice. Într-o postare făcută pe Facebook, candidata a declarat că nu promite nimic în alegeri. ”O promisiune este egală cu zero. Nu promit nimic. Îi iau responsabilitatea integral asupra orașului Soroca și pentru fiecare locuitor din el”, a precizat candidata.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În prezent, Lilia Pilipețchi activează în sectorul privat. Ea este directoarea firmei SRL ”Dioscorida”. Firma respectivă are domenii de activitate precum: comerţul cu ridicata pe bază de tarife sau contracte; comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate; transporturi rutiere de mărfuri, dar și alte activități de asistență medicală. Ea declară că pe parcursul a doi ani a avut un salariu de circa 82 de mii de lei din administrarea acestei afaceri, adică a ridicat un venit mediu lunar de 3 400 de lei. Ea nu indică nici un bun imobil în declarația de avere depusă la Consiliul Electoral de Circumscripție Soroca. Totodată, Lilia Pilipețchi nu declară nici venitul obținut din deținerea cotelor-părți la firma ”Dioscorida”, la care este fondatoare.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatei.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Soroca

Candidată: Elena Bodnarenco, PCRM

La alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 Elena Bodnarenco candidează din partea Partidului Comuniștilor la funcția de primar al orașului Soroca, poziție pe care a mai ocupat-o anterior.

10 octombrie 2019
1332
Soroca

CANDIDAT: VICTOR SĂU, INDEPENDENT

Victor Său, 48 de ani, candidează din nou pentru a obține un mandat de primar al orașului Soroca. Deși la alegerile parlamentare de la începutul anului figura pe lista Partidului Democrat din Moldova (PDM), în cursa din această toamnă Victor Său candidează independent. Este profesie jurist, fiind licențiat în drept. Totodată, deține și studii de masterat în domeniul administrației publice.

14 octombrie 2019
1562
Soroca

Candidat: Andrei Zubco, PSRM

Andrei Zubco, 58 de ani, este candidatul PSRM la fotoliul de primar al s. Nemereuca, Soroca. În I tur al alegerilor generale locale din 20 octombrie 2019 a obținut 33,12 % ( 367 de voturi), cu 14 voturi mai puțin decât democratul Ion Naval, care a câștigat 34.39% ( 381 de voturi). Cei doi vor concura în turul doi al alegerilor care se va desfășura pe 3 noiembrie.

28 octombrie 2019
1389
Soroca

Candidat: Ion Naval, PDM

Ion Naval este candidatul PDM la funcția de primar al s. Nemereuca, Soroca. În primul tur al alegerilor locale din 20 octombrie 2019 a obținut 34.39% din voturi și va concura  în turul II, pe 3 noiembrie, cu socialistul Andrei Zubco (33,12%).

28 octombrie 2019
1401
Soroca

CANDIDAT: ALEXANDRU CIMBRICIUC, PUN

Alexandru Cimbriciuc candidează la funcția de primar al orașului Soroca pe listele Partidului Unității Naționale (PUN), fiind și vicepreședintele acestui partid. In total, pentru scaunul de primar al Sorocii candidează 12 persoane.

17 octombrie 2019
1373